Australienii iau 2,6 mil. zile de concediu din cauza raului dupa betie

Apropo.ro / 12.12.2006, 10:08
Australienii iau 2,6 mil. zile de concediu din cauza raului dupa betie
Australienii sunt recunoscuti drept mari bautori, însa un nou raport a evidentiat faptul ca acestia nu prea fac fata mahmurelii, ei pretinzând peste 2,6 milioane de zile de concediu pe an din cauza mahmurelii dupa o noapte de betie, relateaza Reuters. Într-un studiu bazat pe

Australienii sunt recunoscuti drept mari bautori, însa un nou raport a evidentiat faptul ca acestia nu prea fac fata mahmurelii, ei pretinzând peste 2,6 milioane de zile de concediu pe an din cauza mahmurelii dupa o noapte de betie, relateaza Reuters.

Într-un studiu bazat pe raspunsurile a 13.500 de bautori din Australia, publicat în decembrie de catre o publicatie medicala australiana, este estimat faptul ca zilele pierdute din cauza mahmurelii si a ranilor provocate din cauza alcoolului costa 344 de milioane de dolari americani, pe an.

Studiul, realizat de Universitatea Flinders din Australia de Sud, a relevat faptul ca bautorii înraiti fac fata mai bine mahmurelii decât cei care beau mai putin si care pretind ca au avut mai multe zile de concediu din cauza excesului de alcool.

„O mare proportie a absenteismului la alcool este datorata mahmurelilor, care apar mai des la bautorii moderati decât la cei învederati”, spun autorii studiului.

În raport se mai spune ca mai mult de jumatate din concediile luate din cauza raului de alcool au fost cerute de catre bautorii „usori”.

Australia are reputatia de natiune de bautori, care consuma 14 beri pe locuitor, pozitionându-se dupa Germania, Regatul Unit si Belgia, potrivit unui clasament realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Mediafax

Tags: