(P) Back to school – emoții, bucurie și temeri. Cum ne pregătim?

De: Dragos Tanase / 12.09.2014, 17:00
Mai e mai puțin de o săptămână până la începerea noului an școlar, iar emoțiile deja încep să apară.

În plus, dacă nu e primul an de grădiniță sau de școală, avem încă vie memoria anului trecut cu haos, plânsete (începând cu copilul și terminând cu bunica. Da, și noi pe acolo pe la mijloc.), nenumărate „nu mai vreau la gradi” „nu mai vreau la scoala”, iar când în sfasit îl convingem să mai dea o șansă, auzim invariabil „nu vreau să mă îmbrac cu asta” „dă-mi alți pantofi”. Și în mintea noastră se aude că o mantră:

– Răbdare, Răbdare, Răbdare.

Așa că mai jos am pregătit un plan de bătaie, pentru că toată lumea să își păstreze zen-ul cât mai mult timp:

 

  1. Stabiliți o întâlnire cu învățătoarea, sau după caz educatoarea

Copilul fie trebuie să se obișnuiască cu autoritatea unei noi persoane, și atunci când e luat prin surprindere se simte debusolat. De aceea e recomandat să vă întâlniți cu eucatoarea sau invatoarea, să stați toți de vorbă, iar cel mic va avea în prima zi de școală o invatoare care îi e deja prietena.

 

  1. Contactați părinții care vor avea copii în aceeași clasă și întâlniți-vă cu toții

Una din cele mai mari frici ale copiilor e cea de necunoscut (bine, și a adulților, dar asta rămâne între noi). Imaginați-vă că intrați într-un spațiu nou mâine, cu 20 de străini, unde nu știți ce aveți de făcut și ce vor ceilalți de la voi. Așa e că sună înfricoșător?

Și copilul are aceeași senzație în prima zi de școală. Dar dacă va face dinainte cunoștință cu câțiva copii, atunci se va simți mai în siguranță alături de noi prieteni.

  1. Pregătiți rutina de înainte

Copiii au nevoie de rutină ca să se simtă în control și în siguranță. De aceea cu câteva zile înainte de școală, stabiliți ora de somn mai devreme, puneți ceasul să sune la ora 7 dimineața și încet încet implementați aceeași rutină care va avea loc și la începerea școlii.

 

  1. Creați un calendar școlar

Stabiliți un calendar pe perete în care să notați toate activitățile în zilele aferente, inclusiv serbarea de sfârșit de an și ziua de Crăciun. Apoi prezentați-l copilului pentru că și el să știe de dinainte, cum o să se desfășoare anul și mai ales, câte zile mai sunt până la Crăciun.

  1. Asigurați-vă că cel mic va alerga fericit în curtea școlii

Acum că ne-am asigurat că cel mic să se descurce emoțional cât mai bine cu reintoarcearea la școală, trebuie să avem grijă un pic și de sănătatea și dezvoltarea lui. Iar unul din cele mai importante aspecte este încălțămintea. Multe ore pe zi va sta incaltat in aceeasi pereche de pantofi, si este important ca acestia sa ii protejeze piciorul, sa il sustina intr-un mod sanatos, sa permita o dezvoltare corecta si sa nu il oboseasca inutil.

Asa ca am pregatit seria Back to School. Pantofiori pentru toate varstele, toate gusturile si toate personalitatile. De la fetite delicate care se viseaza in castele de arama, la fetite zglobii care se catara in copaci cu baietii. Cat despre baieti, aventurieri, sportivi, silitori, sau toate la un loc, isi vor gasi la Pantofiorii Veseli perechea potrivita de incaltaminte.