Cele mai aşteptate filme ale anului 2014

De: Mioara Tronaru / 01.01.2014, 08:00
Cele mai aşteptate filme ale anului 2014
Filmele anului 2014 sunt destul de multe şi aşteptate cu sufletul la gură de cinefili. Iată lista celor mai aşteptate premiere din 2014!

Destul de multe continuări cu succesul garantat, de două ori Hercule, un Frankenstein, un Noe, un Robocop, un Dracula, un vulcan, o Angelina Jolie în rol negativ… cam astea sunt premierele anului 2014.

Lupul de pe Wall Street

PREMIERA 10.01 TO: The Wolf of Wall Street. Producţie SUA, 2013. R: Martin Scorsese. Cu: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Jean Dujardin, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Jon Bernthal, Rob Reiner, Margot Robbie. Distribuit de MediaPro Distribution.

Bani. Putere. Femei. Droguri. Toate tentaţiile sunt aici, la îndemână. Pentru Jordan Belfort, modestia e un concept complet inutil. Prea mult nu a fost niciodată de ajuns…

# Cu „The Wolf of Wall Street”, regizorul Martin Scorsese se întâlneşte pentru a cincea oară pe platouri cu Leonardo DiCaprio. # Filmul este adaptarea romanului omonim scris de Jordan Belfort în persoană la eliberarea sa din închisoare, în 2005. # În timpul scenei de sărut dintre Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) şi Joanna Lumley (Tante Emma), actorul a fost atât de nervos încât au fost necesare 27 de duble pentru a ieşi scena. # Bugetul filmului a fost estimat la 100.000.000 $.

Nymphomaniac

PREMIERA 17.01 TO: Nymphomaniac. Producţie Danemarca-Germania-Franţa-Belgia-Marea Britanie, 2013. R: Lars von Trier. Cu: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Uma Thurman. Distribuit de Independenţa Film.

Povestea, nebună şi poetică, a parcursului erotic al unei femei, de la naştere până la 50 de ani, povestită de personajul principal, Joe, care se autodeclară nimfomană.

# Montajul iniţial al filmului a ajuns la 5 ore şi jumătate, iar Lars von Trier a refuzat să taie, lăsându responsabilitatea pe umerii producătorului său, Peter Aalbaek Jensen. În final, s-a ajuns la o oră şi 30 de minute, celelalte 4 ore urmând a fi distribuite în încă 2 filme. # Deşi s-a tot vorbit de o versiune soft a peliculei, aceasta nu s-a şi concretizat. Aşa că o să vedem scene explicite de sex. Fiecare distribuitor naţional are însă posibilitatea să scoată aceste scene dacă vrea. # „Nymphomaniac” are parte de o distribuţie de excepţie, niciunul dintre actori însă nu a „jucat” scenele de sex, aceştia fiind dublaţi de actori profesionişti de filme porno. # Bugetul filmului a fost de 9.400.000 €.

Grudge Match: Faceţi pariurile

PREMIERA 17.01 TO: Grudge Match. Producţie SUA, 2013. R: Peter Segal. Cu: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kim Basinger, Alan Arkin, Kevin Hart, Jon Bernthal, Camden Gray, Oscar Gale, Frederick Douglas Plunkett Jr. Distribuit de MediaPro Distribution.

Henry „Razor” Sharp şi Billy „The Kid” McDonnen sunt doi boxeri din Pittsburgh ajunşi în lumina reflectoarelor datorită rivalităţii dintre ei. Fiecare a câştigat un meci împotriva celuilalt, dar în 1983, când trebuia să aibă loc meciul decisiv, Razor a anunţat pe nepusă masă că se retrage. 30 de ani mai târziu…

# Nu este pentru prima oară când Sylvester Stallone şi Robert de Niro lucrează împreună. S-au mai întâlnit în „Copland”, regizat de James Mangold. Amândoi erau aici poliţişti. # În orice caz, şi Stallone şi De Niro au mai jucat boxeri. Stallone e renumit pentru rolul Rocky Balboa, pe care l-a interpretat în saga saga „Rocky”, iar Robert de Niro a intrat în pielea legendarului Jake LaMotta în „Raging Bull”. # Bugetul filmului a fost de 50.000.000 $.

Eu, Frankenstein

PREMIERA 24.01 TO: I, Frankenstein. Producţie Australia-SUA, 2014. R: Stuart Beattie. Cu: Aaron Eckhart, Bill Nighy, Yvonne Strahovski, Miranda Otto, Jai Courtney, Socratis Otto, Aden Young, Caitlin Stasey, Mahesh Jadu. Distribuit de InterComFilm Distribution.

Adam, creaţia lui Frankenstein, a supravieţuit până astăzi, graţie unei anomalii genetice apărute în timpul creării sale. Destinul l-a purtat până într-o metropolă gotică şi întunecată, în care se trezeşte prins în conflictul secular dintre două rase de nemuritori.

# Lungmetrajul semnat de Stuart Beattie este ecranizarea benzii desenate omonime semnate de Kevin Grevioux, care a participat şi la scenariul filmului. # Filmările au avut loc în februarie 2012 şi s-au desfăşurat în Australia.

Ţinutul din mijlocul verii

PREMIERA 24.01 TO: August: Osage County. Producţie SUA, 2013. R: John Wells. Cu: Meryl Streep, Julia Roberts, Juliette Lewis, Ewan McGregor, Abigail Breslin, Margo Martindale, Chris Cooper, Benedict Cumberbatch. Distribuit de Forum Film România.

Oklahoma, în luna august. Violet Weston, o mamă toxicomană rămasă văduvă, e obligată să-şi reia „funcţia” de cap al familiei, în timp ce fiica sa mai mare, Barbara, trece printr-o gravă criză conjugală…

# Scenariul filmului se bazează pe piesa de teatru cu acelaşi titlu aparţinându-i autoarei Tracy Letts, care a primit premiul Pulitzer pentru această comedie neagră. # Anotimpul premiilor a început bine pentru „August: Osage County”. Înainte de a ajunge la Globurile de Aur sau la Oscaruri, filmul a primit la Hollywood Awards 2013 un premiu de interpretare pentru performanţa Juliei Roberts. # Bugetul este estimat la 25.000.000 $.

Legenda lui Hercule

PREMIERA 31.01 TO: The Legend of Hercules. Producţie SUA, 2014. R: Renny Harlin. Cu: Kellan Lutz, Liam McIntyre, Scott Adkins, Liam Garrigan, Johnathon Schaech, Roxanne McKee, Rade Serbedzija. Distribuit de MediaPro Distribution.

Este într-adevăr cel mai puternic, dar viaţa nu e atât de simplă. Hercule, fiul celui mai puternic dintre zei, nu are deloc un destin uşor: cea pe care o iubeşte trebuie să se căsătorească cu altul.

# Amatoarele şi amatorii de testosteron pe ecran vor fi în culmea extazului! Cu Kellan Lutz, fostul Emmett Cullen din saga „Twilight”, şi Liam McIntyre, fostul Spartacus din seria omonimă a lui Scott Adkins, cunoscut din numeroase filme de acţiune, noul lungmetraj dedicat eroului antic se anunţă plin de acţiune şi bătăi. # De fapt, în 2014, vom avea două doze de Hercule, după acesta, în luna august, vom vedea versiunea cu Dwayne Johnson în rolul principal. # Bugetul s-a ridicat la 70.000.000 $.

La grande bellezza

PREMIERA 07.02 TO: La grande bellezza. Producţie Italia-Franţa, 2014. R: Paolo Sorrentino. Cu: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi, Franco Graziosi. Distribuit de Independenţa Film.

Roma, în toată splendoarea verii. Jep Gambardella – un bărbat cu un farmec irezistibil chiar în ciuda primelor semne de bătrâneţe – se bucură din plin de societatea marelui oraş.

# Deşi la Cannes nu a primit niciun premiu, la European Film Awards 2013, pelicula lui Paolo Sorrentino a câştigat la categoriile: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor – Toni Servillofilm, cel mai bun montaj. # „La grande bellezza” înseamnă întoarcerea regizorului Paolo Sorrentino la el acasă, în Italia, după ultimul film pe care l-a realizat în Irlanda şi Statele Unite alături de Sean Penn, „This Must Be The Place”. # Budetul filmului a fost de 9.200.000 euro.

Robocop

PREMIERA 07.02 TO: Robocop. Producţie SUA, 2014. R: José Padilha. Cu: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Michael Keaton, Marianne Jean-Baptiste, Jay Baruchel, Jackie Earle Haley. Distribuit de Forum Film România.

Anul 2029. Alex Murphy este un soţ iubitor, un tată bun şi un poliţist exemplar. Asta până în momentul în care e rănit mortal şi devine Robocop.

# Înainte ca Joel Kinnaman să primească rolul lui Robocop, mai mulţi actori s-au prezentat pentru a-l interpreta pe celebrul cyborg, printre aceştia s-au numărat: Michael Fassbender, Matthias Schoenaerts şi Russell Crowe. # „Robocop” este un remake al peliculei omonine semnate de Paul Verhoeven în 1988. # Bugetul filmului a fost estimat la 100.000.000 $.

Her

PREMIERA 07.02 TO: Her. Producţie SUA, 2013. R: Spike Jonze. Cu: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson, Rooney Mara, Chris Pratt, Olivia Wilde, Kristen Wiig, Lynn Adrianna, Lisa Renee Pitts. Distribuit de InterComFilm Distribution.

Los Angeles, într-un viitor nu prea îndepărtat. Theodore Twombly este un bărbat sensibil care trebuie să treacă peste o despărţire dificilă. Tocmai pentru a-i fi mai uşor îşi ia un program nou pe calculator…

# Cu „Her”, Spike Jones a ajuns la al patrulea lungmetraj de ficţiune după „Being John Malkovich” (1999), „Adaptation” (2002) şi „Where the Wild Things Are” (2009). # Chiar dacă nu a interpretat decât vocea programului de care se îndrăgosteşte Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson a primit premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Roma, în noiembrie 2013. # „Her” intră în cursa pentru Globurile de Aur la categoriile: cea mai bună comedie, cel mai bun actor într-o comedie – Spike Jonze, cel mai bun scenariu – Spike Jonze.

The Monuments Men

PREMIERA 14.02 TO: The Monuments Men. Producţie SUA-Germania, 2014. R: George Clooney. Cu: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, John Goodman, Hugh Bonneville, Bob Balaban. Distribuit de Odeon Cineplex.

Veniţi din 13 ţări diferite, Monuments Men se lansează în cea mai mare vânătoare de comori din secolul al XX-lea: găsirea operelor de artă furate de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

# Filmul se bazează pe povestea devărată a „plutonului” care a pornit în căutarea capodoperelor furate de nazişti, pentru a le înapoia proprietarilor de drept. # Daniel Craig, celebrul 007, ar fi trebuit să facă parte din distribuţie, dar din cauza unor suprapuneri de orar, a fost înlocuit de Matt Damon. # Premiera ar fi trebuit să aibă loc în decembrie 2013, dar regizorul George Clooney a cerut studiourilor mai mult timp pentru postproducţie. # Este al şaselea film regizat de George Clooney. # Buget a fost de 80.000.000 $.

Pompeii

PREMIERA 21.02 TO: Pompeii. Producţie SUA, 2014. R: Paul W.S. Anderson. Cu: Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Paz Vega, Jessica Lucas, Jared Harris, Kiefer Sutherland. Distribuit de MediaPro Distribution.

Vara anului 79 d.H. Sclavul Milo visează să-şi cumpere libertatea şi să se căsătorească cu fiica stăpânului său. Habar nu are că aceasta a fost deja promisă unui senator şi nici că vulcanul Vezuviu stă să erupă.

# Sclavul Milo este interpretat de Kit Harington, care-l joacă şi pe bastardul Jon Snow, în serialul „Game of Thrones”. Tot în 2014, o să-i auziţi numai vocea în „How to Train Your Dragon 2”. # Primul teaser oficial la filmului a fost lansat pe 21 august 2013, cu şase luni înainte de premieră, chiar de ziua actriţei Carrie-Anne Moss.

Când totul e pierdut

PREMIERA 28.02 TO: All Is Lost. Producţie SUA, 2013. R: J.C. Chandor. Cu: Robert Redford. Distribuit de Ro Image 2000.

