Filmele lunii februarie la cinema

De: Mioara Tronaru / 28.01.2014, 14:37
Filmele lunii februarie la cinema
Luna februarie începe exploziv în cinematografe cu revitalizarea francizei numite ”RoboCop” şi se termină cam tot la fel, cu ”Pompeii”. La mijloc, ceva vampiri, un zburător, o poveste de dragoste între un om şi un sistem de operare, ceva pentru copii, ceva nazişti, cum ar veni ceva nou, ceva vechi…

RoboCop (2014)

Din 7 februarie, revine pe marile ecrane celebrul poliţist invincibil RoboCop. Suntem în 2029, nici nu mai e mult până atunci, totul e robotizat şi controlat. În acest univers futurist e plasat soţul iubitor, tatăl perfect şi poliţistul extraordinar Alex Murphy. Tocmai pentru că e aşa bun la serviciu o încasează maxim şi e transformat în RoboCop.

 

Her (2013)

Tot pe 7 februarie vine şi noul film al lui Spike Jonze, ”Her”, cu Joaquin Phoenix, de nerecunoscut, în rol principal, şi Scarlett Johansson, din care nu se aude decât vocea. Asta nu pentru că frumoasa actriţă şi-a fi distrus cumva faţa ci pentru că ea interpretează un sistem de operare… Iar povestea e cam aşa: un scriitor singuratic dezvoltă o relaţie stranie cu proaspăt-cumpăratul sistem de operare, proiectat să îi satisfacă toate nevoile…

 

Ultimul zburător (2014)

E clar că luna începe în forţă, tot pe 7 are premiera şi ”Ultimul zburător”. Dacă titlul vă sună cam a Ion Heliade Rădulescu să ştiţi că nu vă înşelaţi prea mult. În primul rând, filmul este românesc, este regizat de Ovidiu Georgescu, care a mai regizat ”Acvariul Domnului U” (2009), ”Fazan” (2004), ”3 păzeşte” (2003), ”Zbor deasupra unui cuib de curci” (2003). Apoi, se pare că chiar este vorba despre zburători, adică, mai exact, de ultimul din neamul lor. Nu vă aşteptaţi la cine ştie ce decoruri baroce, toată treaba se întâmplă în 2012, iar zburătorul cu pricina are ditamai motorul!

 

Nimfomana Vol. II (2014)

Ultima parte a ultimului film al lui Lars von Trier vine tot pe 7 februarie. Deci clar trebuie să nu vă mai puneţi nimic în agendă în acest weekend. Cu această ocazie, Joe îşi termină povestea şi veţi afla şi din cum ajunsese în postura nefericită din debutul filmului.

 

Marea aventură Lego (2014)

Am ajuns pe 14 februarie. Cum spuneam, ceva pentru copii. Nu e primul film care are în prim plan peripeţiile personajelor Lego. Au mai fost: ”Bionicle: Mask of Light” (2003), ”LEGO Star wars: The Padawan Menace” (2011) şi ”LEGO Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite” (2013). Este însă primul lungmetraj de animaţie cu piese Lego care ajunge în cinema. În rest, ce să vă spun: cineva va salva planeta.

 

Academia vampirilor (2014)

Nici adolescenţii nu sunt daţi deoparte. Pe 14 februarie, o nouă serie de vampiri vrea să-şi facă simţită prezenţa în box office-ul mondial. Pregătiţi-vă pentru noi rase de vampiri, colţi cât cuprinde, magie, nume cu rezonanţă rusească, vrăjitorii, case regale, fete frumoase, totul asezonat cu problemele banale de la şcoală.

 

Eroii monumentelor (2014)

Noul film al lui George Clooney intră pe 14 februarie. ”The Monuments Men” e al cincilea film regizat de actorul din “E/R”. De această dată, în prim plan sunt şapte personaje – directori de muzeu, artişti, curatori, istorici de artă, unii mai bătrâni şi nu prea în formă. Aceştia pornesc pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a salva capodoperele artistice ale lumii de nazişti şi pentru a le înapoia proprietarilor de drept.

 

Pompeii 3D (2014)

În fine, pe 21 februarie, vom asista cu toţii la erupţia 3D a celui mai celebru vulcan din lume: Vezuviu. După câteva ”Resident Evil”, ”AVP: Alien vs. Predator” şi ”Mortal Kombat”, aşteptăm ceva grandios de la regizorul Paul W.S. Anderson. Până să vină lava, avem şi ceva poveste: un sclav care visează – la ce altceva? – la libertate şi la iubire. În plus, sclavul e nimeni altul decât Kit Harington, adică Jon Snow, pentru fanii ”Game of Thrones”.

 

Mioara Tronaru