Laura Cosoi, premiată în China

De: Nicoleta Nicolae / 18.06.2015, 14:00
Laura Cosoi, premiată în China
Cea mai prestigioasă competiţie internaţională pentru publicaţii gastronomice din toată lumea, Gourmand Cookbook Award, cu o tradiţie de 20 de ani, “Oscarul culinar”, cum a fost denumit, şi-a desemnat câştigătorii de anul acesta la festivitatea care a avut loc anul acesta în Yantai, China.

Laura a fost reprezentanta României la acest prestigios concurs, iar jurnalul ei culinar si de debut totodata, “Ramai la masa”, a fost desemnat castigator la sectiunea Best Tv Chef Book – Europe a premiilor Gourmand cu premiul “Best in the World”.

Ramai la masa nu este o simpla carte de bucate, ci un proiect foarte personal”, explica Laura Cosoi, castigatoarea “Oscarului culinar” in 2015.

“Reteta acestei carti cred ca este motivul pentru care a fost desemnata castigatoare. In primul rand pentru ca totul a pornit din pasiune si din dorinta de a impartasi. Este o carte la care am lucrat cu gandul la public si reprezinta chiar o parte din viata mea. Multe dintre retetele cuprinse in Ramai la masa? sunt cele cu care-l rasfat pe viitorul meu sot, Cosmin, iar prietenii nostri au fost primii care au savurat bucatele! Fotografiile au fost facute de mine si Cosmin pe terasa casei noastre si in bucatarie. Chiar si farfuriile sunt ale noastre. Ramai la masa? este chiar o particica din viata mea pe care am vrut sa o impartasesc oamenilor. Si cred ca toata aceasta emotie cuprinsa in carte a fost ingredientul care a cucerit juriul Gourmand Cookbook Award”, mai spune Laura Cosoi, care i-a dedicat acest premiu logodnicului ei, Cosmin.

Aceasta devine astfel prima autoare a unei carti de bucate care a adus in Romania “Oscarul culinar”, castigat, printre alte nume célèbre, de Jamie Oliver, in 2000 si 2010.