Dan Bălan a lansat „Numa Numa 2”, continuarea fenomenului mondial „Dragostea din tei”

De: Cristiana Trifu / 12.09.2018, 11:13
Dan Bălan a lansat „Numa Numa 2”, continuarea fenomenului mondial „Dragostea din tei
Nominalizat la premiile Grammy şi autor al unora dintre cele mai cunoscute hit-uri mondiale, Dan Bălan a lansat azi „Numa Numa 2”, o continuare a fenomenului „Dragostea din tei”. Videoclipul piesei a fost filmat în Uganda, Africa, acolo unde Dan Bălan a avut drept parteneri de filmare peste 100 de copii dornici să danseze şi să ofere lumii întregi o parte din energia lor.

Dan Bălan – Numa Numa 2 Link YouTube: https://youtu.be/jKcBZlPHC3o

„Idea acestui proiect mi-a venit când, întâmplător, pe YouTube am dat de nişte copii geniali din Uganda. Dansau cu atâta  viaţă şi energie, că am hotarât să plec încolo şi să filmez ceva foarte fun împreună cu ei. Astfel, de la o idee la alta s-a format proiectul „Numa Numa 2”. De 15 ani cânt acest refren cu „Dragostea din tei” şi de fiecare dată ochii mulţimii se aprind într-un mod deosebit când incepe «Ma Ya Hi… Ma Ya Hu»…”. Am hotărât să folosesc această energie dar într-o manieră mai fresh, pentru 2018, adăugând mai multe melodii noi compuse recent. Până la urmă conceptul a dus la Africa şi la magia ei”, declară Dan Bălan.
În primăvara acestui an, Dan Bălan a lansat piesa „Allegro Ventigo” (feat. Matteo), care în numai cinci luni a adunat peste 38 de milioane de vizualizări pe YouTube, si încă se mai poate auzi la cele mai mari radiouri şi televiziuni muzicale din ţară.

Dan Bălan – Allegro Ventigo (feat. Matteo)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=sXu9QLRb_sI&feature=youtu.be  

Originar din Republica Moldova, Dan Bălan este interpret, compozitor, producător. Este primul şi singurul compozitor din Republica Moldova nominalizat vreodată la premiul Grammy, cel mai important şi prestigios premiu din industria muzicală mondială. 

În ianuarie 2014, la Londra, Dan începe înregistrarea unui nou album, pentru care este atât compozitor, textier, cât şi producător. Noile piese au fost înregistrate în legendarele studiouri Abbey Road, AIR Studios, RAK Studios, Strongroom Studios şi Sarm Studios, iar la înregistrări au participat Marea Orchestră Simfonică a Uniunii Muzicienilor din Marea Britanie, corul London Community Gospel Choir, Marele cor londonez London Voices, dirijat de Terry Edwards şi Ben Parry, precum şi bateristul trupei Massive Attack, Julien Brown, şi chitaristul Seton Daunt.