Migraţie la Hollywood! Actori celebri care au lăsat marele ecran pentru serialele TV

De: Cătălina Matei / 10.11.2014, 14:07
Migraţie la Hollywood! Actori celebri care au lăsat marele ecran pentru serialele TV
Se pare că tot mai mulţi actori cu greutate de la Hollywood lasă marele ecran pentru micul ecran. De la Anthony Hopkins şi până la Sharon Stone, tot mai multe celebrităţi au decis să apară în seriale TV, chiar dacă onorariile nu se ridică la valoarea celor obţinute în industria cinematografică.

De-a lungul timpului, mulţi actori celebri cu multe premii importante în palmares au apărut ocazional în diverse producţii de televiziune. Apariţiile de genul “special guest star” erau extrem de căutate pentru că audienţa episodului respectiv creştea ca Făt-Frumos, iar onorariul vedetei era unul pe măsură.

Între timp, tot mai mulţi actori cu greutate au ajuns să deţină roluri principale în serialele TV. Şi nu doar criza este principalul motiv pentru care tot mai multe nume celebre ca Anthony Hopkins sau Uma Thurman, mai nou, aleg micul ecran. În ultimii zece ani, producţia de seriale a crescut considerabil, cel puţin în Statele Unite, la fel şi calitatea lor, iar asta reprezintă o provocare pentru abonaţii la blockbustere.

Laurence Fishburne, în “tandreţuri” cu Hannibal

După ce a făcut furori cu “Matrix”, actorul de culoare şi-a concentrat atenţia spre un serial TV extrem de urmărit în SUA, “CSI: Crime Scene Investigation”. Timp de trei ani, Laurence Fishburne l-a interpretat pe psihologul Raymond Langston, personaj care a apărut şi în “CSI: Miami”. Iar din 2013, “Morpheus” joacă într-un alt serial destul de controversat, „Hannibal”, alături de alţi doi actori foarte bine cotaţi pe marele ecran în acest moment: Hugh Dancy şi Mads Mikkelsen.

Revenind la Fisburne, acesta a dezvăluit motivul pentru care a acceptat să joace pe micul ecran, într-un interviu acordat revistei PRO TV Magazin: “Câteodată accepţi un rol pentru bani, sunt importanţi, toţi avem nevoie de bani. Alteori, accepţi un rol datorită personajului sau pentru că lucrezi alături de oameni pe care îi admiri şi îi respecţi.

Iar, câteodată, pe toate acestea le găseşti într-un singur proiect. Iar ”Hannibal” este combinaţia tuturor motivelor pe care ţi le-am menţionat. Brian Fuller, cu imaginaţia lui debordantă, este primul motiv pentru care am acceptat să joc în acest proiect. Apoi, i-am întâlnit pe platourile de filmare pe Hugh şi Mads! Şi, după ce am văzut primele episoade montate, pot spune că am făcut o alegere bună, pentru că acest serial este diferit de tot ce s-a făcut în televiziune până acum”.

 

Ashton Kutcher, cel mai bine plătit actor TV

Proaspătul tătic a uimit e toată lumea atunci când a decis să intre în distribuţia serialului “Doi bărbaţi şi jumătate”. Şi nu doar asocierea actorului cu o producţie TV a uimit, ci şi renumeraţia acestuia. Astfel, Ashton Kutcher, cel care l-a înlocuit pe Charlie Sheen în 2011, câştigă 700.000 de dolari pe episod, iar Cryer, singurul actor rămas din distribuţia originală, primeşte 620.000 de dolari pe episod.

Chiar dacă Ashton Kutcher este cel mai bine plătit actor TV din Statele Unite, salariul său nu se compară cu cel al predecesorului său. Charlie Sheen, concediat în 2011 datorită problemelor cu drogurile şi băutura, câştiga peste 1.2 milioane de dolari pe episod.

Uma Thurman, într-un remake după un serial australian

Cea mai nouă actriţă care a intrat în clubul “migratorilor” de pe marlee pe micul ecran este Uma Thurman. Potrivit celor de la Variety.com, protagonista filmelor “Kill Bill” şi “Pulp Fiction” a decis să accepte propunerea celor de la NBC care pregătesc un nou proiect, un remake după un serial australian “The Slap”.

Bazat pe un best-seller local, serialul îl are în centru pe Hector (Peter Sarsgaard), un bărbat de 40 de ani care intră într-o problemă legală după îi trage o palmă unui copil la o petrecere.

Se pare că Uma Thurman a intrat în acest proiect după ce actriţa aleasă iniţial în rolul principal, Mary Louise Parker (Weeds), a fost internată în spital cu diagnosticul de pneumonie. Producătorii au decis să o înlocuiască pentru a nu mai întârzia filmările care se desfăşoară zilele acestea în New York.

 

Sharon Stone, soţie de vicepreşedinte

O altă actriţă din “prima linie” din industria cinematografică de la Hollywood, Sharon Stone va juca în serialul de televiziune „Agent X”, un show TV inspirat din activitatea agenţilor din serviciile secrete americane.