Singur în Oceanul Indian, un bărbat se trezeşte într-o dimineaţă că iahtul său ia apă după ce s-a lovit de un container care plutea rătăcit pe apă. Echipamentul de navigare şi cel de transmisiuni radio sunt distruse, aşa că omul navighează în orb înspre o furtună violentă.

# „All Is Lost” este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului american J.C. Chandor. În 2011, acesta a scris şi regizat „Margin Call”, pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun scenariu original. # Nu e nicio greşeală în distribuţie: Robert Redford este singurul actor din „All Is Lost”. Nu are niciun dialog, este singur pe ecan vreme de 106 minute. # Pelicula a primul Premiul Juriului la Festivalul de la 2013. # Bugetul s-a ridicat la 9.000.000 $.

300: Ascensiunea unui imperiu

PREMIERA 07.03 TO: 300: Rise of an Empire. Producţie SUA, 2013. R: Noam Murro. Cu: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, David Wenham, Rodrigo Santoro. Distribuit de MediaPro Distribution.

490 î.H. Atenienii trebuie să facă faţă atacului Imperiului Persan. O mare bătălie se pregăteşte. Perşii sunt numeroşi, mult mai numeroşi decât atenienii care trebuie să ceară ajutor spartanilor.

# Filmările, din iulie până în august 2012, au avut loc în Bulgaria. # Joel Edgerton ar fi trebuit să joace rolul lui Temistocle, în final însă l-a interpretat actorul Sullivan Stapleton. # Primul nume al filmului a fost „Xerxes”, de altfel numele benzii desenate al lui Frank Miller pe care se bazează povestea, apoi „300: The Battle of Artemisia”, titlul folosit în timpul filmărilor. În final, pelicula fost prezentată ca „300: Rise of an Empire”, numele anterioare fiind considerate prea exotice.

Divergent

PREMIERA 21.03 TO: Divergent. Producţie SUA, 2014. R: Neil Burger. Cu: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ansel Elgort, Ray Stevenson, Miles Teller, Zoe Kravitz, Christian Madsen, Ben Lloyd-Hughes. Distribuit de MediaPro Distribution.

Într-un viitor postapocaliptic, societatea e împărţită în cinci facţiuni, fiecare cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, tinerii de 16 ani trebuie să-şi aleagă facţiunea din care vor face parte pentru tot restul vieţii.

# Filmările au avut loc în Chicago. # Jeremy Irvine a fost prima alegere pentru a intepreta rolul Four, deţinut până la urmă de actorul Theo James.

Noah

PREMIERA 28.03 TO: Noah. Producţie SUA, 2014. R: Darren Aronofsky. Cu: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Douglas Booth, Kevin Durand, Dakota Goyo. Distribuit de Ro Image 2000.

E o lume lipsită de speranţă. Ploile nu mai udă ţărâna cotropită de atâtea ori de hoarde barbare, Noe este un om de ispravă. Luptător, mag şi vindecător, nu îşi doreşte decât să trăiască în pace. Cu toate acestea, în fiecare noapte în visele sale apare un potop fără de sfârşit…

# Bătaie mare pentru rolul lui Noe: şi Christian Bale şi Michael Fassbender şi-au dorit să interpreteze celebrul personaj biblic. În final, rolul i-a revenit lui Russell Crowe. # Pentru film, regizorul Darren Aronofsky şi-a adaptat propria bandă desenată, „Noah: For the Cruelty of Men”, scrisă în colaborare cu Ari Handel (cu desene semnate de Niko Henrichon).

Captain America: Războinicul iernii

PREMIERA 04.04 TO: Captain America: The Winter Soldier. Producţie SUA, 2014. R: Anthony Russo, Joe Russo. Cu: Chris Evans, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford. Distribuit de Forum Film România.

Steve Rogers trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă după ce a petrecut decenii îngheţat în veşnicele zăpezi ale Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume.

# După ce filmările s-au terminat pe 27 iunie 2013, echipa de producţie s-a mai strâns o dată pentru încă 2 săptămâni de lucru. Lucru care se întâmplă frecvent la studiourile Marvel, care au mai organizat „filmări suplimentare” şi pentru ‘Iron Man 3″ sau „Thor”. # Pentru a-şi pregăti rolul din film, Sebastian Stan şi-a petrecut cinci luni antrenându-se şi făcând cercetări istorice.

