De la anul, doar combustibili Euro 5

Apropo.ro / 10.07.2008, 15:18
De la anul, doar combustibili Euro 5
Benzinariile vor trebui sa comercializeze, incepand de anul viitor, doar carburanti de tip Euro 5.

Majoritatea carburantilor care se vand acum pe piata interna sunt de tip Euro 4, insa se comercializeaza deja si produse Euro 5. Dincolo de calitate (au un continut mai mic de sulf si, deci, un impact mai mic asupra mediului), intre cele doua tipuri de produse exista acum diferente semnificative de pret.

Companiile petroliere nu pot inca sa aprecieze care va fi evolutia preturilor la pompa odata ce vor trebui sa introduca doar carburanti Euro 5. "De la 1 ianuarie, se va merge pe cotatia produselor Euro 5. Acum, o tona de motorina, fara biodiesel, Euro 5 este cu circa 10-15 dolari mai scumpa (respectiv 1,2%), iar la benzina, cotatiile sunt cam la fel", a declarat Andrei Chirilescu, director general adjunct al Lukoil Romania.

Oficialii MOL Romania cred ca produsele Euro 4 nu vor disparea de pe piata, dar vor fi imbunatatite, in sensul reducerii continutului de sulf de la 50 ppm la 10 ppm.

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Petrom tine stacheta sus

Petrom tine stacheta sus

Petrom a majorat preturile benzinelor si motorinelor comercializate prin reteaua proprie de distributie, cu 7 bani, respectiv 6 bani pe litru.

Vosganian e ferm: Salariul nu se mareste!

Vosganian e ferm: Salariul nu se mareste!

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a respins solicitarea sindicatelor privind cresterea salariului minim pe economie la 540 lei pentru ca nu au fost in…

Reducerea TVA la alimente, singura solutie.

Reducerea TVA la alimente, singura solutie.

Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a cerut ca Guvernul sa adopte masura de reducere a TVA la alimente, considerand ca aceasta este singura modalitate de a tine pretur…

Jocul zilei

Clipul zilei

Totem Destroyer Blonda de la DEX – Ep 4 – Abominabil
Totem-ul nu trebuie sa cada pe sol Cuvinte cheie: blonda de la dex video abominabil
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza