Jessica Lange revine pe Broadway într-un show ce are la bază o capodoperă a dramaturgiei americane

Apropo.ro / 27.05.2015, 12:00
Jessica Lange revine pe Broadway într-un show ce are la bază o capodoperă a dramaturgiei americane
Actrița Jessica Lange va reveni pe Broadway în 2016 într-o nouă punere în scenă a piesei de teatru "Lungul drum al zilei către noapte", de Eugene O'Neill, o capodoperă a dramaturgiei americane din secolul al XX-lea, au anunțat marți reprezentanții Teatrului Roundabout.

Această piesă de teatru, recompensată cu premiul Pulitzer în 1957, va face parte dintr-o serie de evenimente speciale ce vor fi organizate de această companie de teatru cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființare.

De asemenea, spectacolul „Lungul drum al zilei către noapte/ Long Day’s Journey Into Night” va reprezenta cea de-a treia colaborare a actriței Jessica Lange cu teatrele de pe Broadway. Celebra artistă americană, în vârstă de 66 de ani, a mai fost prezentă pe Broadway în 2005 cu spectacolul „Menajeria de sticlă” și în 1992 cu spectacolul „Un tramvai numit dorință”.

Vizionările pentru presă ale spectacolului „Lungul drum al zilei către noapte” vor debuta pe 31 martie 2016, iar premiera de gală va avea loc pe 19 aprilie 2016.

Jessica Lange își va relua în acest show de teatru rolul Mary Tyrone, o femeie dependentă de morfină, pe care l-a interpretat și în 2000 într-o producție teatrală pusă în scenă la Londra, pentru care a fost nominalizată la premiile Olivier. În același spectacol va fi prezent și actorul Gabriel Byrne, în vârstă de 65 de ani.

„Lungul drum al zilei către noapte” este o piesă de teatru în patru acte, cu puternice accente autobiografice, scrisă de dramaturgul american Eugene O’Neill în 1941-1942, dar publicată abia în 1956. Pentru această piesă, opera principală a sa, Eugene O’Neill a primit postum premiul Pulitzer pentru dramaturgie în 1957. „Lungul drum al zilei către noapte” este considerată una dintre capodoperele dramaturgiei americane din secolul al XX-lea, alături de „Un tramvai numit dorință”, de Tennessee Williams, și „Moartea unui comis voiajor”, de Arthur Miller.

Sursa MEDIAFAX