Domnul Bold a plecat in treaba lui

Apropo.ro / 18.07.2008, 11:10
Domnul Bold a plecat in treaba lui
Primarul general Sorin Oprescu l-a demis, joi, pe arhitectul sef al Capitalei, Adrian Bold, in urma raportului Comisiei de disciplina a municipalitatii.

Comisia de disciplina a municipalitatii a propus ieri demiterea arhitectului sef al Capitalei, Adrian Bold, primarul Sorin Oprescu semnand aseara decizia de eliberare din functie a lui Adrian Bold, care va intra in vigoare in data de 21iulie.

Sesizarile pentru care Bold a fost chemat in fata Comisiei de disciplina a municipalitatii vizeaza prejudicierea institutiei cu circa 300.000 de dolari, faptul ca ar fi aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) in baza sportiva Spartac din sectorul 3 al Capitalei, siintarzierea nemotivata la serviciu.

Sorin Oprescu declara, la sfarsitul lunii mai, ca, daca va castiga alegerile pentru Primaria Bucurestiului, va organiza concursuri pentru toate posturile de directori din cadrul Primariei. Intrebat daca si postul de arhitect sef intra in aceasta categorie, Oprescu a raspuns: "Am sa il rog frumos pe domnul Bold sa ma lase si sa plece in treaba lui".

Mostenirea pe care arhitectul-sef Adrian Bold o lasa primariei dupa 11 ani de activitate, este una grea. De numele sau se leaga toate blocajele din Capitala, PUZ-urile semnate haotic de acesta paralizand practic traficul.

In afara de blocarea Bucurestiului, de numele sau se leaga si scandalul Brustur, de pe urma caruia Primaria a fost obligata sa plateasca despagubiri de circa 300.000 de dolari.

Adrian Bold anuntase, in cursul acestei saptamani, ca refuza sa demisioneze, considerand ca "este cel mai bun", si a avertizat ca va da in judecata Primaria Generala, asa cum a mai facut-o, sustinand ca isi va cauta dreptatea pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omnului, daca va fi cazul.

Crezi ca demiterea lui adrian Bold este justificata sau este doar indepartarea unui adversar politic?

CONCURS: Apropo.ro si Eventim te trimit la Peninsula!


 

Citeste si:

Buldozerele Primariei au facut

Buldozerele Primariei au facut "Fitze"

Localul "La Fitze" din Parcul Herăstrău din București a fost demolat ieri, în urma deciziei municipalității, întrucât administratorul restaurantului nu a respe…

Ce inginerii mai fac alesii nostri?

Ce inginerii mai fac alesii nostri?

Sub paravanul unui contract de consultanta, atribuit fara licitatie chiar de primarul Cristian Poteras, SC Consul­ting CP Company SRL incaseaza anual, de la primarie, sub…

Sabia lui Damocles la Primarie

Sabia lui Damocles la Primarie

La Primaria Bucuresti au inceput sa curga demisiile functionarilor, odata cu sedintele comisiilor de cercetare disciplinara. Dupa demiterea directorului Administratiei St…

Cea mai scumpa traducere din istoria Bucurestiului

Cea mai scumpa traducere din istoria Bucurestiului

„Strategia antizgomot”, pentru care Bucurestiul a platit aproximativ 1,5 milioane de euro, cuprinde mai multe harti care analizeaza zgomotul din oras si masur…

Jocul zilei

Clipul zilei

Street Fighter 2 Artificii cu Tudor Gheorghe
Lupta in arena impotriva lui Sagat Cuvinte cheie: Chinez danseaza pe tudor gheorghe apropo petarde
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza