Amalia Enache, răsfăţ în Toscana

Apropo.ro / 20.05.2013, 11:09
Amalia Enache, răsfăţ în Toscana
Pentru prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la PRO TV, Paştele de anul acesta a mirosit nu a miel şi a pasca, ci a iasomie. Amalia a profitat de câteva zile libere şi a făcut o călătorie de suflet în Toscana, Cinque Terre, Portofino unde a râs mult, cu poftă, cu chef, a umblat mult, a stat tolănită la soare şi s-a simţit ruptă de restul lumii, asemeni ţinuturilor pe care le-a colindat.

“Între mare şi cer, am străbătut dealurile pline de măslini şi vie, maci şi flori curgătoare, am urcat şi am coborât văi în trasee montane spre stâncile cu cele 5 sate pescăreşti multicolore, azi patrimoniu UNESCO sau am luat vaporul spre cochetul Portofino. Fiecare din cele 5 cu farmecul său, dar cu un liant comun: am întâlnit oameni ai locului minunaţi, într-un mod ciudat neatinşi în căldură şi deschiderea lor de abundentă de turişti. Sau poate că doar acum, la început de mai, am avut eu noroc de atâta linişte, bunăvoinţă şi căldura umană, de veselie, de cârciumioare tipice, de muzică live cantata chiar de localnici la miezul nopţii în mici barulete, de zâmbete din inimă, de pisici tolănite în bărci cu privirea spre apus şi de seri albastre.”, povesteşte vedeta PRO TV.

Amalia a fost cucerită atât de locuri, cât şi de oamenii cinstiţi şi frumoşi, desprinşi parcă din altă lume. Prezentatoarea şi-a uitat aparatul foto pe o bancă şi a realizat asta abia după o oră de umblat. Cu toate acestea, întoarsă la locul cu pricina, a găsit două localnice care nu s-au mişcat din loc până nu a apărut ”turistul uituc”.  “M-am bucurat  mult şi de Pisa, care dincolo de turnul câş, e un oraş atât de tineresc şi de vioi. Cum altfel, câtă vreme e un mare centru universitar şi din 90 de mii de locuitori, vreo 60 de mii sunt studenţi?! Am dansat şi am bătut noaptea cele mai frumoase piaţete, străzi şi parcuri şi am învăţat câteva cuvinte importante într-unul din dialectele italieneşti”, povesteşte cu entuziasm vedeta PRO TV.