Bebeluşele Ioana şi Roxana: Cum să arzi aproape 2.000 de calorii!

De: Cătălina Matei / 19.11.2013, 15:33
Bebeluşele Ioana şi Roxana: Cum să arzi aproape 2.000 de calorii!
Cum ar arăta ”Cronica cârcotaşilor” fără Bebeluşe? O ipoteză de neconceput, căci fiecare ediţie a emisiunii difuzate de Prima TV n-ar mai fi la fel fără dansul celor două. Ioana Petric şi Roxana Niculae sunt ”Bebeluşele” de serviciu ale Cronicuţei şi ”ard” cam 2.000 de calorii per ediţie!

– Aveţi idee a câta generaţie de Bebeluşe sunteţi voi?

Bebeluşa Ioana: După calculele mele (mai mult ca sigur, inexacte!) facem parte din a 5-a „dinastie” de Bebeluşe.

Bebeluşa Roxana: Din câte cunosc eu, cred că fac parte din a cincea generaţie.

– Cum vă înţelegeţi? Care dintre voi două este mai autoritară?

Bebeluşa Ioana: Ne sincronizăm perfect şi asta nu doar la dans. Roxana s-a integrat super rapid în echipa noastră şi cu siguranţă acum nu am doar o nouă colegă, ci şi o nouă prietenă. Dintre noi două, cea mai autoritară este cu siguranţă Ioana Macarie, coregrafa noastră! Glumesc, suntem o echipă unită şi toţi suntem pe aceeaşi lungime de undă, adică toţi suntem şefi!) M-aţi prins bine-dispusă azi, ce să fac.

Bebeluşa Roxana: Cu Ioana m-am înţeles bine chiar de la prima emisiune, suntem pe aceeaşi lungime de undă şi în mare parte avem aceleaşi idei. Suntem două firi vesele şi pline de energie, rare ori s-a întâmplat să avem vreo zi proastă, iar în acele momente ştim să ne tolerăm şi să ne înţelegem.

– Şi cine întârzie cel mai mult?

Bebeluşa Ioana: Deşi poate că vă aşteptaţi ca ardealul să fie mai întârziat decât Bucureştiul, lucrurile nu stau chiar aşa. După cum vă spuneam, ne sincronizam perfect. Chiar şi atunci când întârziem!)

Bebeluşa Roxana: Încerc să fiu punctuală indiferent de natura întâlnirii, dar nu-mi iese tot timpul, recunosc. Eu sunt cea care mai întârzie din când în când.

– Ce v-a uimit cel mai tare atunci când aţi intrat în echipa Cârcotaşilor?

Bebeluşa Ioana: Cel mai tare şi mai tare, trebuie să recunosc, m-a uimit faptul că am intrat în echipa Cârcotaşilor! Pe vremea aia eram un copil, dintr-un alt colţ de ţară, cu dansul în sânge şi nişte vise mareţe. Cine ar fi crezut că visele alea vor deveni realitate atât de repede? Pe urmă, m-a mai uimit faptul că platoul era total diferit faţă de ce vedeam eu la TV, că cei din ehipa emisiune sunt nişte oameni foarte frumoşi, că toată treaba asta cu emisiunea presupune foarte multă muncă, atenţie şi concentrare maximă.

Bebeluşa Roxana: Echipa Cârcotasilor este ca o familie, bine sudată şi primitoare. Am fost primită cu braţele deschise, toata lumea se poartă foarte frumos, începând de la doamna Vali de la garderobă, Dana şi Cristi care se ocupă de noi să arătăm foarte bine la fiecare emisiune, până la producător şi, nu în ultimul rând, Şerban Huidu, Mihai Găinuşă şi Dezbrăcatu’. Am fost plăcut surprinsă să văd că toată lumea de aici mă priveşte ca pe un membru al familiei.

– Dintre Mişu şi Dezbrăcatu’, cine este cel mai cicălitor?

Bebeluşa Ioana: Gândiţi-vă la personajele din emisiune, care pare mai cicălitoare? Băbuţa pe care o joacă Mişu sau doamna Tăntzica?! Răspuns corect, băbuţa, nu de alta dar de cele mai multe ori şi-ar dori să-şi vadă nepoatele mai puţin despuiate!

