Cătălin Scărlătescu prepară cotlete de miel în crustă de alune şi fistic – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 13.04.2017, 09:07
Cătălin Scărlătescu prepară cotlete de miel în crustă de alune şi fistic - FOTO
Friptura de miel are o nouă intepretare pentru masa de Paşte. Chef Cătălin Scărlătescu ne dă reţeta lui specială de cotlete de miel în crustă de alune şi fistic.

Cotlete de miel în crustă de alune şi fistic

Ingrediente: cotele de miel, alune de pădure, fistic, nuci, seminţe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfeclă roşie, sare de mare, smăntână de gătit şi ficat de gâscă.

Mod de preparare:

Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă faţă, apoi de dau la cuptor.

Pentru crustă – alunele de pădure, fisticul, nucile şi seminţele de susan se pisează.

Piure de mazăre – mazărea se căleşte în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puţina apă. Când e gata se pasează pentru a obţine piureul, apoi se dă prin sită.

Coulli de ardei – Ardeiul gras (eu am folosit roşu) se coace pe plită, apoi se curăţă de coajă şi seminţe şi se pune la blender. Şi gata, aţi obţinut coulli de ardei.

Jeleu de sfeclă roşie – Bucăţile de sfeclă se fierb în apă, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroaşă compoziţia cu amidon.

Coteletele de miel deja preparate de scufundă în compoziţia de sfeclă roşie, apoi se tăvălesc prin compoziţia pentru crustă.

Spuma de foie gras – Se pune smântână în cratiţă, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topeşte, apoi compoziţia se pune în blender, după care se strecoară şi ajunge în sifon (puteţi folosi unul pentru frisca).

Pentru plating aveti liber la imaginatie. Eu am folosit o eprubeta pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare si cateva seminte, alune, fistic.