Cascadorie fără precedent în filmul #SELFIE

De: Mioara Tronaru / 30.05.2014, 15:30
Cascadorie fără precedent în filmul #SELFIE
Proiectul cinematografic românesc cu cele mai bune rezultate anul acesta, comedia #SELFIE a avut parte de un proces de producţie extrem de laborios, numai la una dintre scene fiind necesare 10 camere de filmare, poziţionate în unghiuri diferite.

Cea mai dificilă cascadorie în care o maşină plonjează în Marea Neagră a fost minuţios pregătită atât de cascadori, cât şi de echipa de producţie. Special pentru această secvenţă s-a construit întregul decor, iar un cascador profesionist a instruit actorii şi realizatorii cu privire la tot ce urma să se întâmple.

Din fericire totul a mers ca pe roate şi, pe lângă faptul că nimeni nu a avut de suferit, toată scena a ieşit impecabil încă de la prima filmare.

Actorul Vlad Logigan a fost de-a dreptul fascinat de întreaga desfăşurare de forţe. „Aş fi vrut să fiu în maşină cu acel cascador, deşi nu ştiu dacă aş fi avut curaj. Omul acela e ca un spartan şi îl admir mult”.

Doi dintre producătorii filmului mărturisesc prin câte emoţii au trecut la realizarea scenei. „Aceasta a fost ziua cu cea mai mare încărcătură emoţională pentru mine. Depindeam de foarte mulţi factori şi aveam o singură încercare la dispoziţie. Urmăream constant cât de tare bate vântul sau cât de mari sunt valurile”, declară producătoarea Cristina Dobriţoiu.

În schimb, producătorul Mişu Predescu priveşte lucrurile dintr-un punct de vedere mai tehnic: „A fost o nebunie să găsim locul potrivit, iar tot ce vedeţi în film a fost special construit pentru asta, de la drumul de 400 de metri săpat cu escavatorul, până la modificarea falezei”.

#SELFIE este povestea a trei tinere Yasmine, Roxi şi Ana care fug la mare în căutarea distracţiei cu doar 2 zile înainte de BAC.

Fără aprobarea părinţilor şi fără prea multă planificare, cele trei fete ajung pe litoral, unde, în ciuda aşteptărilor, bunădispoziţia întârzie să apară, iar accidentele se ţin lanţ.

Adolescentele noastre rebele se mai confruntă cu o problemă: trebuie să ajungă la timp pentru susţinerea examenului de maturitate, după ce pierd maşina şi toţi banii.

Mai multe detalii despre impresionanta cascadorie, dar şi despre alte provocări de la filmări puteţi afla de la realizatorii comediei vizionând următoarele materiale video: https://www.youtube.com/watch?v=5PkTEDsmFFk.

#SELFIE, primul lungmetraj regizat de Cristina Iacob, poate fi văzut în continuare în următoarele cinematografele din ţară: Arad – Cinema City Atrium şi Cinema City Galeria, Bacău – Cinema City, Botoşani – Cine Grand şi Cinema Unirea, Brăila – Cinema City, Bucureşti: Cinema City Cotroceni şi Sun Plaza, Grand Cinema&More Băneasa, Movieplex Cinema, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Corso, Cinema Europa, Muzeul Ţăranului Român, Cluj – Cinema City Iulius, Constanţa: Cinema City şi Cityplex, Craiova – 3D Colors şi Cinema Modern, Iaşi – Cinema City şi Cinema Republica, Odobeşti – Casa de Cultură CC Giurescu, Oradea – Cortina şi Cinema Palace, Piteşti – Cinema City, Ploieşti – Cinema City şi Cinema City Afi Palace, Râmnicu Vâlcea – Line Cinema, Slatina – Cinema Eugen Ionescu, Târgu Mureş – Cinema Arta şi Timişoara – Cinema City.