Ce să faci în Bucureşti într-un weekend ploios: vizitează 5 muzee mai puţin cunoscute

Apropo.ro / 27.03.2015, 19:00
Ce să faci în Bucureşti într-un weekend ploios: vizitează 5 muzee mai puţin cunoscute
Chiar dacă, teoretic, a venit primăvara, nu te poţi bucura mereu de plimbări lungi prin parc sau ieşiri la picnic cu prietenii. Pentru zilele în care ploaia îţi strică planurile, avem noi o propunere pentru tine: mergi şi vizitează unul dintre muzeele mai puţin cunoscute din Bucureşti.

1. Muzeul parfumurilor

Chiar dacă nu este o instituţie oficială, pe strada Beller, într-o încăpere din interiorul parfumeriei Beautik Haute Parfumerie, vei găsi o colecţie personală impresionantă de parfumuri a familiei Iacob, deschisă publicului pasionat. Aici sunt expuse peste 3.000 de sticle de parfum şi printre piesele valoroase se numără parfumul preferat al Reginei Maria creat de Houbigant şi sticle din cristal Baccarat vechi de aproape o sută de ani, dar şi parumuri exclusiviste din anii ’50.

2. Muzeul Căilor Ferate Române

Aflat foarte aproape de Gara de Nord, muzeul are expuse machete de trenuri şi locomotive de diferite mărimi, uniforme, poze şi documente istorice. Aici vei găsi şi multe acte oficiale cu semnătura originală a domnitorului Aleaxandru Ioan Cuza, dar şi obiecte personale ale inginerului Anghel Saligny. Piesele din muzeu au fost colecţionate încă din 1953 şi în momentul de faţă ilustrează o parte importantă din istoria căilor ferate din România. muzeul a fost renovat şi redeschis publicului în 2012.

Citeste mai mult aici!