Cele mai ciudate 10 lucruri asigurate vreodată!

De: Dragos Tanase / 27.05.2014, 12:00
Ce îți vine în minte, atunci când vine vorba de o asigurare? Asigurare auto? Asigurare de casă? Poate! Dar există și o altă lume a celor mai ciudate, trăsnite și bizare asigurări. Ți-e teamă că te transformi într-un vampir sau vârcolac? Există asigurare și pentru asta! Doar trebuie să suni la ccompania Lloyds din Londra.

Începând cu anul 1688, această societate s-a confruntat cu cele mai ciudate cereri și cu cele mai inedite metode de asigurare. De exemplu, atunci când Heidi Klum a decis să-și asigure picioarele, ea a trebuit să zboare la Londra pentru a fi „inspectate”.

La final, picioarele lui Heidi nu au fost evaluate în mod egal, pentru că unul dintre ele avea o mică problemă. Modelul Heidi Klum și-a asigurat picioarele pentru suma de 2,2 milioane de dolari. Interesant este că piciorul drept este evaluat la 1,2 milioane de dolari, iar cel stâng la doar un milion, din cauza unei cicatrici de pe genunchi.

Uneori, totuși, asigurătorii mai spun și nu. Când Stanley Kubrick a regizat și produs filmul „2001: A Space Odyssey / 2001: O odisee spațială”, în anul 1968, el a abordat asigurătorii cu o propunere ciudată. Să fie asigurați împotriva extratereștrilor care ar fi fost descoperiți înaintea lansării filmului.

Nu știm dacă asigurătorii știau deja ceva sau doar au considerat ideea ca fiind nebună, dar cert e că propunerea a fost respinsă. Vezi alte 10 lucruri ciudate asigurate vreodată:

10) Moartea provocată de nucile de cocos care cad

În anul 1984, Dr. Peter Brass a publicat lucrarea „Leziuni produse ca urmare a căderii nucilor de cocos”. Brass a făcut pentru nucile de cocos, ceea ce au făcut „Fălcile” lui Spielberg pentru rechini. El a susținut, fără multe dovezi, că 150 de persoane pe an mor în Malaezia din cauza faptului că sunt lovite în cap de nucile de cocos. (Apropo, studiul a primit „Premiul rușinos”, pentru cercetare improbabilă. din partea Universității Harvard). După aceea, mulți cocotieri bătrâni și nevinovați au fost asediați, cum a fost în Australia, iar mulți dintre ei au fost tăiați. Chiar și agențiile de turism s-au preocupat de acest fapt. De exemplu, Club Direct, o companie de turism din Marea Britanie, s-a gânddit să introducă asigurarea pentru daunele provocate de nucile de cocos care cad. Și bine a făcut, pentru că o turistă a fost lovită în cap de un asemenea fruct, în vacanța sa din Sri Lanka. Norocul ei a fost că a supraviețuit și a cheltuit banii primiți din partea asigurătorului.

9) Monstrul din Loch Ness

În anul 1970, compania scoțiană Cutty Sark, producătoare de hisky, a oferit o recompensă de 1,5 milioane de dolari pentru cel ce îl captura pe celebrul și infamul monstru din Loch Ness, o creatură de apă care semăna foarte bine cu un dinozaur, reperată în zona muntoasă din Scoția. Au început operațiuni masive de căutare a monstrului, însă compania din Londra care ar fi plătit banii a precizat că acea creatură trebuie să fie de 20 de metri lungime și că va fi verificată de către curatorii de la Muzeul Național de Istorie. Nu s-a depus nicio pretenție…

8) Păr

De la părul de pe piept al lui Tom Jones, până la barba lui Moș Crăciun sau pletele unor fotbaliști… au fost asigurate toate! Chiar a fost realizată o campanie de asigurări împotriva căderii părului de pe piept. Se zvonea că Tom Jones și-ar fi asigurat părul de pe pipet, dovada virilității sale, pentru suma de 7 milioane de dolari! Artistul a negat, însă. Dar Compania Lloyds din Londra a asigurat barba lui Moș Crăciun. Ei bine, poate nu adevăratul Moș Crăciun, ci mai degrabă barba lui Brady White, care îl întruchipează într-un mod profesionist pe Moșu’. Și, din nou în Anglia, Clubul Derbyshire Whiskers este asigurat împotriva pierderii de barbă în incendiu sau chiar furt. Când Troy Polamalu, deținătorul unui păr impresionant și jucător de fotbal american la Pittsburgh Steelers, a semnat pentru a promova șamponul Head and Shoulders, compania i-a asigurat podoaba capilară, poreclită ‘părul de foc’, cu suma de 1 milion de dolari.

7. Extratereștrii, vârcolaci și vampiri

Compania de Asigurări Lloyds din Londra sugerează că 60.000 de polițe de asigurare au fost emise împotriva răpirilor de către extratereștri sau a transformărilor în vârcolaci sau vampiri. În mod evident, seria de filme „Twilight” are un cuvânt de spus, în acest sens. În 2011, Parade Magazine a raportat că Shirley MacLaine, o femeie care credea în existența extratereștrilor, a avut, împreună cu alți 20.000 de adepți, poliță de asigurare împotriva răpirii din partea acestora. Suma? Aproximativ 25 de milioane de dolari! Puteți, de asemenea, să vă asigurați împotriva căderilor obiectelor din spațiu sau a prăbușirii unui OZN!

