A luat 635.000 de dolari reali pentru un club de noapte virtual!

De: Marian Andrei / 19.11.2010, 13:09
Un latifundiar virtual a vandut clubul de noapte pe care il detinea in jocul Entropia Universe pentru 635.000 de dolari, aceasta fiind cea mai mare tranzactie de acest gen pe bani reali.

Jon Jacobs nu ti-ar fi atras atentia daca ai fi dat nas in nas cu el pe strada. N-ai fi stiut ca in 2005 facuse ceea ce majoritatea oamenilor n-ar face: si-a ipotecat casa in care locuia si si-a cumparat un asteroid virtual in jocul online Entropia Universe (un fel de Seond Life, dar un pic altfel).

Jacobs a platit 100.000 de dolari reali pentru un asteroid virtual care gravita in jurul planetei Entropia. Tranzactia a fost una acceptata de Entropia, deoarece jocul permite tranzactionarea diversilor itemi virtuali cu asa zisi PED (Project Entropia Dollars), acesti PED avand si o valoare reala, deoarece jocul are o rata de schimb care permite achizitionarea acestora.

Neverdie Club

Clubul lui Jacobs

A castigat inca 200.000 de dolari din activitatea clubului

Revenind la povestea lui Jon Jacobs, acesta a facut ceea ce fac jucatorii de Entropia. Si-a creat un loc al sau, a colonizat asteroidul, i-a adus imbunatatiri si a facut din clubul „Neverdie” (acesta este si avatarul sau online) punctul central al „vietii de noapte” din joc.

Asteroidul lui Jacobs era un punct de referinta pentru locuitorii virtuali din Entropia, care gaseau aici un stadion, un centru comercial si bio-domuri, serviciile si bunurile tranzactionate de Jacobs pe taram virtual aducandu-i 200.000 de dolari in bani reali, inca inainte de a decide vanzarea clubului de noapte. Hotarat sa se extinda in lumea latifundiarilor virtuali, Jacobs (londonez la origine) a decis ca ar fi profitabil sa vanda proprietatea, scopul sau fiind sa aiba bani pentru a investi in alte proiecte din Entropia si nu numai. El a scos la vanzare parti ale clubului, reusind sa incaseze pe cea mai importanta din ea suma de 335.000 de dolari. Restul partilor care compuneau proprietatea i-au adus inca 300.000 de euro.

Planul clubului

Planul clubului Neverdie

Cat priveste intrebarea: „ce-o sa faca cu banii?”, Jacobs are deja planul gata. Compania sa, Neverdie Studios, care are 13 angajati, va avea fondurile necesare pentru a crea noi planete pentru Entropia Universe. Primul proiect: Rocktropia, un loc unde jucatorii vor merge in misiuni pentru a asculta concerte. Ca sa va faceti o imagine a impactului acestui joc, Lemmy, solistul trupei Motorhead si-a manifestat sprijinul pentru acest proiect.

Cu arme virtuale si-a platit scoala

Potrivit revistei Forbes, tranzactia din mediul virtual realizata de Jacobs ar fi cea mai mare din toate timpurile, ea depasind precedentul record stabilit de Erik „Buzz” Lightyear, un rezident al Entropia care cumparase Statia Spatiala Crystal Palace pentru 330.000 de dolari in 2009. Daca tranzactia reusita de Jon Jacobs este cea mai mare, ea nu este prima de acest fel realizata in Entropia. Liceeanul Mike Everest din Durango (Colorado, SUA) si mama sa au castigat in 2006 suma de 35.000 de dolari, construind si vanzand arme in jocul virtual. Everest a folosit banii pentru a-si plati taxele scolare.

In scandal cu „mama” lui Harry Potter

Jon Jacobs nu este neaparat un anonim pentru cei care ii stiu radacinile. El este fiul unui bancher, Adrian Jacobs (decedat in 1997), al carui administrator al averii a dat-o in judecata pe JK Rowling, cerandu-i acesteia si publisher-ului ei suma de 500 de milioane de lire sterline pentru ca ar fi copiat ideea Harry Potter dintr-o carte pentru copii pe care Adrian Jacobs ar fi scris-o in anii ’80.

Mai exact, nuvela Vrajitorul Willy (al carui subiect principal este tot un baietel care isi descopera puterile magice)a fost publicata in 1987, cu 10 ani inainte ca seria Harry Potter sa apara si cu trei ani inainte ca doamna Rowling sa declare ca i-a venit aceasta idee. Acuzatiile n-au avut suuces, iar Harry Potter si-a vazut de calea spre succes, cel mai recent film din franciza, Harry Potter si Talismanele Mortii fiind deja in atentia publicului, gratie unei secvente de 36 de minute care a aparut pe site-urile de file-sharing inainte de premiera de astazi.

Stirea face parte din campania APROPO DE RECORDURI MONDIALE

Citește și alte articole despre recorduri inedite, apoi completează quizul nostru și câștigă!