Acest serial dramatic, produs şi difuzat de postul TNT, îi va avea în rolurile principale pe actorii Jeff Hephner, Sharon Stone şi Gerald McRaney. Episodul-pilot al serialului va fi scris de William Blake Herron, scenaristul filmelor din franciza „Identitatea lui Bourne”, informează variety.com.

Potrivit Mediafax, serialul „Agent X” prezintă acţiunile unui agent secret de elită, John Case, interpretat de Jeff Hephner, care este antrenat pentru a lucra exclusiv pentru vicepreşedintele american. Sharon Stone va interpreta rolul soţiei vicepreşedintelui Statelor Unite, Natalie Maccabee, o femeie care jură să îşi apere ţara împotriva tuturor duşmanilor, indiferent dacă aceştia sunt străini sau cetăţeni americani. Gerald McRaney îl va interpreta pe Malcolm Millar, şeful personalului angajat în reşedinţa vicepreşedintelui american şi apărător al multor secrete de stat.

Postul de televiziune TNT a comandat deja 10 episoade pentru primul sezon al serialului „Agent X”, care va avea premiera pe micile ecrane nord-americane în a doua jumătate a anului 2015.

 

 

Matt Damon şi Ben Affleck vor produce un serial SF cu spioni

Cei doi actori, pe care îi leagă o prietenie de mulţi ani, vor colabora ca producători executivi ai unui serial de televiziune science-fiction pe teme de spionaj, intitulat „Incorporated”. Proiectul va fi primul al companiei de producţie deţinute de cei doi pentru o reţea TV prin cablu.

Acesta nu este primul proiect al companiei de producţiei a celor doi actori. Anul trecut, postul de televiziune Fox a comandat un episod pilot pentru un serial intitulat „The Middle Man”, pe care Affleck trebuia să îl regizeze. Proiectul a fost, însă, amânat, informează Mediafax, pentru ca actorul să poate turna filmul „Batman vs. Superman”.

 

Naomi Campbell vrea şi pe micul ecran

Chiar dacă nu intră în “liga profesionistă” a actorilor de la Hollywood, Naomi este una dintre cele mai dorite prezenţe într-un film, chiar şi preţ de câteva minute. Şi chiar a avut câteva apariţii în producţii de pe marele ecran. Mai nou, supermodelul în vârstă de 44 de ani va juca într-un serial TV american, intitulat „Empire”, realizat de regizorul Lee Daniels, despre viaţa unui patron al unei case de discuri specializate pe genul muzical hip-hop.

Mai precis, Naomi va juca rolul Camillei, o femeie care are o relaţie amoroasă cu potenţialul moştenitor al afacerii lui Lucious Lyon, potrivit The Hollywood Reporter.

 Într-o declaraţie de presă, Naomi Campbell s-a declarat onorată să joace în noul serial. „Este o onoare să calc pe urmele unor actriţe ca Halle Berry, Oprah, Gabourey Sidibe şi Mo’Nique, şi să lucrez cu Lee Daniels. Abia aştept să mă alătur lui şi echipei minunate pe platoul de filmare”, a spus modelul britanic.

Cea mai recentă apariţie a lui Naomi Campbell în calitate de actriţă a fost în 2009, când a jucat în drama indiană „Karma, Confessions and Holi”, scrie Mediafax.

 

Anthony Hopkins, pe urmele unor roboţi într-un serial SF

Actorul premiat cu Oscar va apărea pe micile ecrane într-un serial produs de HBO şi inspirat dintr-un SF care a făcut furori în anii ’70, ”Westworld”. Noua producţie va păstra acelaşi titlu, iar Anthony Hopkins o va avea ca parteneră pe actriţa Evan Rachel Wood.

În ”Westworld”, Anthony Hopkins îl va interpreta pe doctorul Robert Ford, creatorul unor roboţi care vor prelua controlul asupra unui parc de distracţii şi care încep să-i ucidă pe vizitatori, informează hollywoodreporter.com. Personajul lui Hopkins este unul extrem de complex, un geniu taciturn care se foloseşte de orice metode neortodoxă pentru a-şi duce la bun sfârşit toate planurile.

Actorul deja a semnat contractul, iar episodul-pilot se va filma la sfârşitul anului, în Los Angeles.

 

Colin Farrell, nerăbdător să joace în „Detectivii din Louisiana”

Actorul american va juca un rol principal în cel de-al doilea sezon al serialului „Detectivii din Louisiana/ True Detective”, care este produs şi difuzat de televiziunea HBO. Potrivit contactmusic.com, Colin Farrell, în vârstă de 38 de ani, a confirmat că va fi unul dintre protagoniştii acestui serial cu mare succes la public, dar şi apreciat de critici, într-un interviu acordat ziarului irlandez The Sunday World.

