Cele mai cunoscute actriţe asiatice

De: Nicoleta Nicolae / 18.04.2015, 06:00
Cele mai cunoscute actriţe asiatice
Actriţele de origine asiatică sunt renumite pentru senzualitatea lor, aşa că iată un top al celor care şi-au făcut un nume şi în Cetatea filmului.

Lucy Liu

Actriţa americană de origine chineză este una dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood. Ea şi-a făcut un nume o dată cu rolul din „Ally McBeal”, dar a devenit star internaţional jucând în seria „Îngerii lui Charlie” şi pelicula lui Tarantino „Kill Bill: Vol 1”. Lucy Liu este una dintre puţinele actriţe asiatice care nu şi-a început cariera în industria chineză a filmului.

Ziyi Zhang

Zhang Ziyi este una dintre marile speranţe de la Hollywood. Vă mai amintiţi de fata din comedia „Rush Hour 2” care nu voia să moară? Ea este. Mai apoi s-a remarcat în „Tigru şi dragon” şi „Memoriile unei gheişe”.

Sandra Oh

Actriţa este cunoscută mai ales din serialul „Anatomia lui Grey”, dar a făcut un rol senzaţional şi în drama „Sideways” sau în filmul romantic „Sub soarele Toscanei”.

Michelle Yeoh

Michelle este din Malaezia, însă a lucrat în mare parte în Hong Kong, iar apoi în SUA, unde a obţinut roluri în “Tomorrow Never Dies”, “Memoirs of a Geisha” şi “Sunshine”. Ea este una dintre puţinele actriţe asiatice care au avut şansa să joace într-un film cu James Bond, „Tomorrow Never Dies”. Yeoh a mai jucat în „Memoriile unei gheişe” şi „Tigru şi dragon”, iar Rotten Tomatoes a desemnat-o cea mai tare eroină de acţiune din toate timpurile.

Devon Aoki

Actriţa americană cu strămoşi japonezi şi-a început cariera ca model,după care a devenit şofer de curse în “2 Fast 2 Furious” şi a jucat şi în “Sin City”, unde a interpretat-o pe Miho, o asasină senzuală.

Tia Carrere

Tia se declară „jumătate chinezoiacă, jumătate filipineză” şi este probabil cea mai sexy vânătoare de comori din istoria televiziunii. Fanii seriei „Wayne’s Wolrd” dar şi cei ai revistei PLAYBOY şi-o amintesc cu plăcere.

Jamie Chung

Actriţa de origine coreeană şi-a început cariera cu roluri mici în seriale, după care a trecut la filme. E posibil să vă amintiţi de ea din “Dragonball Evolution”, “Sucker Punch” şi “Hangover Part II”. De asemenea, în al doilea film “Sin City” a înlocuit-o pe Devon Aoki, interpretând-o pe Miho.