Au început antrenamentele Cartoon Network

De: Mioara Tronaru / 19.06.2013, 10:01
Au început antrenamentele Cartoon Network
Cartoon Network şi atacantul echipei Arsenal Londra, Lukas Podolski, se pun iarăşi pe treabă în a doua ediţie a Academiei Cartoon Network. Cu această ocazie, l-am luat puţin, e scump la vorbă!, la întrebări pe Lukas, dar şi pe… antrenorii secunzi, adică băieţii Watterson, Chowder, gaşca de la pensiunea doamnei Foster, cei care susţin cât îi ţin puterile pe copiii care vor participa la concurs.

Antrenorul principal – Lukas Podolski

Lukas Podolski, atacantul echipei Arsenal Londra, s-a născut în Polonia, dar şi-a început cariera fotbalistică la echipa de tineret din Cologne (Germania). În 2012 a fost selecţionat pentru a suta oară în Reprezentativa Germaniei, devenind astfel cel mai tânăr jucător european care a atins această performanţă. Iar acum se pregăteşte să le împărtăşească din experienţa lui şi copiilor, în Academia Cartoon Network.

– Cum ţi se pare campania Cartoon Network?

Ceea ce face Cartoon Network e grozav, fiindcă nu ţi se oferă multe ocazii de a câştiga un astfel de premiu. Dar cel mai important lucru este ca cei mici să joace fotbal oricând pot şi să se distreze atunci când joacă.

– Visai să devii fotbalist când erai copil?

Toţi copiii care joacă fotbal visează să devină fotbalişti. Eu am început să joc când aveam patru sau cinci ani şi visam să devin un mare fotbalist. Jucam mereu fotbal pe stradă, cu prietenii mei, apoi m-am alăturat unui club şi aşa mi-am început cariera. Acum am 28 de ani şi sunt mândru de ceea ce am realizat.

– Cum te antrenezi? Care este secretul tău?

Când eşti mic poţi exersa orice mişcări şi tehnici, dar mai apoi antrenorul decide cum se desfăşoară antrenamentul. După antrenament, uneori şutez la poartă, alteori merg la sală…

– Ce sfat le-ai da copiilor care vor să devină jucători profesionişti de fotbal?

E important să ai antrenori buni şi terenuri bune, dar când eram mic fotbalul era principal mea preocupare şi aveam mereu mingea cu mine. Trebuie să fii perseverent şi să te gândeşti mereu la fotbal. Eu iubesc acest sport şi îl voi iubi întotdeauna.

 

Antrenorii secunzi

Startul Academiei Cartoon Network va fi dat de cele mai iubite personaje Cartoon Network, care îşi vor demonstra talentele sportive într-o serie de episoade special alese din ”Uimitoarea lume a lui Gumball”, ”Un show obişnuit”, ”Chowder” şi ”Casa Foster pentru prietenii imaginari” – în fiecare sâmbătă dimineaţa de la 10.05. Am luat câte o scurtă declaraţie de la fiecare.

 

Uimitoarea lume a lui Gumball

Gumball este entuziasmat: ”Îmi place foarte tare Lukas Podolski! Şi o să fac şi eu cu Darwin un filmuleţ să vadă cât de buni suntem! Şi o să devenim şi noi atacanţi la Arsenal! Vă ţinem pumnii, copii!”.

 

Un show obişnuit

Rigby s-a repezit imediat să ne declare: ”Eu, mă ştiţi doar, răspund întotdeauna la orice provocare, ba’ chiar le caut eu când nu mă găsesc ele pe mine… Sper că şi copii sunt la fel!”.

 

Chowder

În timp ce mesteca ceva, Chowder ne-a spus: ”Să mă anunţaţi când faceţi un Masterchef, ceva… Poate vorbiţi cu cei de la Cartoon Network. Pe bune, e cel mai tare show la momentul actual. N-aţi văzut ratingurile? Până atunci… vă ţin pumnii!”.

 

Casa Foster pentru prietenii imaginari

În Casa Foster era balamuc ca de obicei, dar l-am prins pe Bloo: ”Da! O să mă uit la toate filmuleţele trimise de copii. Abia aştept”.

Mioara Tronaru

 

Academia Cartoon Network

Campania Academia Cartoon Network îi încurajează pe copii să facă mişcare şi să îşi urmeze pasiunile legate de sport, iar concursul care se va desfăşura vara aceasta le răsplăteşte talentul. Regulile sunt simple: urmăreşte tehnicile de fotbal prezentate la Cartoon Network în fiecare sâmbătă dimineaţa de la 10.05, antrenează-te, încarcă până pe 30 iunie pe CartoonNetwork.ro/academia-cn un clip în care demonstrezi că ai talent la fotbal şi poţi câştiga un antrenament la Londra cu Podolski. Limita de vârstă este 15 ani.