6. Sâni și picioare

Cât de mult valorau sânii celebrei artiste Dolly Parțon? Ei bine, cine știe, dar ea i-a asigurat pentru suma de 600.000 dolari. În 1980, sânii acoperiți în formă de con ai și mai celebrei Madonna au fost asigurați pentru 2 milioane de dolari! Când Mariah Carey a semnat cu Gillette pentru campania „Picioare de Zeiță”, evident picioarele i-au fost asigurate! Pentru 1 miliard de dolari! Când Rihanna a semnat pentru aceeași campanie, picioarele ei au fost asigurate pentru suma de 1 milion de dolari. Mărunțiș… față de fotbalistul David Beckham, care și-a asigurat picioarele pentru suma de 70 milioane dolari sau în comparație cu dansatorul irlandez Michael Flatley, care și-a asigurat, evident, tot picioarele, pentru 40 milioane dolari!

5. Asigurarea împotriva câștigătorilor la loterie

Nu neapărat pentru câștigători, cât pentru companiile care îi angajează. Imaginați-vă: aveți o mică afacere, cu o mână de angajați. Jumătate dintre ei pun mână de la mână și joacă la loterie, în fiecare săptămână. Ce se întâmplă în cazul în care nimeresc potul cel mare și se decid să renunțe la job? Ești distrus, pe jumătate. Aceste asigurări nu fac altceva decât să te ajute să angajezi alți oameni și să îî instruiești. Aceste polițe sunt emise, de exemplu, în Marea Britanie. Dar ca să pretinzi asemenea asigurare… trebuie să demonstrezi că ai pierdut cel puțin doi angajați, care au câștigat împreună cel puțin 150.000 dolari și au părăsit locurile de muncă în termen de două săptămâni de la câștigul la Loto. Cota e destul de mare…

4. Limbile

Există afaceri serioase în legătură cu unele asigurări: limba și/sau cerul gurii! Egon Ronay, un cunoscut critic culinar și editor de ghiduri pentru restaurante, și-a asigurat cerul gurii, esențial pentru simțul gustului, pentru suma de 400.000 de dolari. Sau Gennaro Pelliccia, un renumit expert în degustarea cafelei pentru lanțul de cafenele Costa Coffee din Marea Britaniea, a cărui capacitate de degustare a fost asigurată pentru suma 10 milioane dolari. Una dintre cele mai interesante limbi aparține lui Gene Simmons, pe numele său real Chaim Witz (israelian, la origini), basistul trupei Kiss, pe care și-a asigurat-o pentru 1 milion de dolari! Cârcotașii se întreabă dacă merită o asemenea sumă limba sa de 17 centimetri, pe care o scoate pe scenă… mai des decât Miley Cyrus.

3. Penisul

Revenind la rock, trupa Van Halen era celebră în anii ’80, iar membrii săi își asigurau mâinile și vocile, la acea vreme, când plecau în turneu. Dar este un lucru cunoscut ca rockerii se mândresc (și) cu bărbăția lor, motiv pentru care unii fac (aproape) orice pentru a-și proteja simbolul masculinității, pe care îl folosesc des prin turnee. Uneori, chiar și o poliță de asigurare! Astfel, solistul trupei Van HaLen, rocker-ul american David Lee Roth, acum în vârstă de 59 de ani, și-a asigurat penisul, poreclit „Micul Elvis” (Little Elvis”) la Compania Lloyds din Londra, pentru 1 milion de dolari. Inițial, a fost o glumă, dar asigurătorii au luat-o în serios…

2. Maica Virgină

Lăsând în urmă penisurile, ajungem la o concepție imaculată. În anul 2006, trei surori virgine din Scoția au fost asigurate împotriva posibilității unei nașteri, la o eventuală a doua revenire a lui Iisus Hristos pe Pământ. Biserica Catolică a luat, însă, poziție și polița respectivă a fost anulată. În 1999, Lloyds a sigurat o altă femeie virgină, pe nume Mary Murphy, împotriva unei posibile nașteri… odată cu venirea noului mileniu. E clar că orice sentință, în aceste cazuri, dacă s-ar ajunge la Tribunal, ar fi dificil de dat…

1. Zombie Apocalypse

Zombie Apocalypse, după filmul omonim din 2011, a devenit ultimul răcnet. Dar ce asigurare se poate face, în acest sens? PropertyCasualty360 raportează că un asigurator din Marea Britanie oferă o acoperire „pentru un potențial atac al zombilor, precum și costurile de curățare rezultate ulterior”. Dar cum vine asta? Suntem de acord că o epidemie de zombii ar fi murdară, dar cu siguranță n-ar avea cine să curețe după ei, dacă vin odată cu Apocalipsa (sfârșitul lumii), nu?