Concert de colinde simfonice

Apropo.ro / 06.12.2006, 16:49
Concert de colinde simfonice
Ce poate fi mai frumos in in preajma sarbatorilor de Craciun decat un concert de colinde simfonice. Sobrietatea orchestrei simfonice si caldura colindului se armonizeaza intr-un sunet unic. Maestrul incheie un an ce s-a dovedit a fi Anul Tudor Gheorghe, un an in care am avut parte de

Ce poate fi mai frumos in in preajma sarbatorilor de Craciun decat un concert de colinde simfonice. Sobrietatea orchestrei simfonice si caldura colindului se armonizeaza intr-un sunet unic.

Maestrul incheie un an ce s-a dovedit a fi Anul Tudor Gheorghe, un an in care am avut parte de o saptamana de vis cu sapte spectacole diferite si de doua premiere. Peste 40.000 de spectatori doar la spectacolele din Bucuresti, un final de an jucat cu casa inchisa si un „turneu national permanent” definesc personalitatea neobosita a unui artist ce si-a dedicat viata cantecului si poemului romenesc.

Spectacolul va avea loc sambata, 23 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.br>
Biletele se gasesc la casele de bilete VREAU BILET.ro din Unirea Shopping Center – et.2, Carrefour Orhideea, Carrefour Feeria, la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Teatrul National, www.bilete.ro si pe www.vreaubilet.ro

Iarna Simfonic

Iarna Simfonic ne vorbește despre adâncimea seninatații; marea poezie îmbinata cu lirica populara din colinde va rezona în nuanțe unice, surprinzatoare, cu o mare putere de sugestie. Atmosfera generala a spectacolului este îmbogațita prin unele accente de gravitate, și asta pentru ca sarbatorile de iarna nu au însemnat întotdeauna o invitație la fericire. Nu a fost trecut sub tacere Craciunul exilului și sunt prezente poeziile scrise în umbra deznadejdii.

Fața de proiectele simfonice anterioare, de aceasta data conținutul muzical a suferit unele modificari structurale. Ne aflam în fața unei suite simfonice în cinci parți în care au fost integrate organic, pe lânga poemele de iarna, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.

Demersul general este unul special, (diferit de cel din Primavara sau Toamna Simfonic), pentru ca muzica sarbatorilor de iarna reprezinta, în primul rând, o cale de a accede la divin. Ne aflam în fața unui posibil scenariu al salvarii prin muzica. Tudor Gheorghe ne ofera un „ceva” tamaduitor în care sa credem. Iar acest „ceva” se întrupeaza în muzica și poezie, al caror univers devine el însuși o religie, o eternitate pura și purificatoare.