Golful la români

Apropo.ro / 15.07.2006, 15:38
Golful la români
Moda sau fițe? Cei care joaca golf spun ca este un prilej de a încheia afaceri bune. Și e tot o ieșire cu baieții, dar fara bere. De departe, unul dintre cei mai împatimiți jucatori de golf este Viorel Catarama. "Golful m-a învațat sa-mi petrec week-end-urile

Moda sau fițe? Cei care joaca golf spun ca este un prilej de a încheia afaceri bune. Și e tot o ieșire cu baieții, dar fara bere.

De departe, unul dintre cei mai împatimiți jucatori de golf este Viorel Catarama. „Golful m-a învațat sa-mi petrec week-end-urile într-un alt mod decât pâna acum.

În general, joc de câte ori am ocazia, iar în vacanțele pe care le petrec în strainatate, în fiecare zi.” La noi însa puțini romani se dedica acestui sport: „în acest moment, în România sunt doar trei cluburi de golf: Lac de Verde, la Breaza, Clubul Diplomatic din Parcul Herastrau și Clubul Tomița, lânga Sebeș, la Pianu de Jos. Golful este un sport foarte scump. Investițiile într-un teren cu 18 gauri sunt foarte mari și, în lipsa unor membri puternici, exista rețineri din partea investitorilor în aceasta direcție.”

Mugur Mihaiescu este vedeta ultimelor competiții de acest gen din Romania. Mai mult, el a reușit performanța de a se numara printre primii clasați, obținand un scor demn de un adevarat profesionist. Culmea e ca „totul a început de la un joc pe calculator, „Tiger Woods”, care mi s-a parut foarte complicat, dar mi-a și placut. Apoi am filmat o reclama pe un teren de golf, unde m-am întalnit cu doi baieți, care de-atunci au ramas tovarașii mei de golf.”

De 4 ani de cand joaca golf, Mugur merge pe teren aproape zilnic: „Ma duc în fiecare zi pe terenul de golf, e adevarat, dar ma antrenez, nu joc zilnic. Și celor care cred ca nu exista antrenament la golf, pot sa le arat bataturile pe care le am și cum cadem leșinați dupa un antrenament.” Munca, munca, dar mai apar și situații amuzante: „Mi-a ramas odata mingea într-un copac. Altadata mi-a furat-o un caine, pentru ca uneori pe teren mai vin și cainii vagabonzi din Herastrau. Dar la fiecare pas vezi veverițe, arici și o mulțime de pomi”. Cat despre locație, „merg și la noi, dar și la vecinii noștri bulgari, care au 6 terenuri de golf construite în trei ani: la mare, la granița cu Turcia, langa Sofia…”

Despre același subiect am discutat și cu Lucian Manduța, Bogdan Stelea, Dinu Pescariu, discuție pe care o puteți citi numai din noul numar al revistei .

Tags: