Carmen Brumă, o reţetă sănătoasă pentru micul dejun

De: Nicoleta Nicolae / 01.04.2016, 10:30

Carmen Brumă, o reţetă sănătoasă pentru micul dejun
Carmen Brumă a scris pe blogul său câteva motive esenţiale pentru care ar trebui să mâncăm dimineaţa, în fiecare zi.

„Iată pe scurt 5 motive pentru care nu trebuie să sări peste micul dejun:

 1. Micul dejun îţi dă energia de care are nevoie organismul tău la început de zi.  2. Micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez.
 3. Micul dejun previne gastrita.
 4. Micul dejun nu îngraşă. Dacă ai poftă de alimente care îngrăşă şi vrei să le mănânci fără că silueta să aibă de suferit, micul dejun este cea mai sigură ocazie din acest punct de vedere.
 5. Micul dejun îţi asigură energia psihică şi puterea de concentrare,” a scris Carmen Brumă, pe blogul său.

De asemenea, Carmen Brumă vă propune şi o reţetă delicioasă şi foarte sănătoasă pentru micul dejun, care este şi de post. Preparul este o reţătă proprie a vedetei.

Preparatul propus de Carmen Brumă conţine „fructe şi seminţe şi este energizant, bogat în proteine de origine vegetală şi acizi graşi esenţiali. Pentru a obţine maximum  de vitamine şi minerale am ales metodă presării la rece.

Micul dejun conţine următoarele ingrediente:

    150 ml lapte de migdale (am ales să-l pregătesc în casă folosind 50 g migdale şi 250 ml apa plată)
    100 g portocale
    100 g mango
    2 linguri de seminţe de chia
    1 lingură semnite de cânepă
    un sfert de linguriţă de scorţişoară
    1-2 linguriţe de miere (opţional)

 

Mod de preparare:

Pentru a face laptele de migdale am folosit tot storcatorul prin presare la rece. Migdalele se lasă la înmuiat câteva ore şi apoi se pun în presa la rece, alternând cu apa plată. Pulpa eliminată se mai poate refolosi de 2-3 ori, adăugăndu-se în continuare apa. Laptele va ieşi destul de gras şi nu aveţi nevoie de pungă pentru strecurat că atunci când faceţi laptele la blender.

Spălaţi storcatorul şi introduceţi pe rând portocală şi mango curăţate. Sucul rezultat se adaugă peste laptele de migdale apoi se pun seminţe de chia şi cânepa. Aşteptaţi câteva minute până când amestecul căpăta o consistenţă mai groasă după care puneţi scorţişoara, mierea şi amestecaţi. Se consumă dimineaţa, imediat după preparare şi va asigură energia pentru o mare parte din zi,” a mai scris Carmen Brumă pe blogul ei.

Foto: carmen-bruma.ro