Rio 2

PREMIERA 11.04 TO: Rio 2. Producţie SUA, 2014. R: Carlos Saldanha. Cu: Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, will.i.am, Jamie Foxx, George Lopez, Tracy Morgan, Rodrigo Santoro, Leslie Mann, Jake T. Austin, Bebel Gilberto. Distribuit de Odeon Cineplex.

Blu, Jewel şi cei trei copilaşi ai lor duc o viaţă perfectă în oraşul magic Rio de Janeiro. Jewel decide, însă, că e timpul ca cei trei copii să înveţe să trăiască sălbatic, ca orice pasăre liberă, astfel că propune familiei să se aventureze cu toţii în pădurea Amazonului.

# Filmările au avut loc în Brazilia şi SUA. # „Rio 2” continuă povestea aventurilor papagalului Blu, începută în 2011, cu lungmetrajul „Rio”.

Grace of Monaco

PREMIERA 11.04 TO: Grace of Monaco. Producţie Marea Britanie, 2013. R: Olivier Dahan. Cu: Nicole Kidman, Tim Roth, Parker Posey, Milo Ventimiglia, Roger Ashton-Griffiths, Robert Lindsay, Paz Vega, Derek Jacobi. Distribuit de MediaPro Distribution.

Şase ani au trecut de la nunta care a transformat-o dintr-o regină a Hollywood-ului în membra uneia dintre cele mai iubite familii regale ale Europei. Dar deasupra vieţii aparent fericite a lui Grace de Monaco încep să se adune norii.

# Scenariul a ajuns în 2011 în Hollywood Black List, o listă cu cele mai frumoase scenarii neproduse încă. # Filmările au început chiar în ziua în care se comemorau 30 de ani de la moartea prinţesei Grace. # Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Rosamund Pike, Amy Adams, January Jones şi Elizabeth Banks au dat probe pentru rolul Grace. # Bugetul a fost estimat la 30.000.000 $.

Transcendence

PREMIERA 25.04 TO: Transcendence. Producţie SUA-Marea Britanie, 2014. R: Wally Pfister. Cu: Johnny Depp, Paul Bettany, Rebecca Hall, Morgan Freeman, Kate Mara, Cole Hauser. Distribuit de MediaPro Distribution.

Când soţul ei, Will, este ucis, viaţa pare să se fi terminat pentru specialista în computere Evelyn Caster, dar cercetătoarea găseşte o metodă de a transfera întreaga personalitate a lui Will într-un computer.

# James McAvoy, Tobey Maguire, Christian Bale şi Jude Law au fost luaţi în considerare pentru unul dintre rolurile principale. # Wally Pfister are un Oscar, dar nu pentru regie. „Transcendence” este primul lui lungmetraj în calitate de regizor.

Uimitorul Om-Păianjen 2

PREMIERA 02.05 TO: The Amazing Spider-Man 2. Producţie SUA, 2014. R: Marc Webb. Cu: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Chris Cooper, Paul Giamatti, Felicity Jones, B.J. Novak. Distribuit de InterComFilm Distribution.

Peter Parker îşi împarte viaţa între eliminarea infractorilor şi timpul acordat iubitei sale, Gwen. Peter nu a uitat de promisiunea făcută tatălui lui Gwen, aceea de a sta departe de fiica lui, însă pur şi simplu este o promisiune pe care nu o poate respecta.

# Încă din septembrie 2012, se ştia că regizorul Marc Webb şi actorul Andrew Garfield vor face şi partea a doua a aventurilor Omului-Păianjen. # Paul Giamatti a declarat că i-a plăcut accentul rusesc pe care l-a folosit pentru personajul Aleksei Sytsevich: „Este un mafiot rus. Ruşii sunt întotdeauna nişte ticăloşi pe cinste”. # „The Amazing Spider-Man 2” este primul „Spider-Man” filmat în întregime în New York.

Godzilla

PREMIERA 16.05 TO: Godzilla. Producţie SUA-Japonia, 2014. R: Gareth Edwards. Cu: Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Victor Rasuk, Juliette Binoche, Sally Hawkins, Ken Watanabe, David Strathairn. Distribuit de MediaPro Distribution.