 „O să apar în sezonul al doilea (al serialului – n.r.). Sunt foarte nerăbdător. Ştiu că este vorba despre opt episoade şi filmările vor dura patru-cinci luni. Ştiu foarte puţine (despre serial – n.r.), dar vom filma în preajma oraşului Los Angeles, ceea ce este foarte bine, pentru că voi putea sta acasă cu copiii”, a spus Colin Farrell.

Numele lui Colin Farrell a fost vehiculat pentru distribuţia noului sezon încă din luna iulie, alături de actori ca Taylor Kitsch, Vince Vaughn, Elisabeth Moss şi Rachel McAdams. Ziarul The Sunday World precizează, însă, că restul distribuţiei nu este încă stabilit, informează Mediafax.

Subiectul celui de-al doilea sezon al serialului nu este cunoscut, dar creatorul show-ului TV, Nic Pizzolatto, a spus într-un interviu că va fi vorba despre „femei dure, bărbaţi răi şi istoria ocultă şi secretă a sistemului de transport din Statele Unite”.

Colin Farrell a jucat, în ultimii ani, în filme ca „Şapte psihopaţi şi un câine”, „Total Recall. Memorie Programată”, „Raport special” şi „Poveste de iarnă” şi nu a mai avut un rol într-un serial de la apariţiile în producţia BBC „Ballykissangel” din 1998-1999 şi „Stagiarii” din 2005.

 

Steven Seagal, poliţist… pe micul ecran!

Crime + Investigation™ (CI) difuzează deja „Steven Seagal: Apărătorul legii”. Serialul urmăreşte activitatea lui Steven Seagal în cadrul poliţiei din SUA. Seagal colaborează cu şeriful din districtul Maricopa, statul Arizona, şi execută mandate de arestare, intervine în situaţii de urgenţă şi lucrează cu unitatea antidrog.

Arizona este locul traficului de droguri, al crimelor, al cartelurilor şi al contrabandei. De aceea, Seagal s-a stabilit în districtul Maricopa şi luptă pentru menţinerea ordinii şi apărarea cetăţenilor. Fiecare episod de 30 de minute îl prezintă pe Seagal lucrând la diferite cazuri şi soluţionând infracţiuni, alături de echipa şerifului.

 

Keanu Reeves, în rol de asasin

Actorul american va juca rolul principal într-o miniserie de televiziune, pe care o va şi produce, care are la bază personajul „Rain”, un asasin plătit, din seria de romane cu mare succes la public a scriitorului Barry Eisler.

Potrivit deadline.com, personajul principal al serialului TV, care se va numi „Rain”, interpretat de starul din „Matrix”, este John Rain, un asasin plătit, jumătate american, jumătate japonez. Serialul prezintă şi latura emoţională a personajului care, din cauza mediului şi a profesiei sale, nu se poate apropia de nimeni şi se simte foarte singur.

Seria de romane a lui Barry Eisler, avându-l ca personaj central pe John Rain, are opt volume iar, potrivit deadline.com, fiecare episod al serialului TV va avea durata de circa o oră.

 „Sunt un mare fan al operei lui Barry (Eisler, n.r.) şi sunt foarte încântat de ocazia de a aduce pe micul ecran acest personaj simbol şi lumea lui incredibilă”, a declarat Keanu Reeves.

Pe de altă parte, Reeves se va implica şi în producţia serialului, fiind producător executiv alături de Chad Stahelski şi David Leitch, regizori cu care a lucrat la cel mai recent film al său, „John Wick”, potrivit Mediafax.

 

Maggie Smith, într-un rol excepţional în “Downton Abbey”

Euforia TV transmite, în exclusiviate în România, unul dintre cele mai urmărite seriale britanice, “Downton Abbey”. Producţia, recunoscută de Cartea Recordurilor ca fiind în 2011 cel mai apreciat serial de către critici, o are în distribuţie pe Maggie Smith, celebra profesoară din seria “Harrt Potter”. La 80 de ani, actriţa care o interpretează pe Contesa Grantham, face un rol de zile mari.

În plus, fanii serialului vor avea ocazia să vadă un episod special de Crăciun, unde  Maggie Smith se va săruta cu George Clooney, invitat special. Personajul pe care Clooney îl va interpreta se va numi Lord Clooningham şi va merge la o nuntă ce va avea loc la castel.

 

Pierce Brosnan, pe post de producător

Fostul James Bond intră în lumea televiziunii şi va produce un serial dramatic despre cruciadele creştine.

Pierce Brosnan s-a asociat cu David Franzoni, cel care a semnat scenariul filmului „Gladiator”, şi cu reprezentanţii postului de televiziune Spike pentru a produce acest nou serial. Acţiunea este plasată în timpul celei de-a treia cruciade creştine, ce a avut loc la sfârşitul anilor 1100 e.n, informează contactmusic.com.

 Povestea serialului va fi axată pe doi cavaleri scoţieni care luptă pentru supravieţuire în Ierusalim, conform Mediafax. Nu se ştie deocamdată ce rol va juca Pierce Brosnan în această producţie.

Cătălina Matei

Foto: Hepta, Splash News, AXN, Facebook, Crime + Investigation™