Nina Dobrev, între un vampir rău şi un vampir bun

De: Mioara Tronaru / 15.02.2014, 09:00
Nina Dobrev, între un vampir rău şi un vampir bun
Sezonul unu al serialului Jurnalele vampirilor, debutează la Diva Universal, luni, 17 februarie, la ora 21.00. În fiecare luni, la aceeaşi oră, va fi difuzat câte un episod. Nina Dobrev, pe care aţi mai văzut-o în serialul DeGrassi: The Next Generation şi filmul Departe de ea, interpretează rolul muritoarei Elena Gilbert, dar şi al vampiriţei Katharine.

– Felicitări pentru serial!

Mulţumesc!

– Te-ai gândit vreodată că serialul se va bucura de un asemenea succes?

Nu cred. M-am mutat în Statele Unite pentru a participa la casting şi pentru a încerca să obţin o audiţie şi am ajuns să joc cele mai tari două roluri. Astfel am început să sper că va avea succes, dar m-am gândit şi că poate nu va merge, ca să nu fiu dezamăgită apoi. În final a avut succes şi sunt foarte fericită şi uimită. Totul a decurs foarte bine.

– Şi iată că merge bine şi în continuare! Cum te simţi în SUA?

M-am mutat în Georgia şi îmi place din mai multe puncte de vedere. Mi-am cumpărat prima mea casă, obişuinesc să pictez… Nu simt că mi s-a schimbat viaţa radical. Am o slujbă. Este una diferită de multe altele, dar încă pierd timpul prin cafenele. Îmi place să locuiesc în Georgia. Din când în când mergem în L.A., New York sau alte oraşe mari, unde este altă atmosferă, e o experienţă diferită, dar îmi place ritmul ăsta.

– Trebăluieşti prin casă?

Încerc, da. Eu sunt mai solitară, îmi plac activităţile casnice. Îmi plac lumânările, am o pisică, îmi place să stau în casă. De aceea mi-a fost greu când a trebuit să mă mut de nouă ori în ultimii doi ani. Acum am propria casă şi pot să o decorez aşa cum vreau. Una dintre colegele din serial, Candice, mi-a cumpărat, cadou de casă nouă, un obiect de mare ajutor, genul de obiect de care nu realizezi că ai nevoie până când nu ţi-l aduce cineva. Mi-a cumpărat o trusă de scule! Ca aceea a unui meseriaş, dar de culoare roz, roz magenta. Cel mai tare cadou din lume!

– Şi o foloseşti?

Da, am folosit-o mult! Mă simt ca o femeie din secolul 21. Am montat rafturi şi tăblia de la pat. E tare!

– Rolul tău este mai greu, având în vedere că joci două personaje?

Da, cu siguranţă! Este un volum dublu de muncă. Sunt multe ore. Nu e ca şi cum ai juca un personaj în diferite ipostaze ale vieţii. Trebuie să creezi două personaje diferite şi să convingi că sunt două entităţi individuale din medii total diferite, cu experienţe diferite. Iar Katherine vine din anul 1400, a trăit sute de ani, aşa că a trebuit să mă adaptez. Am muncit mult, au existat provocări (în sensul bun) şi mi-a plăcut. Nu aş putea să stau şi să nu mai fac nimic. Sunt ocupată şi am parte de provocări în continuu. O groază de nopţi nedormite, încet, încet mă transform într-o bi…, nu, nu, nu, nu e cuvântul potrivit bipolară.

– Somnambulă?

Nu, voiam să spun insomniac schizofrenic. În asta mă transform, deoarece am două personaje şi nu dorm. Am ceva de lucru!

– Faci un rol dublu în Jurnalele vampirilor.

Da. În primul sezon am o parte cu rol dublu. Am ceva din Katharine şi ceva din Elena. Am filmat şi scene din trecut şi am cunoscut-o pe Katharine. În sezonul 2 Katharine revine şi vrea să se distreze după ce a văzut lumea în lung şi în lat. Acum vrea să îşi viziteze foştii iubiţi, să se joace puţin cu ei şi să vadă dacă mai poate provoca probleme.

– Este distractiv să o joci pe Katharine?

Este foarte distractiv. Este tot ceea ce mama m-a învăţat să nu fac. Să nu vorbesc urât, să nu fac fapte rele, să nu fiu nepoliticoasă. Iar acum – nu numai că fac toate astea, dar sunt şi plătită. Este foarte tare! Să te porţi urât fără să supoţi consecinţele.

– Te indentifici mai mult cu un personaj sau altul?

Nu, nu am ucis pe nimeni şi mă urmăresc doi tipi foarte atrăgători. Deci nu semăn cu Katherine în această situaţie, sunt mai mult ca Elena. Sunt o fată simplă care are, din când în când, probleme. Nu mă înţelegeţi greşit, Elena are mai multe probleme.

– Cum o duce Elena cu dragostea?

Viaţa amoroasă a Elenei este, ca şi restul vieţii ei, complicată. Este între aceşti doi bărbaţi, dar este îndrăgostită doar de unul dintre ei şi intrigată de celălalt. Îl iubeşte pe Stefan, dar se întreabă dacă merită să iubească atâta timp cât dragostea încearcă să o ucidă constant. Apariţia lui Damon şi a lui Stefan în viaţa ei a adus multe pericole pentru ea şi pritenii ei. Ca şi mine, Elena are multe pe cap.

– Eşti surprinsă de indicaţiile din scenariu?

Da, tot timpul! Nu ştim ce se va întâmpla. Zvonurile nu ajung la noi. Scenariştii sunt foarte secretoşi. Asta este bine, pentru că ne ţine concentraţi, la limită şi mereu descoperim ceva nou. Când citim următoarele episoade suntem miraţi. Asta ne dă un sentiment de nerăbdare. Eu am urmărit multe seriale şi totul este aşa dramatic, eşti atras în acţiunea de pe ecran. Noi trăim prin personaje în loc să privim şi să facem remarci de genul “A, personajul acela a murit. Nimic nou!”.

– Ai fost surprinsă de reacţiile legate de serial?

Surprinsă? Toată echipa a fost surprinsă. Peste tot pe unde eram am fost uluiţi să vedem că tuturor le place serialul. Australia este foarte departe de noi, dar am avut plăcerea de a merge acolo şi datorită succesului serialului am mers să ne întâlnim cu presa. A fost o călătorie minunată!

– Ce ti-a plăcut cel mai mult în Australia?

Am făcut multe lucruri. Mi-am îndeplinit multe dorinţe. Cel mai tare a fost faptul că am putut să mângâi un koala. Am înotat cu rechinii, am hrănit cu lingura un cangur, am văzut dragoni komodo. Am făcut multe lucruri distractive, pe care aici nu le poţi face. A fost foarte frumos.

– De ce crezi că sunt oamenii atât de fascinaţi de vampiri?

Nu am ştiut niciodată răspunsul la această întrebare. Vampirii au fost prezenţi în media şi în literatură de mult timp. Vampirii sunt de când lumea, prezenţi pretutindeni. Dar în ultimii ani, datorită seriei Amurg, cred, s-a reînnoit entuziasmul. Şi eu am fost entuziasmată. Mulţumită acestui fenomen au apărut şi “True Blood” şi “Jurnalele vampirilor” şi multe altele. Cred că totuşi are legătură cu sex appeal-ul vampirilor. Trebuie să recunoaştem, actorii care sunt distribuţi în roluri de vampiri arată foarte bine, iar fetele îşi ies din minţi! Şi cred că mai este ceva, este deopotrivă romantic şi dramatic faptul că cineva te iubeşte atât de mult, încât luptă simultan cu pornirea de a te săruta şi a te ucide. Pe de altă parte, avem de-a face cu băieţi răi. Este un Damon universal. Şi cine mai e? Cam Gigandet joacă rolul băiatului rău în Amurg. Avem şi noi un băiat rău, care nici măcar nu e misterios. Tuturor feteleor le plac băieţii răi sau foarte răi!

– Ce le place fanilor la serial şi la personajele tale?

E amuzant, am ştiut că fac treabă bună datorită reţelei Twitter. Multă lume mi-a trimis păreri bune – ceea ce e super, super tare! Asta înseamnă că am şansa să vorbesc cu presa mai des şi să mă întâlnesc cu ei. Totul a decurs bine şi cred că o mare parte din succes o datorăm faptului că oamenilor le plac vampirii. Mai avem şi vârcolaci şi băieţi drăguţi şi sentimente. Serialul are o poveste de suflet şi o dramă şi ajungi să îndrăgeşti aceste personaje. Elena este în mod special un personaj pe care te poţi baza. Este o fată normală, care are o groază de probleme şi mai este şi îndrăgostită de un vampir şi vampirul de ea. Şi peste toate acestea fosta iubită a vampirului vine după ea. Aşa că este un serial cu multă acţiune, sânge şi sex!

– Eşti influenţată de comentariile de pe Twitter?

Este o reţea foarte mare şi îmi scriu o mulţime de oamneni, unii dintre ei ies în evidenţă, încerc să răspund unui număr cât mai mare de fani. Este ca materialele apărute în presă, atunci când citeşti un interviu sau te uiţi la un reportaj TV, analizezi anumite aspecte, te gândeşti la tot ce se scrie.

– Îţi place să filmezi în afara Hollywood-ului?

Da. Iubesc viaţa din Atlanta. Este foarte liniştită şi simplă. În sensul bun. Unora nu le place, dar pentru mine e foarte plăcut să pot să mă duc să-mi iau o cafea, să ies cu prietenii şi să merg la cinema. Fac ce vreau, fără să am prea multe griji. Am mulţi amici care filmează la Los Angeles, unde nu pot face asta. Îmi place viaţa mea.

– Cum se integrează serialul în peisajul filmelor cu vampiri?

Cred că se integrează foarte bine. Sunt multe tipuri de filme cu vampiri pe piaţă. Totul este legat de vampiri acum, dar eu cred că sunt diferite tipuri. Avem Amurg, un film şi avem True Blood, un serial mai dur, iar noi suntem undeva între. Aşa că serialul este pe placul unui public numeros, iar tinerii îl adoră, pentru că se indentifică cu persojanele de aici. Are o părticică pentru fiecare.

– Cum e să ai atâţia fani?

E o nebunie! Nu pot să cred că au trecut doi ani de când am citit pentru prima dată scenariul, iar acum este un aşa fenomen. Am câştigat trofeele People’s Choice Award şi Teen Choice Awards. Este incredibil şi foarte frumos, cu atât mai mult cu cât filmăm în Georgia, unde ne simţim ca într-o bulă. Mereu susţin asta, că trăim într-un balon şi e foarte interesant şi fascinant ce se întâmplă în afara lui.

– Eşti conştientă că ai fani peste tot în lume?

– Cred că popularitatea noastră o datorăm şi Twitter-ului. Oamenilor din toate colţurile lumii, din Argentina, din Rusia, din Japonia, de pretutindeni, ne transmit urările de bine şi ne apreciază munca. Eu sunt din Bulgaria şi normal că îmi scriu mulţi bulgari.

– Ai filmat în Bulgaria? Vorbeşti bulgara?

Nu am filmat în Bulgaria. Am avut o scurtă poveste în Bulgaria, dar am filmat în Georgia. Secvenţele din anii 1400, despre începuturile lui Katherine şi cum a devenit vampir. Şi pentru că sunt bulgăroaică, scenaristul a scris totul în bulgară. Dar nu am filmat acolo. Aş fi putut să-mi văd familia. Am vorbit şi în bulgară, cu accent englezesc. Am ales un accent britanic pentru ambele personaje. Nu am folosit accente când am filmat în anii 1800. Ar fi fost foarte amuzant!