Ada Condeescu joacă alături de Horaţiu Mălăele

De: Nicoleta Nicolae / 04.02.2015, 12:00
Ada Condeescu joacă alături de Horaţiu Mălăele
Ada Condeescu va fi Ana, personajul principal feminin din spectacolul de teatru “Jocul vieţii şi al mortii”, o adaptare după Horia Lovinescu, a cărui regie este semnată de Horaţiu Mălăele.

“Este vital pentru un actor care face mai mult film să se întoarcă la scenă şi să construiască un personaj în teatru. Am fost atât de entuziasmată când am aflat că o să joc în piesa lui Lovinescu împreună cu Horaţiu Mălăele încât mi-a trebuit un timp îndelungat să realizez ce mi se întâmplă şi să revin cu picioarele pe pământ”, spune Ada Condeescu.

Actriţa are deja în palmares 6 roluri principale în lungmetraje naţionale şi internaţionale, a câştigat premiul “Heart of Sarajevo” pentru cea mai bună actriţă la festivalul de Film de la Sarajevo în anul 2011 pentru rolul din “Loverboy” şi a primit Trofeul Shooting Stars în 2013 la Berlin pentru unul dintre cei mai buni 10 actori europeni.

Interpretarea alături de un actor precum Horaţiu Mălăele reprezintă pentru Ada Condeescu o lecţie de geniu de care se bucură la fiecare repetiţie şi la fiecare pas pe care îl face pe scena teatrului: “Privindu-l pe Horaţiu Mălaele am simtit de aproape ce inseamna geniul si usurinta jocului pe scena, este fascinant. Sunt onorată şi fericită că trăiesc experienţa unui spectacol atât de adevărat şi frumos.”

Din distribuţia spectacolului de teatru “Jocul vieţii şi al morţii”, care se va juca la Teatrul de pe Lipscani din 5 februarie, fac parte Bogdan Mălăele, Lari Giorgescu şi Mircea Constantinescu.