Festivalul de folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” începe vineri cu parada costumelor populare

Apropo.ro / 18.06.2015, 14:00
Festivalul de folclor
Festivalul Internațional de Folclor "Muzici și Tradiții în Cișmigiu" va începe vineri cu o paradă a costumelor populare românești și internaționale ce se va desfășura între Ateneul Român și Parcul Cișmigiu, dar și cu plimbări cu trăsura, informează, joi, Primăria Municipiului București (PMB).

Evenimentul debutează cu parada costumelor populare, vineri, de la ora 15.00, pe traseul Ateneul Român – Calea Victoriei – Cercul Militar Național – Bulevardul Regina Elisabeta – Parcul Cișmigiu (intrarea Arhivele Statului).

Ansambluri naționale și internaționale, fanfare, comunități și minorități naționale, totalizând 600 de artiști, vor defila până la intrarea în Cișmigiu, unde fanfarele din Hudești, din Rupea, „Transilvania” și „Argeșul” vor invita trecătorii la sărbătoarea folclorului.

Aflat la cea de-a IX-a ediție, festivalul, organizat în perioada 19 – 21 iunie, va reuni aproximativ 2.000 de artiști din toate zonele țării, ansambluri folclorice, fanfare, minorități și comunități naționale, târg de meșteșugari și hand-made, ateliere de creație și bucate tradiționale.

„Timp de trei zile, între orele 10.00 – 22.00, Parcul Cișmigiu se va transforma într-o oază tradițională în centrul Bucureștiului. Pe cele două scene vor urca artiști consacrați de muzică populară, ca Maria Ciobanu, Nicoleta Voica, Nicolae Furdui Iancu sau Matilda Pascal Cojocarița și Nicolae Voiculeț, dar și Nightlosers, Mihai Mărgineanu, Argatu’ sau Țapinarii, care vor susține spectacole de folclor reinterpretat”, anunță organizatorii.

Programul artistic se va desfășura pe două scene amplasate în parc: scena principală (situată pe peluza restaurantului Monte Carlo) și scena Fan Zone.

La ediția din anul acesta vor participa Ansamblul „Sheffield Pipe Band” din Scoția, Ansamblul „Geghard Dance” din Armenia, Ansamblul „Dhoad Gypsies of Rajasthan” din India, Ansamblul „Lada” din Serbia și Ansamblul „Fluieraș” din Republica Moldova, toate cu un palmares internațional remarcabil. Acestea vor urca pe scena principală în toate cele trei zile, oferind reprezentații inedite de muzică și dans, specifice culturii lor.

În prima zi de festival, pe scena principală vor urca reprezentanți ai minorităților germană, italiană, greacă, aromână, rromă, maghiară), ansambluri profesioniste, invitați din străinătate, orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, Nicoleta Voica, Gheorghe Turda, Marius Ciprian Pop și Mărioara Man Gheorghe.

Sâmbătă, pe scenă vor urca ansambluri din România, Orchestra Națională Valahia, Andreea Chisalița, Gelu Voicu, Silviu Biriș și Dinu Iancu Sălăjanu.

Sursa MEDIAFAX