Bebeluşa Roxana: Nu sunt cicălitori, sunt profesionişti.

– Cât timp vă ia să pregătiţi coregrafiile pentru o ediţie de Cronicuţă?

Bebeluşa Ioana: Ziua de luni începe cu un brainstorming la cafea, după care, în câteva ore coregrafiile sunt gata. Ioana Macarie ne face coregrafiile de câţiva ani buni şi deja am început să gândim şi să ne imaginăm la fel, deci totul merge ca pe roate. Până aici e simplu. Distracţia continuă şi marţi, când ajungem în platou la repetiţia cu camerele şi tot ce am făcut trebuie adaptat în funcţie de camere şi de indicaţiile celor din regie.

Bebeluşa Roxana: În fiecare luni ne întâlnim cu Ioana Macarie, coregrafa noastră, pentru a repeta noile dansuri. Durata repetiţiilor este de câteva ore, iar a doua zi marţi se înregistrează toata emisiune.

– Şi câte scrisori/mesaje aţi primit de la admiratori?

Bebeluşa Ioana: Scrisori virtuale, că astea sunt în trend acum, primesc în fiecare zi, dar cine le mai ştie numărul?! E foarte fun să le citesc, mai ales când e vorba de vreo cerere în căsătorie sau vreo altă nebunie de genu’. Oricum, mă bucură faptul că de fiecare dată mesajele sunt pozitive, cu gânduri bune şi încurajări. E foarte important pentru mine feedback-ul pe care îl primesc de la ei.

Bebeluşa Roxana: Scrisori nu am primit, dar în schimb am primit nenumărate mesaje pe pagina mea de Facebook.

– Iubiţii voştri cum comentează dansurile voastre?

Bebeluşa Ioana: Credeţi că îndrăznesc să comenteze ?!

– Dacă la emisiune vi se spune „Bebeluşe”, acasă cum sunteţi alintate?

Bebeluşa Ioana: Când vine vorba de ai mei, e o adevărată nebunie! Puiuţ, Tzutzi, Ioni şi lista poate continua la nesfârşit. Pentru prieteni sunt Gălu (de la găluşcă) sau Beb/Bebe. Ce vreţi, sunt o alintată!

Bebeluşa Roxana: Acasă nu sunt alintată, am rămas tot Roxana.

– În afară de dans, cu ce altceva vă mai ocupaţi?

Bebeluşa Ioana: Până nu de mult, mă ocupam cu facultatea. Acum am terminat şi ca un adevărat jurist ce sunt am pus bazele unui antrenament de dance-aerobic numit Dance4Shapes şi predau 3 zile pe săptămână la o sală de fitness dedicată femeilor. În viitorul foarte apropiat vă vom prezenta, eu şi Roxana, şi un nou proiect de dans. Despre ce este vorba, nu vă pot spune prea multe deocamdată deoarece vreau să păstrăm surpriza, dar cu siguranţă o să vă placă.

Bebeluşa Roxana: Pe lângă dans, merg la facultate. Sunt anul III la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice.

– Ce vă place să faceţi în timpul liber?

Bebeluşa Ioana: Care timp liber? În timpul liber mi-ar place să fac rost de mai mult timp! Sunt într-o continuă alergătură, ceea ce e excelent atâta timp cât îmi ocup timpul doar cu activităţi care îmi plac şi mă pasionează. Luni-marţi filmări, miercuri-joi-vineri cursuri de dans, în weekend mai plec prin ţară la concerte cu Giulia şi uite aşa trece săptămâna. Când prind câteva ore îmi place să profit de ele şi să mă văd cu prietenii la o cafea sau un ceai, să citesc, să merg la sală, să mă uit la filme, să gătesc. Sunt atât de multe de făcut, ca abia mai rămane timp şi de somn.

Bebeluşa Roxana: Programul meu este destul de încărcat, dar când am puţin timp liber merg cu prietenii la film sau merg la sala de fitness.

– Cât de des mergeţi la cosmetică, SPA etc.?

