Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la CinemaPRO

De: Mioara Tronaru / 11.09.2013, 11:38
Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la CinemaPRO
Pe 20 septembrie, CinemaPRO găzduieşte Noaptea Albă a Filmului Românesc, dedicată celor mai bune producţii româneşti, cu mare succes la public şi apreciate pe plan internaţional.

Locaţie de top a evenimentului, CinemaPRO va bucura publicul bucureştean cu două dintre cele mai savuroase producţii româneşti ale ultimului an, Love Building şi Sunt o babă comunistă.

Primul film care va rula la CinemaPRO în cadrul evenimentului, de la ora 22:00, Love Building, aduce şi debutul regizoral, în programul Nopţii Albe, al Iuliei Rugină. Distins cu Premiul Publicului şi Menţiunea Specială a Juriului la Festivalul Internaţional de Film B-EST şi avându-i în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, Love Building va fi în mod cert unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Nopţii. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei psihoterapeuţi şi traineri ai taberei, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste. Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control.

De la ora 24:00, toţi cei care îndrăgesc filmele bune pot viziona filmul Sunt o babă comunistă, cel mai recent film lungmetraj al regizorului Stere Gulea, cu o distribuţie de excepţie formată din Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu şi Alexandru Potocean.Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Biletele pentru Noaptea Albă a Filmului Românesc pot fi achiziţionate de la casa de bilete CinemaPRO, la preţul de 9 lei, de vineri, 13 septembrie.

În cadrul evenimentului desfăşurat în Bucureşti, Cluj, Iaşi si Timişoara, vor fi proiectate atât producţii recent lansate pe marile ecrane, cât şi filme clasice, care au influenţat generaţii de artişti. Din selecţie nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului 2013. Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, aflat deja la cea de-a patra ediţie.