Copiii care beau alcool înainte de 14 ani risca sa devina alcoolici

Apropo.ro / 06.07.2006, 11:07
Copiii care beau alcool înainte de 14 ani risca sa devina alcoolici
Copiii care consuma alcool înainte de a împlini vârsta de 14 ani au mari șanse sa devina alcoolici într-un anumit moment al vieții lor, este concluzia unui studiu aparut în Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk. Aproape jumatate dintre cei care au început sa consume

Copiii care consuma alcool înainte de a împlini vârsta de 14 ani au mari șanse sa devina alcoolici într-un anumit moment al vieții lor, este concluzia unui studiu aparut în Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.

Aproape jumatate dintre cei care au început sa consume alcool înainte de vârsta de 14 ani au devenit dependenți, comparativ cu 9% dintre persoanele care au început sa consume alcool dupa vârsta de 21 de ani, se afirma în acest studiu, la care au participat 43.000 de adulți.

Pentru cei care încep sa consume alcool în jurul vârstei de 14 ani exista mai multe riscuri de a deveni dependenți înainte de a împlini 25 de ani, riscul de a repeta episoadele de alcoolism fiind de trei ori mai mare, sunt de parere cercetatorii de la School of Public Health și Youth Alcohol Prevention Centre de la Universitatea din Boston.

Perioadele de dependența pot dura de la o luna la câțiva ani. Profesorul Ralph Hingson, coordonatorul cercetarilor, a declarat: „Analizele noastre sugereaza faptul ca amânarea consumului de alcool nu numai ca reduce consecințele grave pe care le are alcoolismul în rândul tinerilor, dar poate contribui și la reducerea cazurilor de dependența de alcool în rândul adolescenților și adulților”.

Studii anterioare au demonstrat ca alcoolismul are drept consecința principala deteriorarea unor parți ale creierului unde se afla centrii pentru învațare și memorie.

Profesorul Ting-Kai Li, director al National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, a declarat ca este important sa se stabileasca daca alcoolul poate afecta dezvoltarea creierului, facându-i pe oameni mai vulnerabili la dependența de alcool.

Numarul cazurilor de alcoolism din ultimii ani a crescut cu o treime, aceasta dependența fiind principala cauza a cancerului la ficat.

Mediafax