12 neplăceri pe care le poate avea un om bogat

De: Carmen Ulian / 01.07.2014, 11:30
Crezi că cei care dorm pe bani au o viață liniștită și lipsită de griji? Să privim dincolo de conturile grase și vacanțele de lux ale celor bogați.

Cine nu-și dorește să ducă o viață lipsită de grija zilei de mâine, să câștige premiul cel mare la loterie, să-și cumpere mașina la care a visat de-o viață și multe altele. Dincolo de toate aceste aspecte există și reversul de care au parte cei cu mulți bani.

1. Pentru bani trebuie să faci mari sacrificii

Cei care vor să facă bani pentru zilele de mai târziu renunță la multe concedii, la vacanțe, la reuniuni de familie, la ieșirile cu prietenii dragi, uneori și la relații și distracții, pasiuni și multe altele.

2. Sunt percepuți ca workaholici, lacomi și nemiloși

Dacă vor cumpăra lucruri drăguțe, vor fi percepuți ca materialiști sau că vor să se preamărească. Unii spun că succesul este pierderea altcuiva și cauza resentimentelor.

3. Statutul social bun te exclude din marea masă

Se schimbă cercul de prieteni, de cele mai multe ori. Unii mai pot empatiza cu bogatul, dar de cele mai multe ori va simți singurătatea. Există tendința ca odată cu creșterea nivelului de trai să se simtă puțin mai buni decât ceilalți. Iar asta costă.

casa

Locuința perfectă

4. Prietenii și familia pot avea un alt comportament

Inevitabilele cereri de împrumut nu pot lipsi, cadourile de sărbători mai scumpe decât în anii precedenți își fac apariția iar ceilalți membrii nu pot ține pasul, dacă nu se mai uită la prețurile din meniul de restaurant, ci doar se plătește nota, fără a schița vreun gest, plus multe altele.

5. Se poate pierde perspectiva

Foarte ușor ajung banii să controleze viața și să se piardă din vedere ideea de viitor, care exista la intrarea în această luptă. Când există o temere constantă de a nu pierde averea, de a munci până la epuizare pentru bani, oricât și oricând, atunci devine o problemă.

6. Banii reprezintă o atracție

Un om cu avere poate deveni un dependent de simboluri ale statusului său social, precum mașini scumpe, gadgeturi pe măsura veniturilor, locuință de lux, petreceri rafinate. Banii se duc repede, dar toate sunt trecătoare, că prietenii nu sunt sinceri, că unii vor doar să profite…

masina

Mașini de vis

7. Copiii nu mai înțeleg valoarea banilor

Dacă sunt învățați cu banii mereu la discreție din portofelul părinților, le va fi foarte greu când vor trebui să se descurce singuri. Fiecare trebuie să nu depindă de alții prea mult și să înțeleagă că munca nu trebuie ocolită.

8. Oamenii din jur au mereu cereri

Vor exista mereu oameni care să discute cu un astfel de tip, sau tipă, din pricina statutului social. Niște falși, care vor avea mereu nevoie de ceva, iar dacă „prada” nu este căsătorită… este și mai greu.

9. Lucrurile cumpărate își pierd interesul

Când știi că poți avea aproape orice îți dorești parcă odată ajuns obiectul respectiv în mâinile tale nu mai este așa interesant. Asta se întâmplă și în cazul bogaților. Când pot cumpăra ce doresc, lucrurile scumpe devin simple și banale.

10. Devin conștienți de existența celor mai bogați ca ei

Cât ar fi de bogată o persoană, întotdeauna va exista o alta și mai bogată. Sunt 2 miliarde de dolari în cont, ei bine îl poți întâlni pe cel cu 4 miliarde de dolari avere. La un asemenea nivel le este mai ușor să se compare cu alții.

vacanta

Vacanțe scumpe

11. Nu știu ce va urma

Cei mai mulți folosesc banii ca motivație pentru a munci din greu. Odată atins scopul, nu știu ce să facă mai departe.

12. Învață că banii nu schimbă starea de spirit

Manii pot asigura confortul, dar el nu este sinonim cu satisfacția. Cineva spunea că oamenii fericiți sunt deseori fericiți și când devin milionari, iar nefericiții rămân la fel și când au toți banii din lume în conturi.