Africa de Sud va lupta împotriva HIV cu prezervative colorate și aromate

De: Marian Andrei / 03.04.2014, 16:30
Africa de Sud va lupta împotriva HIV cu prezervative colorate și aromate
La o zi după publicarea rezultatelor unui studiu care arată scăderea utilizării prezervativelor, Ministerul Sănătății din această țară a anunțat că va "remedia" situația prin distribuirea gratuită de prezervative colorate și aromate pentru elevi.

Ministrul sud-african al Sănătății, Aaron Motsoaledi, crede că fenomenul numit „oboseala prezervativelor”, care se manifestă prin scăderea numărului de persoane care folosesc acest mijloc de protecție este datorată faptului că „prezervativele standard nu sunt suficient de mișto„.

Africa de Sud este țara cu cel mai mare număr de persoane infectate cu HIV din lume, aproximativ 6,4 milioane de oameni fiind afectați.

Sondajul, efectuat de South Africa’s Human Sciences Research Council (HSRC), arată că numărul persoanelor infectate cu HIV a crescut de la 10,6% din populație, în 2008, la 12,2% în 2012, în condițiile în care numărul persoanelor care folosesc prezervativul a scăzut, mai ales în grupa de vârstă 15-24 de ani.

„Trebuie să insuflăm entuziasm în campania de folosire a prezervativelor, iar pentru asta vom începe să distribuim gratis noi modele, colorate și aromate„, a fost răspunsul ministrului la concluziile raportului. El a adăugat că noile prezervative vor fi distribuite gratuit în universitățile și liceele din țară.