Bebeluşa Ioana: La Cluj avem o vorbă: „de musai, că de voie bună…”. Nu sunt o mare fană a tratamentelor cosmetice şi a masajelor, dar pentru noi, ca pentru orice femeie de altfel, e foarte important să ne îngrijim, deci merg ori de câte ori e nevoie şi am timp. Pentru că trebuie.

Bebeluşa Roxana: La cosmetică nu prea merg, Sunt adepta produselor naturiste.

– Pentru a vă menţine în formă e de ajuns doar repetiţiile pentru Cronicuţă? Sau mai mergeţi şi la sală?

Bebeluşa Ioana: La o zi de filmare pentru Cronicuţă facem mişcare cât alţii în 10 zile, dar nu cred că e suficient. Eu una merg şi la sală, asta în afara cursurilor pe care le predau. Iar dacă nu am timp să ajung, fac un antrenament rapid acasă, dar nu trece nicio zi fără mişcare. Mişcarea e foarte importantă pentru un tonus bun, atât fizic, cât şi psihic, asta mai ales când ai un program haotic.

Bebeluşa Roxana: Merg şi la sala, îmi doresc să ajung de trei ori pe săptămână, dar nu tot timpul reuşesc.

– Estimativ, cam câte calorii consumaţi pe o ediţie de Cronicuţă?

Bebeluşa Ioana: Dacă în medie într-o oră de efort fizic moderat se ard cam 200-250 de calorii, în 10 ore de efort fizic, atât cât înseamnă o zi de repetiţii şi filmari ar trebui să ardem cam 2.000 de calorii. Poate că e un calcul exagerat, dar 1.000 sigur se consumă. Asta înseamnă că marţea ne permitem câte o ciocolată!

Bebeluşa Roxana: Nu ştiu. Nu ţin cont.

– Ce nu vă lipseşte niciodată din geantă?

Bebeluşa Ioana: Îmi plac genţile mari din care să nu lipsească nimic! Dar, dacă situaţia impune o geantă mai micuţă, din ea nu vor lipsi niciodată cheile, telefonul, portofelul, rujul şi parfumul.

Bebeluşa Roxana: Pe lângă portofel mai am în geantă ruj, parfum şi telefon.

– Ce nu puteţi refuza niciodată?

Bebeluşa Ioana: Mancarea gătită de bunica. Nimeni nu ar putea face asta. În rest, pentru orice pe lumea asta, exista şi câte un nu.

Bebeluşa Roxana: O prăjitură.

– Care a fost cea mai tare extravaganţă din viaţa voastră?

Bebeluşa Ioana: Cea mai tare extravaganţă a fost la 17 ani când mi-am luat inima în dinţi şi am venit singură singurică, de nebună, la Bucureşti. În rest îmi place să fiu extravagantă când vine vorba de călătorii. Îmi plac destinaţiile neobişnuite, pe care nu le vizitează chiar toată lumea. Cea mai tare a fost, cu siguranţă, excursia în China.

Bebeluşa Roxana: De obicei nu sunt o persoană extravagantă, până acum nu am făcut nimic ieşit din comun, dar nu este timpul pierdut.

– Ce plănuiţi să realizaţi în următorii… 5 ani? Sau v-aţi făcut planu’ pe 10 ani?!

Bebeluşa Ioana: Din experienţă am învăţat că lucrurile se întâmplă nu neapărat atunci când ai un plan bine stabilit, ci atunci când ţi le doreşti cu adevărat. Nu-mi place să-mi fac planuri. Nu ştiu sigur nici ce voi face peste două ore, nici peste două zile, nici peste doi ani. E mai interesant aşa. Ştiu sigur că îmi doresc să am o carieră de succes în televiziune, o familie frumoasă, o casă pe malul mării şi să călătoresc în toată lumea. Acum dacă toate astea o să se întâmple în 5 ani sau în 10, nu contează. Important e să se întâmple, şi o să se întâmple cu siguranţă.

Bebeluşa Roxana: În următorii ani îmi doresc să îmi continui studiile, să fiu sănătoasă şi să mă bucur cât mai mult de această şansă de a face parte din echipa Cârcotaşilor.

Cătălina Matei