Halloween 2014: Dracula în Castelul Bran, Camera de Tortură la Sighişoara!

Apropo.ro / 30.10.2014, 18:00
Halloween 2014: Dracula în Castelul Bran, Camera de Tortură la Sighişoara!
Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

În Statele Unite, Halloween este o sărbătoare foarte populară, însă unii americani dau distracţia de acasă pentru Ţara lui Dracula. Principalele destinaţii sunt Castelul Bran şi Sighişoara.

CITEŞTE ŞI:

Cele mai importante 10 petreceri şi concerte de Halloween, în Bucureşti

Top 10: Altfel de filme horror pentru Halloween


Peste 300 de persoane din Statele Unite, Coreea de Sud sau Brazilia vin special la Bran pentru Contele Dracula.

1) Halloween la Castelul Bran

FOTO: www.bran-castle.com

Astfel, şi anul acesta, sărbătoarea de Halloween va fi marcată printr-o petrecere de groază, organizată pe 1 noiembrie, între orele 19.00 şi 00.30, la Castelul Bran, la eveniment fiind anunţată şi prezenţa legendarului conte Dracula.

Începând cu ora 19.30, petrecăreţii vor putea viziona filmul „Dracula” (SUA – 1931), iar la 21.30 se va da startul petrecerii „Halloween After Party”.

Deşi ţinuta horror nu este obligatorie, participanţii la petrecere nu trebuie să uite să se costumeze, întrucât cea mai originală ţinută va fi premiată.

Pentru eveniment, vor fi puse în vânzare două categorii de bilete, care pot fi achiziţionate în seara respectivă de la casieria castelului: 50 de lei – acces în castel tur nocturn alături de contele Dracula, vin roşu, dansul ielelor; 75 de lei – acces în Castelul Bran, în cort, tur nocturn cu contele Dracula, black vodka shots, vin roşu, dansul ielelor, proiecţie film horror şi „Halloween After Party” .

2) Halloween Party în Transylvania 2014

FOTO: gandul.info

Cei ce aleg Cetatea Medievală Sighişoara vor putea participa la petreceri tematice, în timp ce hotelierii îi invită pe turişti să facă tururi „Pe urmele lui Dracula”, să viziteze Camera de Tortură şi Muzeul de Istorie din oraş.

În multe unităţi de cazare vor fi organizate cine sângeroase, baluri mascate şi concursuri de sculptat dovleci.

Totul începe vineri, 31 octombrie, la ora 19:00, şi se termină a doua zi, dimineaţa, la ora 05:00!

Petrecerea de Halloween cu evenimente tematice:

Ritual de omorâre a mortului viu
Concursuri cele mai bune costume şi hăulit la luna
Lupte de cavaleri cu arme albe
Procesul Vrăjitoarei

Totul începe vineri, 31 octombrie, la prânz, şi se termină a doua zi… For english, click here!

3) Patru spectacole, de Halloween, la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă patru spectacole care să alunge toanele şi spiritele rele în acest weekend, cu ocazia sărbătorii Halloween. Publicul este invitat într-o lume a poveştilor în care se arată „jumătatea întunecată” a lumii, pentru a scoate în evidenţă „jumătatea sa luminoasă”.

Despre puterea omului de a supravieţui „intemperiilor” tinereţii, „bubelor” singurătăţii, „monştrilor” politici şi prejudecăţilor „sperietoare”, prin puterea iubirii şi a comuniunii, în patru reprezentaţii excepţionale programate în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie: „Culorile muzicii”, „Damen vals”, ,,Marat/Sade” şi „Take, Ianke şi Cadâr”.

BILETELE sunt disponibile la Agenţia Teatrală din Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro şi în reţeaua naţională a magazinelor Domo, Germanos, Orange şi Vodafone, librăriile Humanitas şi Cărtureşti. PROGRAMUL spectacolelor este afişat pe site-ul www.tnrs.ro,

4) SENZAŢII TARI, de Halloween! Unde bei un cocktail cu SÂNGE DE VAMPIR!

Nu v-aţi făcut încă planuri pentru Halloween? Dacă vreţi să mergeţi la o petrecere cu adevărat trăsnită, vă invităm în clubul La Muse, din Centrul Vechi, acolo unde veţi fi întâmpinaţi cu cea mai tare colecţie de cocktailuri de „sezon”.

Barmanii vor pregăti pentru voi cinci băuturi speciale, de culoare roşie, ca sângele de vampir.  Ingridientele nu le deconspirăm, sunt o surpriză, însă vă asigurăm că vă vor da pe spate!

Bineînţeles, atmosfera se anunţă a fi una pe măsură, cu măşti, lumânări, coşciuge, dovleci sculptaţi sub formă de cranii, Dracula şi iubitele lui sexy, un DJ care va rupe platanele şi fotografii, multe poze bine lucrate ca să dea bine pe Facebook, Instagram etc.

Aşa că, dacă aveţi chef de distracţie adevărată, uitaţi de clasicele petreceri din cluburile de fiţă şi mergeţi în La Muse, pentru un party cu prietenii, fără fiţoşi, şmecheri şi fete cu nasul pe sus.

Ţineţi minte – Bloody Friday Party – Club La Muse, Lipscani, Centrul Vechi, ora 23.30! Detalii pe www.lamuse.ro

5) Bamboo te invită la „Hollywood Halloween”

Vineri, 31 octombrie, Bamboo te invită să sărbătoriţi Halloween-ul, cea mai „înfricoşătoare” sărbătoare a spiritelor. Ia-ţi cel mai înspăimântător şi inedit costum şi vei putea participa la concursul pe care organziatorii l-au pregătit special pentru această seară.

Pe lângă numeroase alte premii, miza cea mare va fi o excursie de două persoane la Târgul de Crăciun de la Viena, în perioada 12- 15 Decembrie, oferită pentru cea mai inedită costumaţie.

Sâmbătă, 1 noiembrie, distracţia continua cu noi surprize şi cu petrecerea tematică “Fantasy Land”.
 
Intrarea este liberă!
Rezervări la 0723 226 266

[email protected]
www.bambooclub.ro