Godzilla, cel mai celebru monstru din lume, va trebui să înfrunte creaturi malefice născute din aroganţa stiinţifică a oamenilor şi care ne ameninţă existenţa.

# Filmările au avut loc în Canada şi SUA. # În 2014, Godzilla împlineşte 60 de ani. # Este ultimul film pentru care Warner Bros şi Legendary Pictures au colaborat.

X-Men: Viitorul este trecut

PREMIERA 23.05 TO: X-Men: Days of Future Past. Producţie SUA, 2014. R: Bryan Singer. Cu: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, Nicholas Hoult, Peter Dinklage. Distribuit de Odeon Cineplex.

X-Men trebuie să călătorească în trecut pentru a schimba un eveniment istoric major care ameninţă şi existenţa oamenilor şi pe cea a mutanţilor.

# Povestea din „X-Men: Days of Future Past” pe bazează pe călătoria în timp, ceea ce le permite lui Ian McKellen şi Patrick Stewart să-şi reia rolurile şi să fie puşi faţă în faţă cu „versiunile” lor mai tinere, interpretate de Michael Fassbender şi James McAvoy. # Cu „X-Men: Viitorul este trecut”, Hugh Jackman îmbracă pentru a şaptea oară costumul lui Wolverine.

Maleficent

PREMIERA 30.05 TO: Maleficent. Producţie SUA, 2014. R: Robert Stromberg. Cu: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Miranda Richardson, Juno Temple, Kenneth Cranham. Distribuit de Forum Film România.

Frumoasa şi tânăra Maleficent trăieşte o viaţă idilică în paşnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră.

# Pe lângă Angelina Jolie, o mare parte din familia Jolie-Pitt, face parte din distribuţie: Vivienne Jolie-Pitt, Pax Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt. # Filmările au avut loc în Marea Britanie. # „Maleficent” este debutul ca regizor al lui Robert Stromberg după ce a lucrat ca supervizor de efecte speciale în „Master and Commander: The Far Side of the World” (2003), ca production designer pentru „Avatar” (2009), „Alice in Wonderland” (2010) şi „Oz the Great and Powerful” (2013). Bugetul filmului a fost estimat la 200.000.000 $.

How to Train Your Dragon 2

PREMIERA 20.06 TO: How to Train Your Dragon 2. Producţie SUA, 2014. R: Dean DeBlois. Cu: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Craig Ferguson, Kristen Wiig, Kit Harington. Distribuit de Odeon Cineplex.

Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ şi Ştirbul sfârtecă cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns.

În momentul în care i s-a oferit regia pentru „How to Train Your Dragon 2”, Dean DeBlois a acceptat cu o condiţie: dacă poate face o trilogie…

Transformers: Age of Extinction

PREMIERA 27.06 TO: Transformers: Age of Extinction. Producţie China-SUA, 2014. R: Michael Bay. Cu: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Stanley Tucci, Han Geng, Kelsey Grammer, Li Bingbing, Sophia Myles, TJ Miller. Distribuit de Ro Image 2000.

Rasa umană încearcă să se refacă, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului. Însă un grup de ingenioşi şi puternici oameni de afaceri şi cercetători forţează limitele tehnologiei peste ceea ce poate fi controlat.

# „Transformers: Age of Extinction” este cea de-a patra parte a poveştii şi vine cu un casting complet nou. În revanşă, regizorul Michael Bay se întoarce în spatele camerei. # S-a tot vorbit de nişte bugete colosale, în fapt „Transformers 4” nu a cheltuit decât 165 de milioane de dolari.

Hercules

PREMIERA 05.07 TO: Hercules. Producţie SUA, 2014. R: Brett Ratner. Cu: Dwayne Johnson, Joseph Fiennes, Ian McShane, Rufus Sewell, Rebecka Ferguson, John Hurt, Aksel Hennie, Tobias Santelmann. Distribuit de Forum Film România.

Chinuit de amintirea unui păcat din trecut, Hercule devine mercenar. Alături de cinci camarazi devotaţi, porneşte spre vechea Grecie punându-se în slujba celor bogaţi şi folosindu-se de reputaţia sa legendară pentru a-şi intimida duşmanii.

# Filmările pentru „Hercules” au durat 6 luni şi s-au încheiat pe 19 octombrie 2013. Mare parte au avut loc în Ungaria şi Croaţia. # Numele de lucru al lungmetrajului a fost „Hercules: The Thracian Wars”.

Dawn of the Planet of the Apes

PREMIERA 15.08 TO: Dawn of the Planet of the Apes. Producţie SUA, 2014. R: Matt Reeves. cu: Andy Serkis, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee, Gary Oldman, Keri Russell, Judy Greer, Enrique Murciano Jr., Kirk Acevedo. Distribuit de Odeon Cineplex.

Maimuţele evoluate genetic conduse de Caesar sunt ameninţate de un grup de oameni supravieţuitori ai devastatorului virus ce a făcut ravagii în urmă cu zece ani. Reuşesc să încheie temporar pace, însă aceasta se dovedeşte fragilă şi de scurtă durată.

# Filmările au avut loc în SUA şi Canada. # Lungmetrajul este continuarea peliculei din 2011, „Rise of the Planet of the Apes”.

The Expendables 3

PREMIERA 22.08 TO: The Expendables 3. Producţie SUA, 2014. R: Patrick Hughes. Cu: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Jackie Chan, Wesley Snipes, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford. Distribuit de MediaPro Distribution.

Barney, Chistmas şi restul echipei ajung faţă în faţă cu Conrand Stonebanks, cel care, alături de Barney, a fondat grupul în urmă cu mai mulţi ani. Sonebanks a devenit cu timpul un traficant de arme fără scrupule, un personaj pe care Barney s-a văzut obligat să îl elimine definitiv… cel puţin aşa a crezut că a făcut.

# Bruce Willis nu mai face parte din distribuţie, actorul a cerut un milion de dolari pe zi, iar producătorii l-au refuzat. # Sylvester Stallone i-a oferit un rol şi lui Jackie Chan, dar actorul a refuzat să joace dacă nu i s-a oferit unul dintre rolurile principale. # Filmările au avut loc în Bulgaria.

Dracula Untold

PREMIERA 03.10 TO: Dracula Untold. Producţie SUA, 2014. R: Gary Shore. Cu: Luke Evans, Samantha Barks, Dominic Cooper, Charlie Cox, Sarah Gadon, Zach McGowan, William Houston, Art Parkinson, Noah Huntley. Distribuit de Ro Image 2000.

Povestea lui Vlad Basarab – supranumit Ţepeş -, omul care a fost sursa de inspiraţie pentru legenda lui Dracula.

# Primul nume al lungmetrajului a fost: „Dracula Year Zero”. # Filmările au avut loc în Irlanda.

Hobbitul: Acolo şi înapoi din nou

PREMIERA 19.12 TO: The Hobbit: There and Back Again. Producţie Noua Zeelandă-SUA, 2014. R: Peter Jackson. Cu: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis, Elijah Wood, Ian Holm, Cate Blanchett. Distribuit de Forum Film România.

Bilbo, Gandalf şi gnomii se află în bârlogul dragonului Smaug. Smaug porneşte să pârjolească totul în jur. Gandalf şi elfii sunt departe şi totul pare să meargă prost…

# Din motive de sănătate, Ian Holm şi Christopher Lee nu au putut călători în Noua Zeelandă pentru filmări, aşa că scenele cu ei au fost turnate în celebrele studiouri Pinewood, din Anglia.

Night at the Museum 3

PREMIERA 26.12 TO: Night at the Museum 3. Producţie SUA, 2014. R: Shawn Levy. Cu: Ben Stiller, Robin Williams, Dan Stevens, Skyler Gisondo, Anjali Jay, Patrick Gallagher, Matthew Harrison. Distribuit de Odeon Cineplex.

Continuă aventurile paznicului de muzeu Larry Daley şi ale creaturilor care prind viaţă pe timpul nopţii.

# Filmările ar trebui să înceapă în februarie 2014 pentru a se termina în martie, acelaşi an. Dacă se desfăşoară conform planului, vom vedeam filmul la sfârşitul lui decembrie.

Mioara Tronaru