Natalie Portman debutează ca regizoare

Apropo.ro / 27.07.2013, 08:00
Natalie Portman debutează ca regizoare
Actriţa americană Natalie Portman va debuta în calitate de regizoare cu un lungmetraj care va avea la bază volumul de memorii "A Tale of Love and Darkness" al romancierului Amos Oz, a anunţat miercuri scriitorul isralian.

Actriţa americană de origine iudaică, recompensată cu premiul Oscar în 2011 pentru rolul din drama „Black Swan”, va juca în noul proiect cinematografic, în care va interpreta rolul mamei scriitorului Amos Oz, care s-a sinucis atunci când acesta avea 12 ani.

„Natalie Portman a citit «A Tale of Love and Darkness» şi mi-a cerut să îi vând drepturile pentru o adaptare cinematografică în urmă cu cinci-şase ani. Am acceptat, datorită stimei deosebite pe care o am pentru cariera ei. Este o actriţă excelentă”, a declarat scriitorul Amos Oz.

Volumul „A Tale of Love and Darkness” relatează copilăria petrecută de Amos Oz în Jerusalimul devastat de război din anii 1940 şi 1950, decesul mamei sale, călătoria sa printr-un kibuţ şi schimbarea politicii Israelului, după înfiinţarea statului israelian.

Amos Oz a precizat că a contribuit şi la scrierea scenariului pentru acest film, iar Natalie Portman va sosi în Israel în luna septembrie pentru a pregăti noua peliculă. Filmările vor debuta în luna septembrie.