Escapadă în cuplu: 7 destinaţii de cucerit în februarie 2017

De: Cătălina Matei / 10.02.2017, 16:02
Escapadă în cuplu: 7 destinaţii de cucerit în februarie 2017
Nu e nevoie de o zi anume pentru a sărbători iubirea, cum nici iubirea nu are aceeaşi definiţie pentru toată lumea. Dar se mai întâmplă să ne luăm inima în dinţi mai ales atunci când o lume întreagă face la fel, de Valentine’s Day. Plănuim pe furiş o cină în oraş, cumpărăm bilete la un concert sau pregătim bagajele pentru a descoperi un alt colţ de lume. Specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au selectat şapte destinaţii în care poţi transforma luna iubirii în amintiri pentru o viaţă alături de partener sau parteneră.

Roma, Italia

N-ai de ce să rămâi cu un gust amar dacă vă gândiţi la un city break sau chiar la o săptămână întreagă la Roma pentru că vă aşteaptă, de fapt, la dolce vita. Aici se află Fontana di Trevi, locul în care s-a filmat o scenă de iubire din filmul clasic cu acelaşi nume, La Dolce Vita. Deşi este interzis să intraţi în Fontana di Trevi, puteţi admira această operă de artă în aer liber creată de arhitectul Nicola Salvi. Şi, dacă inima vă spune că e bine la Roma, înseamnă că vă veţi întoarce cândva să descoperiţi mai multe – pentru un plus de certitudine nu vă rămâne decât să încercaţi tradiţia aruncării unei monede în fântână.

Barcelona, Spania

La Barcelona soarele vi se împleteşte în păr şi vă face sete de a umbla pe străduţe şerpuitoare către galerii, muzee sau restaurante fermecătoare. Deşi se spune că Valentine’s Day este mai puţin sărbătorit în Catalonia decât în alte regiuni spaniole, Barcelona oferă infinite motive pentru a sărbători oricând viaţa şi, mai ales, viaţa în doi. Printre acestea, veţi găsi în februarie o expoziţie avangardistă semnată de artistul contemporan Francesc Todó sau o sesiune de Blues & Jazz Jam, mai pe înserat.

Berlin, Germania

Câţi oameni, atâtea poveşti şi, tot aşa, atâtea filme pe care să le vezi, care să te inspire, din care să înveţi. Pentru pasionaţii de călătorii şi de filme, are loc în februarie la Berlin un festival de film de seamă: Berlinala, cea de-a 67-a ediţie. Continuaţi să rămâneţi în decorul cinematografic cu un restaurant aflat într-o vilă în stil art nouveau, unde a locuit actorul german de filme mute Henny Porten. Aici, în Cafeneaua Einstein, veţi regăsi la masă actori, producători de filme sau alte personalităţi din domeniu şi, de asemenea, intimitatea.

Londra, Marea Britanie

Arhitectura victoriană a caselor, străzile pline de verdeaţă şi arbuşti se ascund în Londra mai ales în zona South Kensington. Aici se află şi trei dintre cele mai mari şi mai frumoase muzee londoneze, cu intrare liberă: Victoria şi Albert, Muzeul de Ştiinţe, Muzeul Istoric al Naturii. Tot în Londra, există o locaţie divină cu muzică live, o biserică eclectică, deschisă tuturor: treceţi pragul capelei gotice numită Union, o locaţie neconvenţională, cu o acustică superbă. În februarie sunt programate o serie de evenimente la care puteţi prinde intrare liberă, cum ar fi un concert Duo Vox Humana pe 15 februarie.

Paris, Franţa

Cu siguranţă vă zboară deja gândul la numeroase locuri celebre din Paris. Pentru a încerca ceva inedit, începeţi cu o vizită la Muzeul Eugène Delacroix, un mic muzeu în apartamentul în care pictorul a locuit şi muncit până la moartea sa. Aici aveţi parte de o experienţă aparte datorită camerelor roşii, tablourilor senzuale şi desenelor expuse. Când vi se face poftă de un cocktail desăvârşit, opriţi-vă la Little Red Door, un bar cochet de cocktailuri servite în pahare vintage, care ştie cum să vă ofere, totodată, o atmosferă intimă.

Milano, Italia

În februarie veţi găsi numeroase expoziţii, galerii, evenimente la Milano care vă vor îndrăgosti mai tare de arta din cele mai vechi şi noi timpuri. În cadrul Trienalei de la Milano, puteţi păşi pe urmele femeilor creatoare din designul italian al secolului XXI. Mai mult, reducerile sunt în floare luna aceasta în mai multe magazine din Milano. Unul dintre cele mai vechi malluri din lume este Galeria Vittorio Emanuele II, deschis în 1877, un loc cu o arhitectură unică, cu acoperişuri din sticlă colorată şi o cupolă luminoasă de sticlă şi fier, un reper pentru cei care iubesc să facă cumpărături sau sunt pasionaţi de arhitectură.

Veneţia, Italia

Deşi celebra poveste de iubire dintre Romeo şi Julieta păstrează amprente la aproximativ 120 de km distanţă la Verona, Veneţia este locul care poate fi un cadru unic pentru povestea voastră. Aici are loc unul dintre cele mai mari Carnavaluri din Europa care, până la finalul lunii, oferă 77 de evenimente în mai multe pieţe din oraş. O plimbare cu vaporaşul sau cu gondola ori un prânz tradiţional într-un restaurant din Campo Santa Margherita, completează o zi de care vă veţi aminti mereu.

Atena, Grecia

În mai puţin de două ore aţi ajuns la Atena, unde vă aşteaptă o bogăţie de experienţe care să vă trezească toate simţurile, de la decorurile impunătoare şi, totodată, elegante din Acropole, la preparatele mediteraneene, cu tzatziki, măsline şi fructe de mare. Şi nu-i de trecut cu vederea nici un eveniment ieşit din cadrul tradiţional grecesc atât timp cât vine să vă încânte auzul şi bătăile inimii: concertul susţinut de Orchestra Filarmonica din Praga, cu cele mai cunoscute melodii din filme.

Madrid, Spania

Înainte să ajungeţi la Madrid e bine să ştiţi că voia bună a oamenilor este molipsitoare. Piaţa Rastro Flea este un univers cu de toate, de la antichităţi, amestecuri de discuri vechi ce răsună a flamenco, la tricouri sau aparate de uz casnic, unde alţi localnici şi turişti curioşi caută prin vieţile apuse ale vânzătorilor şi aleg ce le surâde pentru prezentul personal. Ulterior, vă aşteaptă în inima Madridului Parcul Retiro, unde puteţi face un picnic la marginea lacului, o plimbare cu barca, să descoperiţi zecile de sculpturi, pădurea cu trandafiri sau Palacio de Cristal şi expoziţiile sale de artă cu intrare gratuită.

Descoperă ofertele de călătorie pentru perioada 12-15 februarie 2017 pe site-ul momondo.ro, precum şi alte informaţii utile la secţiunea Inspiraţie, pe care să le iei în bagaj.