FLAMINGO SALSA FESTIVAL

Apropo.ro / 01.08.2006, 11:30
FLAMINGO SALSA FESTIVAL
Vineri, 18 august, de la ora 20.00, a inceput Flamingo Salsa Festival - primul festival latino din Romania cu participare internationala. Acest weekend va fi plin de muzica, dans, concerte si petreceri pentru toti amatorii de muzica latino. Cei mai buni coregrafi latino din lume

Vineri, 18 august, de la ora 20.00, a inceput Flamingo Salsa Festival – primul festival latino din Romania cu participare internationala. Acest weekend va fi plin de muzica, dans, concerte si petreceri pentru toti amatorii de muzica latino.

Cei mai buni coregrafi latino din lume vin sa invete romanii sa danseze. Vor fi concerte si petreceri cu: Mandinga, Chicanos, Analia Selis, DJ Mikael si DJ Cubanito.

Locul desfasurarii: open air, Complex Mall Anador – str. Vasile Lascar nr.216 (intersectia Spital Colentina, Stefan cel Mare). Invitatii de marca ai acestei editii sint Luis Vasquez si Melissa Fernandez – USA, Los Angeles (performeri si coregrafi latino nr.1, adevarati idoli ai comunitatii latino (vezi www.massalsabrava.com) care vor impartasi participantilor tehnici noi de dans, trucuri pentru o mai buna flexibilitate si vor face demonstratii spectaculoase.

Luis Vasquez a acceptat imediat participarea la Flamingo Salsa Festival deoarece, incepind din luna iunie, este ambasadorul in lume al trupei Mandinga si un important promotor al comunitatii latino.

Esplanada Anador va gazdui pe linga scena principala si standurile celor mai bune scoli de dans latino din Bucuresti, care isi vor prezenta astfel activitatea si vor oferi participantilor materiale promotionale. Cei care doresc sa se initieze in dansurile latino, pot contacta in weekend principalele scoli de dans, compara ofertele si alege instructorul de dans care li se potriveste cel mai bine.

„Vrem sa stimulam apetitul publicului pentru muzica si dansul latino. Nu poti sa traiesti cu adevarat febra latino uitindu-te singur la un clip sau ascultind o piesa la radio, trebuie sa impartasesti experienta si cu alti oameni, sa aplauzi in cor, sa dansezi intr-o mare de oameni, sa asculti alaturi de prieteni o trupa care iti cinta din suflet (live). Un astfel de festival reuneste oameni cu aceleasi gusturi si pasiuni, asa ca atmosfera nu poate fi decit extraordinara. Veniti, vedeti, ascultati si veti percepe cu totul altfel cultura latino!” au declarat membrii trupei Mandinga, initiatorii proiectului.

PROGRAMUL FESTIVALULUI


Vineri, 18 august

, de la ora 20.00: Deschiderea festivalului. Lansarea show-lui „Gozalo!” al trupei Mandinga – recital live. Petrecere VIP cu DJ Mikael si DJ Cubanito (Romania). Participantii si jurnalistii sint rugati sa se prezinte in locatie de la ora 19.30, pentru a primi materialele disponibile.

Simbata, 19 august: 10.30 – 11.30 Workshop Marian Cristea (Salsa Friends & Family – Romania); 11.40 – 12.40 Workshop Dragos Balea (Salsa Galaxy School – Romania). 13.00 – 14.00 Workshop Luis Vasquez & Melissa Fernandez (Salsa Brava Company – USA); 15.40 – 16.40 Workshop Costin El Cubanito (Salsa Cubana Dance School – Romania); 16.50 – 17.50 Workshop Wilmark Rizzo Hernandez (Wilmark Academia de Baile – Romania); 18.00 – 19.00 Workshop Luis Vasquez & Melissa Fernandez; 21.00 – 22.00 Recital live Analia Selis. 22.30 – 23.10 Special dance shows cu Luis Vasquez & Melissa Fernandez. 23.10 -… Latino party cu DJ Mikael si DJ Cubanito.

Duminica, 20 august: 10.30 – 11.30 Workshop Wilmark Rizzo Hernandez; 11.40 – 12.40 Workshop Ana Maria Epure (Rithmo Caliente – Romania); 13.00 – 14.00 Workshop Luis Vasquez & Melissa Fernandez; 15.40 – 16.40 Workshop Marian Cristea (Salsa Friends & Family – Romania); 16.50 – 17.50 Workshop Dragos Balea; 18.00 – 19.00 Workshop Luis Vasquez & Melissa Fernandez. 19.30 VIP Party cu DJ Mikael, DJ Cubanito si recital live Chicanos. Inchiderea festivalului.

Accesul se va face pe baza unei bratari valabile in toate cele 3 zile de festival, ce poate fi obtinuta de la scolile de dans co-organizatoare (vezi mai jos) si de la intrarea in locatie (doar daca nu se vor epuiza pina la ora deschiderii). Bratara (50 Euro pentru 3 zile; include acces la: 12 ore de lectii + bonus 3 concerte si 3 petreceri) si nu este transmisibila.

Pot participa atit cunoscatorii cit si amatorii de latino, de distractie sau cei care doresc sa invete sa danseze. Nu este obligatoriu sa fiti elevii unei scoli de dans pentru a obtine bratara (permisul de acces).

Atentie! La aceasta data mai exista un numar de 100 de bratari, deci contactati de urgenta scolile de dans pentru a va inscrie la festival! Participantii din afara Bucurestiului si a tarii vor beneficia de conditii speciale de acomodare oferite de Phoenicia Grand Hotel (www.phoenicia.ro), respectiv camere cu doar 30 E/noapte si mic dejun inclus.

Telefon pentru informatii festival, facilitati cazare, bratari standard si bratari rosii (cu masa inclusa): 0724/349934.

Invitata de onoare a festivalului, Haila, a anuntat in ultimul moment ca nu va putea parasi Cuba deoarece starea sa de sanatate s-a agravat, motiv pentru care si-a anulat turneul european. Desi a sperat sa participe macar la cele 2 zile in Romania, evolutia bolii sale a facut imposibila orice deplasare (in urma cu 3 luni a suferit o operatie la sin). Însa DJ Mikael si DJ Cubanito, participanti la eveniment, vor include in playlist-ul petrecerilor festivalului mai multe hituri Haila.

Scurta prezentare Luis Vasquez:

Luis Vasquez este considerat dansatorul latino nr. 1 mondial. Este unul dintre pionierii salsa si director al primei companii de dans din Los Angeles. Luis este idolul comunitatii salsa din lumea intreaga, el colindind lumea (pina acum a predat in 41 de tari) pentru promovarea dansului latin si sustinerea de training-uri si lectii de dans. Luis apare ca dansator principal in cele mai importante show-ri de televiziune (The Rosanne Show, Donnie & Marie Talk Show , Sinbad’s „Vibe TV”), multe evenimente, petrecerile premierelor de film de la Hollywood, festivaluri salsa etc) si filme (Dance with me, Looking for Lola , City of Angels, Dangerous Minds, Brotherly Love etc), colaborind cu HBO, Fox, Quincy Jones, NBC, CBS, Channel 2, Sony Pictures etc. Este performer, coregraf, instructor de salsa (si alte stiluri latino), Latin Dance Award Winner si director artistic al Salsa Brava Dance/ProductionCompany.

Scurta prezentare Melissa Fernandez:

Melissa a aparut ca dansator principal in numeroase filme si productii de televiziune (Jerry Lewis Telethon, City of Angels, Saved by the Bell, Soledad, etc). A performat in numeroase evenimente, festivaluri, congrese de salsa, in toata lumea (5th Annual Latin Jazz Festival, Principal Dancer, Hollywood Bowl, Curacao Bacardi World Salsa Congress, Los Angeles World Salsa Congress, Hawaii Salsa Exhibit, Dubai Salsa Brava Tour, Italy Vazquez Brothers Congress, 6th Annual Latin Pride Festival, House of Blues Performance, Celia Cruz Tribute, Pontins United Kingdom Congress, MSB European Tour). Impreuna cu Luis Vasquez promoveaza dansul latin in toata lumea si a realizat mai multe productii video pentru training in domeniu.

Flamingo Salsa Festival este organizat de Asociatia Culturala Mandinga, Hans’n Feet Music, impreuna cu cele mai bune scoli de dans latino din Bucuresti.

Detalii festival: Mandinga