Miliardari din frecat menta si pile politice

Apropo.ro / 08.08.2008, 12:54
Miliardari din frecat menta si pile politice
Mitul "renumeratiei mici, dupa buget" in institutiile de stat s-a spulberat in privinta functiilor inalte, recompensate, potrivit unor relatari recente ale presei, cu venituri de invidiat chiar si in cele mai performante companii private.

Mitul "renumeratiei mici, dupa buget" in institutiile de stat s-a spulberat in privinta functiilor inalte, recompensate cu venituri de invidiat chiar si in cele mai performante companii private.

De exemplu, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a incasat anul trecut cam 13.000 euro pe luna, sefa CNVM Gabriela Anghelache pleaca acasa cu 10 mii de euro in fiecare luna, iar sefa Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, aduna lunar cam 17.000 de euro. Membrii comisiei de privatizare a CEC, operatiune esuata de altfel, au incasat 435.000 de euro. Si lista este deschisa.

Sigur, banii acestia nu reprezinta exclusiv salariile, ci si indemnizatiile pentru calitatea de membru in diferite consilii de administratie sau comisii speciale. Dar se justifica ei oare?

Aceste salarii remarcabile pot fi intalnite numai la varful institutiilor de stat. Exista o discrepanta imensa intre cei cativa directori platiti regeste (in general este vorba despre fideli ai politicienilor, pusi in pozitii cheie care le confera avantaje financiare remarcabile) si marea masa a functionarilor, prost platiti, deci dezinteresati, coruptibili sau mereu pe picior de plecare catre o slujba remunerata conform competentei lor.

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Dupa 2 ani aflam de ce nu s-a privatizat CEC-ul

Dupa 2 ani aflam de ce nu s-a privatizat CEC-ul

Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost oprita, in 2006, pentru ca s-a decis ca institutia bancara sa fie utilizata pentru accesarea si distribuirea …

Dupa 2 ani aflam de ce nu s-a privatizat CEC-ul

Tăriceanu: Eșuarea privatizării CEC nu a fost un eșec

Privatizarea Casei de Economii și Consemnațiuni (CEC) ar fi reprezentat o reușită pentru un proprietar preocupat de profit, dar nu ar fi îndeplinit cerințele clienților

Jocul zilei

Clipul zilei

King of fighters Sfoara invizibila
Intra intr-o lume de neuitat a jocurilor arcade, a jocurilor de lupta. Cuvinte cheie: poanta sfoara invizibila strada masini
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza