“Black Widow”, cu Scarlett Johansson, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 12.07.2021, 07:00
“Black Widow”, cu Scarlett Johansson, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american

Lungmetrajul “Black Widow/ Văduva neagră”, o incursiune în trecutul celei mai misterioase dintre Răzbunători (Avengers), Natasha Romanoff, interpretată de Scarlett Johansson, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul premierei. Aventura supereroinei Disney și Marvel a vândut bilete de 80 de milioane de dolari în primul său weekend pe marile ecrane nord-americane.

Filmul este primul din Universul Marvel care are premiera simultan în cinematografe și pe Disney Plus, unde abonații pot viziona „Black Widow” pentru o sumă suplimentară de 30 de dolari. Disney a raportat că „Black Widow” a generat peste 60 de milioane de dolari pe platforma sa de streaming la nivel global. Regizat de Cate Shortland, „Black Widow” a strâns alte 78 de milioane de dolari în afara Americii de Nord, astfel încât încasările totale se ridică la 215 milioane de dolari în primul său weekend.

Thrillerul de acțiune marca Marvel o prezintă pe Natasha Romanoff, care este nevoită să își confrunte trecutul după ce se trezește prinsă într-o conspirație ce are legătură cu viața ei. Urmărită de o forță care pare decisă să o doboare, Natasha trebuie să facă față consecințelor din perioada în care era spion și să repare relațiile lăsate în urma ei cu mult înainte de a deveni un Avenger.

La diferență mare de primul loc în box office-ul nord-american de weekend s-a situat „F9: The Fast Saga”, care a obținut 10,8 milioane de dolari. Compania producătoare a filmului „F9”, Universal, a ocupat, de asemenea, locul al treilea și al patrulea în box office, cu „Boss Baby: Family Business” (8,7 milioane de dolari) și „The Forever Purge” (6,7 milioane de dolari).

„A Quiet Place Part II”, de la Paramount, a ocupat al cincilea loc, cu 3 milioane de dolari și încasări totale de 150 de milioane de dolari în box office-ul nord-american.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de „Cruella” (2,2 milioane de dolari), „The Hitman’s Wife’s Bodyguard“ (1,6 milioane de dolari), „Peter Iepuraşul: Fugit de acasă” (1,25 milioane de dolari), „In the Heights”, (630.000 de dolari) și „Zola‟ (620.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: Top 7 filme despre fotbal

Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival

Foto: Profimedia Images