LUPU selectat în competiţie la Sarajevo

Apropo.ro / 20.07.2013, 09:00
LUPU selectat în competiţie la Sarajevo
Lupu, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mustaţă, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo.

Un coming of age cu accente de horror, Lupu spune povestea primei întâlniri cu dragostea şi cu moartea a unui adolescent de 16 ani din Bucureşti. În rolul principal debutează tânărul Mihai Vasilescu, în vârstă de 16 ani la momentul filmărilor. Alături de el, joacă: Ada Condeescu – desemnată Cea mai bună actriţă la Sarajevo în 2011 şi prezentă în juriul aceluiaşi festival în 2012 -, Sergiu Nicolaescu, în ultimul său rol, Costel Caşcaval şi Carmen Ungureanu.

Producătorii vor lansa Lupu şi pe o platformă neconvenţională, în toamnă: ”Stilul atipic pentru cinemaul românesc contemporan al lui Bogdan ne-a inspirat să încercăm ceva nou în materie de distribuţie de film. Vom porni campania de promovare în perioada imediat următoare.” Marcian Lazăr, producător Strada Film. Regizorul Bogdan Mustaţă a câştigat Ursul de Aur la Berlin pentru scurtmetrajul O zi bună de plajă în anul 2008.

Lupu este o co-producţie româno-germană, realizată de Strada Film împreună cu Neue Road Movies, producătorii regizorului german Wim Wenders (Pina).

Festivalul de la Sarajevo este considerat unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din Europa de Est, care strânge anual nume importante din cinematografia internaţională. Printre vedetele care i-au călcat pragul se numără şi Angelina Jolie şi Brad Pitt.