„Părul meu are o zi proastă”. Mituri despre îngrijirea părului demontate de experţi

De: Cristiana Trifu / 21.11.2017, 16:46
Există tot felul de mituri pe care le-ai auzit fie de la prietene, mama ta sau chiar în timpul vizitelor la salon. Unele dintre sunt menţionate de atât de multe ori, încât nu este de mirare că că nu mai ştii ce este adevărat şi ce este mit.

 

Ionela Chiriac, trainer ghd, îţi dezvăluie care este logica (sau lipsa ei) din spatele câtorva dintre cele mai des invocate mituri despre păr.

Mitul #1 Părul meu are o zi proastă

Sigur îţi sună cunoscut expresia  “bad hair day”. Este o realitate cu care se confruntă toată lumea: acele zile în care părul tău nu stă cum ţi-ai dori, oricât ai încerca. Ei bine, experţii ne contrazic. De fapt, cel mai probabil ai un program supra-aglomerat şi ai amânat vizitele la coafor. Poate că trebuie să îţi tai vârfurile sau ai nevoie de o tunsoare nouă. Un refresh de culoare ar putea fi de asemenea o soluţie.

“Cea mai mare provocare  pentru multe femei este lipsa timpului. Este important să îţi tunzi vârfurile regulat pentru un look impecabil. Un refresh de culoare sau o tunsoare nouă fac diferenţa când vine vorba de modul în care se aşează părul tău. “

Spune adio zilelor în care părul  tău nu stă aşa cum doreşti cu produse potrivite de styling şi de îngrijire potrivite.

Atunci când coafura ta arată perfect, outfitul tău este pus în valoare şi te vei simţi mai bine!

Mitul #2 Coafarea termică zi de îţi distruge părul

Coafarea termică poate deveni o problemă pentru părul tău. Instrumentele de styling pot atinge temperaturi de până la  220°C, iar podoaba ta capilară este afectată, mai ales dacă le foloseşti zilnic. De fapt, coafarea termică depinde de instrumentele de styling pe care utilizezi.

„ Atât timp cât foloseşti instrumente de styling de calitate şi un spray de protecţie termică îţi poţi coafa părul ori de câte ori doreşti. Foarte multe persoane nu folosesc instrumentele de coafat potrivite, sacrificând sănătatea părului, pentru a obţine rezultatele dorite. Temperatura optimă de coafare este de 185°C, care trebuie menţinută pe tot parcursul procesului de styling,“ explică trainerul ghd.

Instrumentele de styling ghd sunt prevazute cu un sistem de răcire şi termostat de avertizare, astfel că se închid automat daă nu mai sunt folosite timp de 30 de minute.

Mitul # 3 Placa este singurul instrument de styling de care ai nevoie

Deşi există numeroase trucuri şi tutoriale care demonstrează versatilitatea plăcilor, specialiştii sunt de părere că îţi limitezi posibilităţile de styling cu un singur instrument.
“Alege instrumentele de styling potrivite pentru tine. Cu stylerul ghd platinum poţi obţine rezultate uimitoare fără a compromite sănătatea podoabei capilare. Poţi opta pentru  bucle cu aspect profesional sau  naturale, păr drept sau mai mult volum,” recomandă Ionela Chiriac.

Investeşte în instrumente de styling de calitate care te vor ajuta să creezi cofura pe care ţi-o doreşti!