5 restaurante libaneze din Bucureşti

Apropo.ro / 07.10.2014, 12:32
5 restaurante libaneze din Bucureşti
Humus, homos carne snoubar, arayess cu carnek, kataif, baklava, maamoul sau sfouf. Toate sunt produse alimentare cu specific libanez. Unii poate că nu ştiu prea multe despre ele sau chiar nu le plac, dar alţii sunt înnebuniţi după ele.

Pentru cei din urmă, avem o listă cu cinci restaurante cu specific libanez din Bucureşti:

1) Four Seasons
– Calea Dorobanţilor Nr.177
– Str. Vasile Lascar Nr. 81

 


Restaurantele Four Seasons sunt cu specific libanez poziţionate premium, în categoria de lux. Locaţia din Dorobanţi este situată într-o casă boierească, în Bucureştiul vechi elegant şi bogat. Restaurantul are două nivele, nefumătorii la parter şi vicioşii mai sus.

PREŢURI

Homos (cremă de năut stropită cu ulei de măsline) – 15 lei

Halloumi (branză libaneză la grătar) – 24 lei

Salată libaneză – 18 lei

2) Naser

Str. Dumitru Zosima nr. 86

“Naser” înseamnă “triumfător” în limba arabă, iar aceste restaurnt este unul atipic în Bucureşti. Intrarea în restaurant se face printr-o…alimentară.În “antreu” există o vitrină plină cu frigărui, cărnuri tocate, “chiftele” de falafel gata preparate, doar să le pui în tigaie, cârnaţi de miel etc.

Rafturile sunt pline de condimente, pate şi sosuri specific arabeşti. Aviz celor care caută cardamom, curcuma, seminţe de pin, zahtar ras-el-hanout, şofran, ienibahar, cuişoare, ghee şi multe altele. Meniul se remarcă prin absenţa oricăror băuturi alcoolice. Ceea ce scrie în meniu este în proporţie de 90% ce găseşti în restaurantele libaneze. Falafel, baba ganoush, fatoush, airan, tabouleh, hummus, kebe, labne, kebab… toate figurează la loc de cinste

PREŢURI

Homos cu carne – 20 lei

Supă de linte – 12 lei

Kebab cu vinete – 29 lei

3) El Bacha

P-ta Alba Iulia nr.6 bl.15

Str. Constantin Sandu Aldea, nr. 75

El Bacha din Piaţa Alba Iulia e un restaurant libanez întins pe două niveluri ale unui bloc. El Bacha are o cafenea destul de mare la parter, împreună cu bucătăria deschisă, iar la etaj e restaurantul propriu-zis, în mai multe camere bogat ornamentate.

PREŢURI

Labne usturoi & mentă (crema de iaurt,menta, usturoi cu ulei de măsline) – 11 lei

Kafta (carne tocată de vită şi berbec , ceapă pătrunjel , condimente) – 23 lei

Lebanese Bekaj Pui (foietaj umplut cu orez şi pui, la cuptor, servit cu iaurt) – 45 lei
 

4) Beirut

Str. Nicolae Racotă 3A

Beirut este un restaurant cu specific libanez şi internaţional, aflat la 5 minute de Arcul de Triumf, într-o zonă luxoasă a Bucureştiului. Aici veţi descoperi mâncărurile tradiţionale cele mai apreciate şi mai rafinate din lumea arabă.

Restaurantul Beirut oferă, la preţuri rezonabile, mezzeh alături de tabule (pătrunjel tocat, roşii, ceapă, grâu zdrobit, ulei de măsline, lămâie, sare) şi salată de sezon, homos, labne (iaurt concentrat, ulei de măsline, sare), sambusek, kebe şi multe altele…

PREŢURI

Sambusek brânză (colţunaşi cu brânză) sau sambusek spanac (colţunaşi cu spanac) – 13 lei
 
Kebe prăjite (carne de vită cu grâu zdrobit umplută cu carne de vită, muguri de pin, sare, condimente) – 15 lei

Kebe crude (carne de vită crudă cu grâu zdrobit, ulei de măsline, sare, condimente) – 20 lei
 
 
Str. Ion Brezoianu 18
 
 
1001 Nopti e un restaurant cu specific libanez din Bucureşti. Restaurantul ocupă parterul şi mezaninul unui bloc vechi de pe Brezoianu, din partea cu Parcul Cişmigiu.
 
Capacitatea restaurantului este mare, de aproximativ 400 de persoane, iar decorurile sunt opulente şi debordante, în stilul lor caracteristic, cu multe culori închise, tari, şi contraste puternice.
 
PREŢURI
 
Baclava – 14 lei
 
Calamar pane – 24 lei
 
Arayes cu pui şi caşcaval (lipie, piept de pui, caşscaval, condimente) – 16 lei