Cum să alegi o oglindă de baie

De: ApropoTV.ro / 07.03.2023, 17:52
Cum să alegi o oglindă de baie

Dacă te gândești să îți renovezi oglinda din baie, îți oferim câteva sfaturi despre cum să o alegi, inspirație pentru a o face să arate decorativ și cum să se potrivească și cu restul de mobilier baie din casa ta.

Nu cerem oglinzii din baie să ne proclame cei mai frumoși oameni din regat în fiecare dimineață, după ce ne dăm jos din pat. Dar îi cerem să ne înfrumusețeze baia cu prezența ei. Da, da, să o înfrumusețeze. Nu cumva alegi cu mare grijă oglinda de pe hol? Sau pe cea care va decora peretele din living? Atunci, de ce nu cerem același lucru și oglinzii din baie? Da, trebuie să fie practică, ca nu cumva să facem mizerie atunci când ne bărbierim sau ne machiem. Dacă te gândești să îți renovezi oglinda sau să adaugi o notă suplimentară de design pentru mobilier baie, iată câteva idei despre cum să o alegi.

Alegerea unei oglinzi de baie este mult mai mult decât o chestiune de estetică. Ea trebuie să fie practică și să faciliteze sarcinile pe care le facem zilnic, cum ar fi să ne machiem, să ne bărbierim, să ne spălăm pe dinți, să ne punem lentilele de contact sau să ne pieptănăm. Pentru a decide care este cea mai potrivită, va trebui să ții cont nu doar de decor, ci și de dimensiunea băii tale și de mărimea peretelui pe care se aplică.

Cum să alegi o oglindă de baie

Forma și dispunerea băii

Este adevărat că designul acesteia este primul lucru care îți va atrage atenția. Însă, atunci când îți alegi oglinda din baie trebuie să ai în vedere că aceasta trebuie să reflecte partea superioară a trunchiului și capul celor care o vor folosi. Ia în considerare înălțimea și statura înainte de a alege modelul și înălțimea.

Dimensiunea oglinzii

În băile mari, o oglindă mică arată ridicol. Pe de altă parte, dacă aceasta este mică, poți folosi o oglindă mare. În acest caz, recomandabil este să alegi una care să meargă de la blatul de lucru până la tavan și fără ramă. Aceasta va multiplica spațiul oricărei băi mici și va crește luminozitatea, iar dacă poți acoperi un perete, efectul va fi total. Deși această opțiune are un dezavantaj, și anume picăturile de apă incomode care se împrăștie atunci când te speli.

Forma oglinzii din baie

Aceasta este cea mai estetică problemă atunci când alegi o oglindă de baie. Oglinzile rotunde vor adăuga mult dinamism și sunt perfecte pentru băile cu un aspect mai tineresc și mai dezinvolt. Pe de altă parte, dacă ești în căutarea unui efect elegant, alege o oglindă dreptunghiulară fără ramă. Este mai sobră și va lăsa responsabilitatea decorativă pe seama celorlalte elemente, cum ar fi gresia, obiectele sanitare sau restul de mobilier baie.

Cele asimetrice pot transforma o baie normală într-una mult mai modernă. Cu linii sinuoase și neregulate și dispuse pe verticală și orizontală, acestea dau o notă avangardistă băii.

Oglindă cu sau fără raft

Această opțiune depinde de forma chiuvetei și de faptul că ai sau nu mobilier de baie . Chiar dacă baia este foarte mică, un raft nu este întotdeauna cea mai bună opțiune, deoarece „mănâncă” spațiu și provoacă disconfort vizual. Dar dacă chiuveta este liberă și nu ai o suprafață de sprijin, va fi un loc excelent pentru a pune săpunul de mâini sau paharul cu periuțele de dinți.

Rama oglinzii: ce material să alegi

Rama este unul dintre cele mai importante elemente, deoarece ajută la definirea stilului băii.

Cele din lemn dau un aspect natural foarte confortabil, dar mai bine dacă sunt tropicale.
Dacă nu sunt, de obicei sunt tratate pentru a rezista la umiditatea din această încăpere. Cele din lemn de tec sunt cele mai rezistente.

Cele din oțel inoxidabil au o notă modernă și originală – mai ales când sunt negre – și rezistă trecerii timpului.

Cele din rășină: sunt rezistente și vă permit să creați forme complicate, imitând clasicele oglinzi aurii, de exemplu.

Oglinzi cioplite: acestea sunt oglinzi care nu au ramă. Au o margine unghiulară și oferă o estetică modernă, curată și elegantă.

Oglinzi cu alte funcții

Dacă oglinda de baie are o funcție suplimentară, aceasta va fi întotdeauna un avantaj. Acestea pot fi sub formă de triptic, cu dulapuri, anticondens sau cu lumini LED. Iată câteva exemple

Oglinzi în triptic. Aceste oglinzi îți permit să le muți părțile laterale, foarte comode pentru a te pieptăna cu ușurință și o vedere mai bună. De asemenea, le poți muta după cum dorești.

Retroiluminate: cea mai recentă tendință în băi. Sunt alternativa ideală pentru iubitorii de minimalism. Sunt dotate cu iluminare LED pe spate care, pe lângă un efect decorativ irezistibil, oferă toată lumina necesară de care ai nevoie în fața oglinzii. Cu toate acestea, este important să incluzi și o lumină care să asigure iluminarea generală. Este, de asemenea, o alegere bună în băile mici, deoarece nu sunt necesare luminile de perete. Acestea au nevoie de o priză de lumină apropiată.

Cu lentile de mărire. Dacă obișnuiești să folosești o oglindă cu lupă și te gândești să îți schimbi oglinda din baie, alege una care să o includă. Vei elimina încă un element din baia ta, așa că va arăta mai ordonat, iar aceasta va fi mereu la îndemână și accesibilă.

Anticondens. Împiedică condensul să se formeze pe suprafață. Sunt dotate cu o rezistență electrică care încălzește sticla, astfel încât căldura evaporă apa condensată și elimină aburii. Au nevoie de o priză de lumină pentru a fi conectate.

La ce înălțime ar trebui să așezi oglinda de baie

Trebuie să fie la o distanță maximă de 35 cm față de chiuvetă, în timp ce partea superioară a oglinzii trebuie să fie la cel puțin 2 metri deasupra podelei.

Tags: