INTERVIU Bursucu de la emisiunea ”Se strigă darul!: „O nuntă cu repetiţie, pentru mine, va fi o experienţă de neuitat”

De: Cătălina Matei / 23.06.2016, 17:25
INTERVIU Bursucu de la emisiunea ”Se strigă darul!:
Andreea Mantea şi Bursucu pleacă la vânătoare de zestre! Cei doi vor colinda ţara în lung şi în lat şi vor fi părtaşi la un eveniment aparte din viaţa mai multor români: nunta.

Călătoria lor prin ţară şi aventurile alături de viitorii însurăţei şi familiile acestora le veţi putea urmări în emisiunea ”Se strigă darul!”, din 26 iunie, în fiecare duminică, de la ora 20:00, la Kanal D.

INTERVIU Andreea Mantea, despre nuntă: „Mirii să se iubescă, nu să fie obligaţi să se căsătorească”

Cu această ocazie, Bursucu, Adrian Cristea pe numele său real, ne-a acordat în exclusivitate un interviu în care povesteşte cu mult entuziasm momentele inedite la care a fost părtaş, cum se înţelege cu colega Andreea Mantea, dar şi cum arată nunta ideală în viziunea lui.

– De ce tocmai o emisiune cu şi despre nunţi?

Pentru că nu am fost căsătorit niciodată şi mi se pare că o nuntă cu repetiţie, pentru mine, va fi o experienţă de neuitat.  În momentul în care mă voi căsători voi şti dinainte tot ce se poate întâmpla bun şi rău în cadrul celui mai important eveniment din viaţa mea. Telespectatorii vor descoperi alături de noi tradiţii frumoase, dar şi evenimente de culise senzaţionale.

– Cum te înţelegi cu Andreea Mantea, în calitate de colegi la emisiunea „Se strigă darul”?

Gândiţi-vă că sunt lucruri pe care numai o femeie le poate înţelege. Eu mă ocup, mai degrabă, de partea de show, Andreea Mantea, fire mai sensibilă, poate să înţeleagă altfel o mireasă care plânge sau o naşă nervoasă în ziua nunţii. Lucrurile acestea mie îmi sunt străine şi atunci apelez la sensibilitatea Andreei pentru a aplana orice conflict.

– Prin ce peripeţii aţi trecut la filmări? Cum faceţi faţă provocărilor care apar?

În general, Andreea zice aşa: „hai să fim calmi şi să mai încercăm o dată!” Oamenii, locurile, tradiţiile, tot ce se întâmplă înaintea şi în ziua nunţii te impresionează profund. Peripeţii au fost la fiecare dintre nunţile la care am filmat, decurg din misiunea noastră de a strânge zestrea pentru miri. Andreea, de exemplu, a alergat după iezi şi găini, eu am evitat cu graţie oferta bahică a gazdelor, atât cât am putut.

– Ce te-a impresionat cel mai mult în satele pe care le-ai vizitat?

M-a impresionat ospitalitatea oamenilor, bucuria cu care ei ştiu să trăiască în comun un eveniment care priveşte o singură pereche. Tot satul participă la nunta respectivă, de la vlădică până la opincă. Nu se pune problema că unul trebuie să se ocupe de ceva, altul de altceva; toată lumea participă în egală măsură şi ne simţim onoraţi de fiecare dată când plecăm de acolo plini de amintiri şi suveniruri.

– Susţineţi că sunteţi  gazele perfecte ale noii emisiuni „Se strigă darul” de la Kanal D. De ce? Care sunt calităţile necesare?

Trebuie să ai o putere de muncă extraordinară. Gândiţi-vă că amândoi avem şi emisiuni zilnice cărora trebuie să le facem faţă astfel încât în weekend-uri să fim fresh. Ne înţelegem unul pe celălalt tocmai pentru că muncim atât de mult de fiecare dată. Ne trebuie înţelegere reciprocă, şi mai ales, plăcerea de a face televiziune.

– Cum arată nunta perfectă în viziunea ta?

Încă nu m-am gândit, dar cred că aş vrea o nuntă tradiţională cu elemente moderne. Cred că este un eveniment care trebuie să găsească o cale de mijloc; ce vreau eu, dar ce îşi va dori şi viitoarea soţie.

– Zestrea este un element fundamental pentru aproape orice nuntă românească. În trecut fetele cu zestre mică se măritau mai greu, iar celelalte aveau şansa să facă o nuntă mai aleasă, în concordanţă cu dimensiunea zestrei. Se mai păstrează şi acum acestă tradiţie?

Nu neapărat, dragostea primează. Am întâlnit nunţi unde fata era mai bogată decât mirele. Iubirea schimbă tot!

– La ce să se aştepte cei care vă vor la nunta lor?

Dragilor, aşteptaţi-vă ca începând de duminica aceasta să luaţi parte la nunţi fabulose,  distracţie, voie bună şi nu în ultimul rând să vedeţi ce tradiţii şi locuri minunate avem în ţara asta.