Dan Negru – Bănăţean cu punga strânsă

De: Cătălina Matei / 18.07.2014, 09:00
Dan Negru - Bănăţean cu punga strânsă
Se spune despre Negru că ar fi cea mai zgârcită vedetă din România. Ba chiar zgârcenia lui se poate transforma oricând într-un proverb, însă vedeta Antenei 1 se consideră mai degrabă un om cumpătat, care ştie să-şi ţină banii... în buzunarul propriu. Şi bine face! Iată ce ne declara Dan Negru cu ceva timp în urmă...

– Zgârcenia ta a devenit proverbială. E ”strategie” de marketing sau… face parte din personalitatea ta?

Acum nici eu nu mai ştiu ce predomină… marketingul sau personalitatea. Cert e ca mi-e de folos uneori. Băieţii din parcări, cînd mă văd, îşi strigă unul altuia: ”E Negru, lasă-l ca ăsta nu dă nimic!”.    

– Care a fost cea mai mare sumă pe care ai cheltuit-o, din banii tai? Şi pe ce  anume?

Îmi amintesc că în vara lui 1996 am prezentat o mulţime de spectacole pe litoral. În toamnă, mergînd spre casă, spre Timişoara, am oprit la CEC, am scos toţi banii câştigaţi de-a lungul verii şi am cumpărat un teren. Era toată munca mea de-o vară şi am rămas atunci lefter. Azi, privind în urmă, îmi dau seama că a meritat!

Foto: Antena 1

– Care a fost cel mai scump cadou pe care l-ai facut soţiei tale?

”Da”-ul de la primărie… Şi viceversa. Totuşi, cînd e vorba de cadouri scumpe, ne consultăm. Orice familie înţeleaptă face asta.

– Dacă ai primi un milion de dolari, ce ţi-ai cumpăra prima dată?

Cred că un lucru de care să mă pot bucura şi peste ani de zile şi pe care să-l pot transmite mai departe. Adica altceva decît o maşină de lux. Dar totuşi, prima dată aş cumpăra vreo 600 mii de euro, că dolarul o ia la vale rău!

– În familia Negru, cine stabileşte finanţele? Şi cine face cumpărăturile?

N-avem ministere separate, aşa că le facem pe toate laolaltă… Cât despre cumpărături, adeseori fugim în Ungaria sau Austria. O face majoritatea timişorenilor, a arădenilor… nu de fiţe, ci pentru că preţurile sunt mult mai aşezate şi turcismele mai rare.

– Zgârcenia… e moştenire de familie?

În Bucureşti, dacă eşti cumpătat, ţi se spune zgîrcit. Cunosc oameni care şi-au cumpărat în leasing o maşină luxoasă, dar stau într-o garsonieră la ultimul etaj.  Genul ăsta de ”mână largă” e o caracteristică a sudului. Aici contează ce arăţi, ce scoţi la vedere. Eu am crescut într-o altă mentalitate şi cumpătarea asta a mea a devenit proverbială. S-ar putea să fie şi moştenirea zonei. Bănăţenii, harnici şi bogaţi, sunt renumiţi că au punga strînsă.

Cătălina Matei

Foto: Antena 1