Cât de mult îți enervezi prietenii pe Facebook

De: Dragos Tanase / 21.05.2014, 11:30
Facebook este un instrument excelent pentru "urmărirea" cunoscuților și postarea de imagini, dar și pentru a socializa cu prietenii. Printre altele, este, de asemenea, o bună platformă pentru organizarea de evenimente de grup și o oportunitate pentru toată lumea să afle despre ele.

Cu siguranță, Facebook este un bun prilej de ne informa prietenii în legătură cu activitățile noastre zilnice, dar este și un prejudiciu în ceea ce privește adevărata interacțiune socială.

În general, această rețea de socializare reprezintă un lucru bun și are aplicații ok, dar unii oameni care o folosesc reprezintă uneori o mare problemă. Felul cum postează îi poate deranja pe prieteni sau pe alți useri.

Unii oamenii care postează lucruri absurde ar trebui să fie interziși de la utilizarea oricărui tip de rețea socială. E adevărat ca îți poți alege prietenii de pe Facebook, dar cei care folosesc în mod incorect această rețea trebuie să știe cum să nu își mai enerveze „urmăritorii” virtuali.

Desigur, acestea sunt vise, pentru că oamenii pot face tot ce doresc în social-media și nimic nu se va opri niciodată. Ceea ce este enervant pentru unii, poate fi amuzant pentru alții.

10) Invitați să joace jocuri inutile

Acestă problemă este una evidentă. Fiecare user care nu se joacă pe Facebook e deranjat în mod constant de invitațiile de a juca Farmville sau diferite variante de poker. Oamenii care sunt fanii acestor jocuri, pot face asta, toată ziua, fără nicio supărare, pentru că nu le pasă, dar pe cei mai mulți îi deranjează acest fapt.

9) Postările cu informații meteo actualizate

Cei mai mulți prieteni de pe Facebook sunt prieteni pe care îi ai și în viața reală, cu mari șanse să trăiescă în același oraș ca și tine. În cazul acesta, ce rol mai au postările cu actualizările meteo? Chiar dacă ceva serios ca eventuale căderi de zapadă, prognozate pentru următoarele cinci zile, ar fi reale… sunt șanse foarte mari să știm cu toții deja despre asta, nu? Credeți că cineva se uită la acest lucru și este șocat de prognoza meteo? Și cchiar dacă acești sunt șocați și nu știau despre fenomenul meteo, la ce te aștepți de la postarea asta? Un mulțumesc de la ei? Deci, dacă nu ai informat pe nimeni despre nimic și nu ai înseninat ziua nimănui, nu ai făcut altceva decât să consumi internetul de pe telefonul tău mobil!

8) Postează fotografiile de pe Instagram pe Facebook

Se presupune că persoanele care vă urmăresc activitatea pe Facebook, nu ratează nici feed-ul vostru de pe Instagram. Așadar, nu există niciun motiv să mai postezi aceleași poze de pe Instagram și pe Facebook. Cât de disperat să fii ca cineva să vadă acele imagini „incredibile” pe care tu le-ai facut, chiar și dacă e vorba de cel mai recent selfie?! Acum, dacă e vorba de o alertă roșie despre un eventual atac terorist sau ceva care ar putea fi condamnabil pentru societate, chiar e recomandat să dai share informației/fotografiei peste tot posibil, pe orice rețea de socializare. Dar dacă este o poză cu tine și pisica ta, bucură-te de cele 5 like-uri de pe Instagram și lasă-i în pace pe prietenii de pe Facebook!

7) Poze cu mâncare

Te-ai dus la un restaurant de lux? E bine pentru tine! Toți suntem foarte impresionați. Ai gătit ceva bun acasă?Wow, trebuie să fii destul de talentat/ă și, din nou, felicitări! Mâncarea este făcută pentru a fi mâncată, iar fără gust nu înseamnă nimic. Cum ar putea cineva să îți guste produsul, în mod virtual, văzând doar o fotografie? În schimb, te face să arăți ca un caraghios care ridică un telefon înainte de a ridica o furculiță, atunci când ți se servește mâncarea.

6) Un selfie în fiecare dimineață

Toată lumea are un prieten de acest fel? În fiecare dimineață te trezești cu un selfie postat pe Facebook de un prieten, cu legendarul mesaj „Bună dimineața, lume!” sau ceva chiar mai prost decât atât? Cine crezi că vrea să te vadă în fiecare dimineața și să știe ce faci tu în primele ore ale zilei? De asemenea, ceea ce vrei să spui cu acest post în fiecare zi? Că te-ai trezit si noi nu ar trebui să fim îngrijorați de faptul că, probabil, nu ai murit în somn? Nici măcar prietenul tău / prietena ta nu poate să îți spună în fiecare zi a anului cât de bine arăți. Dă-le tuturor o șansă să le fie dor de tine! Fața ta nu s-a schimbat foarte mult, de ieri până astăzi, nu te-ai trezit doar cu o ureche, iar nasul e la locul lui. Așadar, lasă-ne în pace!

5) Postări peste postări cu și despre copiii lor

Facebook este făcut, cu siguranță, pentru a da share fotografiilor cu prietenii tăi și nu de a trimite imagini pentru toată lumea în mod individual. Este corect că e o bucurie mare să ai un copil și parcă ai vrea să știe toată lumea despre asta, dar și aici există o limită. Sau așa ar trebui să fie. Indiferent de hainele îmbrăcate, este încă un copil, care arată aproape la fel în fiecare imagine pe care le postezi tu. Atunci când acestea sunt excesive, atunci devin enervante. Toată lumea este fericită pentru tine, dar în afară de asta, ei nu sunt interesați să știe cu ce îl îmbraci zilnic. Dacă este o imagine cu el într-un costum de Halloween sau o filmare cu primele sale cuvinte, atunci este altceva. Dar nu și când în imagini apare, în fiecare zi, copilul când doarme. Sau o actualizare permanentă a stărilor micuțului. „Bebelușul meu a făcut căcuța”! Nu toți fac asta???

4) Cuplurile care își postează reciproc dragostea lor

Ești îndrăgostit/ă? E minunat pentru tine și perechea ta, dar nimeni altcineva nu trebuie să fie implicat în această relație. Cât de simplu este să trimiți un SMS sau un mail, în loc să postezi pe pagina ei/lui de Facebook? Dacă este o imagine amuzantă sau un video funny, atunci e de înțeles, dar când vine vorba de un mesaj siropos, cum ar fi „Te iubesc!”, atunci lasă-ne! Pentru cine e acest mesaj, de fapt? Probabil vă spuneți asta des, prin alte mijloace de comunicare, nu? Chiar e nevoie și de o postare pe Facebook? E clar că, de fapt, vrei să te lauzi cu relația și cu prietena ta, dar nu te face decât să arăți ca un mare fraier…

3) Actualizări de status super evidente

Aceste actualizări de stare se referă, de obicei, la vremea, din nou, dar ele cu siguranță nu se limitează la asta. Veți vedea întotdeauna pe cineva care scrie pe Facebook… „ninge!”. Da, știm cu toții că ninge, avem și noi ochi. Îți place sau nu zăpada? Dă-ne, cel puțin, o opinie cu privire la acest aspect hibernal. Aceste actualizări evidente, de obicei, au de-a face cu ceea ce se întâmplă în orașul tău. De exemplu, un eveniment sportiv de mare anvergură. Fiecare persoană își va actualiza statusul ca și când restul lumii nu se uită. Unii probabil nu știu de eveniment, dar nici nu îi interesează și, deci, nici nu le pasă de postarea ta. Cel puțin fă-l (mesajul) amuzant! „Clanul Soprano s-a încheiat în seara asta!”. Mulțumesc, nu am fost conștienți. Bine că ne-ai informat tu… Chiar ți-a plăcut serialul? De ce ai scris asta????

2) „Spălarea rufelor” în public

Ok, treci printr-o perioadă grea sau ai niște probleme serioase? Facebook nu este locul potrivit pentru a-l ataca pe „ex”-ul tău sau să faci public motivul despărțirii voastre. De asemenea, nu toți prietenii de pe Facebook îți sunt foarte apropiați și, deci, nu vor să îți cunoască problemele din cuplu. Ca să nu mai vorbim de faptul că o altă persoană nepotrivită, probabil, tot „prieten” de pe Facebook poate să vadă acest post, de asemenea. Este un mod imatur de a-ți rezolva problemele. Păstrați-le în intimtate și nu îi bombarda pe prieteni cu problemele tale minore (pentru ei). Ei îți vor da, oricum, sfaturi, dar nu pe rețelele de socializare.

1) Postări cu mesaj ascuns

Actualizările de stare ar trebui să fie auto-explicative și ar trebui să provoace o reacție, care conduce la comentarii sau la „like”-uri. Cu toate acestea, toată lumea are prieteni care postează ceva de genul… „nu din nou” sau „eu nu pot să cred”, care este special conceput pentru a-i face curioși pe utilizatori și să-l întrebe ce s-a întâmplat. De obicei, este ceva atât de prost că nu merită efortul să tastați un comentariu, pentru a cere ceea ce sa întâmplat. Să nu mai vorbim de faptul că persoana respectivă caută doar atenție, pentru a vedea dacă prietenii îl întreabă despre ce este vorba. Apoi el răspunde cu o poveste scrisă tot într-un comentariu și nu cu mesaj privat. Deci, e clar că nu avea nicio problemă, de fapt.