Lansarea DVD-ulului “Visul lui Adalbert” în cadrul TIFF

De: Mioara Tronaru / 06.06.2013, 10:00
Lansarea DVD-ulului “Visul lui Adalbert” în cadrul TIFF
Echipa filmului “Visul lui Adalbert” nu a uitat sentimentul de acasă al filmului românesc şi vă invită la lansarea DVD-ulului “Visul lui Adalbert”, care va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), vineri, 7 iunie, ora 15.30, în TIFF Lounge-ul din Piaţa Unirii (Cluj).

Un DVD prin care veţi descoperi că viaţa bate arta, că finala de la Sevilla are o baladă cu lăutari adevăraţi, că documentarea nu-i o vorbă-n vânt, o fărâmă de vibraţie patriotică, pagini de istorie şi absurd şi chiar o ţâră de comedie. Şi că noul val este al anti-vedetelor. Lansarea va avea loc în prezenţa regizorului şi unei părţi a echipei filmului. Pentru “Visul lui Adalbert”, Gabriel Achim a primit Premiul Opera Prima din partea Uniunii Cineaştilor din România şi Premiul Gopo pentru cel mai bun debut. Producţia DVD-ului a fost sprijinită cu generozitate de UniCredit Ţiriac Bank şi agenţia de advertising Friends.

Sinopsis

În “Visul lui Adalbert”, primul lung metraj al lui Gabriel Achim, o mână de ingineri în faţa unui aparat video adus pe şest la birou aşteaptă à bout de souffle să-l vadă pe Duckadam ridicând Cupa Campionilor Europeni. Atmosfera relaxată, departe de ochii iscoditori ai nevestelor, ce ar fi trebuit să urmeze festivităţilor dedicate aniversării PCR, va rămâne doar o promisiune. Totul este dat peste cap de un chiul: doi muncitori se sustrag de la programul cultural-artistic pentru a face pe neve cuţite cu mânere de plexiglas, una din formele prin care ciubucul lua drumul doctorilor, profesoarelor, secretarelor, într-o tovărăşească înţelegere a greutăţilor vieţii. Banalul şi tragicul coexistă în chipul cel mai firesc, căci de la bal până la spital nu-i cale lungă. Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit.

DVD BOX-ul cuprinde un DVD cu filmul şi un DVD special extras (balada lui Duckadam, secvenţe omise, interviuri cu echipa, teste cameră, making-of).

O producţie Green Film şi 4 Proof Film.

Distribuitor România Bright Film.