Cele mai neobisnuite cladiri din lume

Apropo.ro / 11.07.2008, 08:30
In lumea asta larga, nu toti arhitectii vad constructia unui imobil intr-un mod cuminte si normal. Cladiri in forma de robot, de triunghi...

Cea mai recenta stire despre cladiri neobisnuite este cea in care blocul se rotea dupa soare. Imaginile care urmeaza va prezinta cladiri din lumea intreaga, exact asa cum au fost ele gandite.

Mai multe imagini in galeria foto

Dancing House

Dancing House este considerata una dintre cele mai controversate cladiri din Praga. Nu are cum sa nu iti atraga atentia daca treci pe langa ea. Cel care a gandit designul cladirii este un arhitect din California.

Robot Building

Banca Nationala a Asiei este o cladire faimoasa in Bangkok. A fost realizata in 1985, iar stilul ei tip robot este doar un simbol al modernizarii. Cladirea are abilitatea transformarii intr-un mega-robot. Asadar, daca Godzilla se decide vreodata sa isi faca aparitia in zona, va avea un rival de temut.

Cladirea Ripley’s

ripley'sLa prima vedere ai impresia ca imobilul a trecut printr-un cutremur puternic. Nu este deloc asa. Cum arata asa a si s-a dorit a fi. Prin arhitectura ei, cladirea reflecta cutremurul de la 1812 ce a avut puterea de 8 de scara Richter. Tocmai din aceasta cauza este una din cele mai fotografiate edificii din lume.

The Wilson Hall

Aceasta cladire intr-un fel modernizata a fost construita intre 1971 si 1974. Designul unic ii confera un sens structurii, dar si importanta ca edificiu. Cladirea adaposteste laboratoare imense, birouri, dar si spatiu in care sa isi desfasoare activitatea peste 1500 de oameni de stiinta.

Casa in unghi de 135 grade

casa in unghi de 135 de grade Bizara casa nu are o denumire oficiala, dar este asezata intr-un unghi de 135 de grade. Cam ciudata culoarea acoperisului.

Hotel Sofitel

Nu etse vorba de cel din Bucuresti, ci de cel din Tokyo. Constructia are ca sursa de inspiratie un templu traditional. Tokyo Sofitel are peste 72 de camere, peste 11 apartamente cu 3 etaje pentru nefumatori, si 5 sali de sedinte. Un hotel cu adevarat uluitor.

Cladirea triunghiulara

Oare ce tip de activitate se poate desfasura in interior. Baile or fi tot triunghiulare? Dar liftul? Cladirea a fost construita in doua stiluri diferite, unde s-a folosit granitul si sticla. imobilul il gasim in Berlin, Germania. In cladire se gasesc 4 magazine, 94 de birouri si 6 aparatamente.

Casa Astra

Cladirea se gaseste in Hamburg, Germania. Etajele se pot muta, in sus sau in jos, pe coloana din mijlocul imobilului. Initial a functionat o berarie in acest loc, acum insa se degradeaza pe zi ce trece. De aici provenea si berea sub numele Astra.

upside downerUpside Downer

Imobilul este atractia principala a Floridei. Acesta cladire veghe are peste 100 de tipuri de expozitii pentru intreaga familie. Asa ca daca te-ai hotarat sa o vizitezi, ia-ti cateva zile libere.

 

Crooked House

Crooked House a fost construita in 2004, in apropierea unui mare centru comercial, dar si ca o principala atractie in Sopot, Polonia. Oare cum se simte cineva care a consumat anumite substante si o priveste…pentru prima data?

CONCURS: Castiga invitatii la film de la Apropo.ro si CinemaPro!


 

Citeste si:

Muzeu de

Muzeu de "rahat" in Japonia

Japonezii au un muzeu numai despre rahat, sub toate formele, numit sugestiv "Poop Museum". Muzeul are galeriile pline de picturi ce arata diferite animale in pl…

Miss Barbie de la varsta de 11 ani

Miss Barbie de la varsta de 11 ani

Samantha Bennington este o fetita de numai 11 ani pe care mama ei o obliga sa arate ca o papusa Barbie.

Baie de bile colorate in semn de protest

Baie de bile colorate in semn de protest

Peste 50.000 de bile colorate au fost aruncate pe Scarile Spaniole din Roma, in semn de protest impotriva mizeriei si gunoaielor.

Jocul zilei

Clipul zilei

Totem Destroyer Blonda de la DEX – Ep 4 – Abominabil
Totem-ul nu trebuie sa cada pe sol Cuvinte cheie: blonda de la dex video abominabil
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza