Filmele lunii aprilie la cinema

De: Mioara Tronaru / 27.03.2014, 09:00
Filmele lunii aprilie la cinema
Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Johnny Depp plus Captain America şi Blu, cam ei vor ţine capetele de afiş în luna aprilie în cinematografe. Şi tot în această lună, are premiera ultimul film în care a jucat Paul Walker, ”Brick Mansions”.

Captain America: Războinicul iernii / Captain America: The Winter Soldier (2014)

Pe 4 aprilie, se reîntoarce pe ecrane Captain America. Încă mai are probleme cu adaptarea în lumea modernă, dar nu va avea prea mult timp să se gândească la el pentru că… apare o nouă ameninţare la adresa omenirii. Nu v-aţi fi gândit la asta, nu? Va mai pune osul la treabă şi Văduva Neagră.

 

Rio 2 (2014)

Vă mai amintiţi de frumuşelul papagal albastru incapabil să zboare? Ei bine, nu numai că şi-a înfrânt teama de înălţimi, dar Blu acum e ”căsătorit” şi mai are şi trei copii. Şi pentru că nu mai e un timid, vrea să-şi înveţe copiii cu sălbăticia şi, din 11 aprilie, pleacă toţi în Amazon. O decizie nu tocmai înţeleaptă pentru că aici dau de fosta familie a ”soţiei” sale, Jewel, fostul ei iubit… şi îl mai au pe urme şi pe nesuferitul de Nigel, mai hotărât ca niciodată să se răzbune.

 

Sabotaj / Sabotage (2014)

Din 11 aprilie, putem urmări activitatea unei echipe de elită din cadrul Agenţiei Americane Anti-Drog. O misiune de rutină se termină cu eliminarea rând pe rând a membrilor echipei, exact ca-n cei ”Zeci negri mititei” ai Agathei Christie. Pe lângă acţiune, suspans, scene de luptă şi toate cele, filmul merită văzut pentru întâlnirea dintre Arnold Schwarzenegger şi Sam Worthington. Amândoi au jucat în saga Terminator, dar nu şi-au dat replica pe platourile acesteia.

 

Transcendence (2014)

După ce a fost plângăcios, om-foarfecă, Don Juan, gangster, pirat, indian, ţigan, bărbier, pălărier, cameleon, turist nevinovat, vampir… iată că, din 25 aprilie, Johnny Depp va fi computer. Adică personajul interpretat de el va muri la scurt timp după începerea filmului şi personalitatea îi va fi transferată într-un PC. Asta pentru a putea lucra în continuare la proiectul pe care-l începuse împreună cu soţia sa: un spaţiu în care computerele să evolueze nestingherite de controlul uman. Fix ca în ”Her”, în care soft-urile, când îşi dau seama ce plicticoşi sunt oamenii, îşi iau tălpăşiţa. Sau, poate ca în ”Terminator” sau ”I, Robot” sau încă alte sute de filme în care computerele încearcă să se detaşeze de oameni.

 

Zona de pericol / Brick Mansions (2014)

Pe 25 aprilie, intră în cinematografe ”Zona de pericol”, ultimul proiect cinematografic al lui Paul Walker înainte de moartea sa prematură, pe 30 noiembrie 2013, într-un accident de maşină. Povestea se întâmplă în Detroit, în 2018, iar Paul Walker este Damien, poliţist expert în arte marţiale care trebuie să se infiltreze în periculosul ghettou Brick Mansions pentru a aduce în faţa justiţiei un gangster periculos. Pe lângă Paul Walker, se află şi actorul David Belle, celebru pentru că a fost cofondator al discipline Parkour. Deci acţiunea se anunţă a fi spectaculoasă!

Mioara Tronaru