”Koko and the Ghosts”, în premieră în România

De: Mioara Tronaru / 27.11.2013, 08:00
”Koko and the Ghosts”, în premieră în România
Considerat un succes zdrobitor de box-office în Croaţia, lungmetrajul lui Daniel Kušan, ”Koko and the Ghosts” este un film de aventuri pentru întreaga familie, care va fi prezentat şi la Bucureşti în cadrul Zilelor Filmului Croat, sâmbătă, 30 noiembrie, ora 10.30, la Cinema Elvira Popescu. Filmul va fi subtitrat în limba română şi în limba engleză.

La scurtă vreme după ce familia lui Koko (Antonio Parac), un băiat de 12 ani, se mută într-un apartament din Zagreb, încep să se întâmple lucruri bizare şi toată lumea crede că locuinţa este bântuită, poate chiar de fostul proprietar mort în circumstanţe misterioase. Koko va afla adevărul despre casa familiei lui atunci când va pleca în căutarea surorii dispărute.

”Koko and the Ghosts” a câştigat patru premii la Pula Film Festival 2011: Premiul Publicului, premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră, premiul pentru Cel mai bun montaj şi premiul pentru Cel mai bun debut în cadrul festivalului.

”Koko and the Ghosts” este inspirat dintr-o poveste scrisă de tatăl regizorului, Ivan Kušan, care a fost şi co-scenarist al filmului.

Zilele Filmului Croat este un eveniment organizat de către Ambasada Croaţiei la Bucureşti în parteneriat cu Institutului Francez din Bucureşti, cu sprijinul Comisiei Europene.