Plata taxelor și impozitelor ar putea fi făcută cu telefonul mobil

Apropo.ro / 03.04.2014, 10:30
Plata taxelor și impozitelor ar putea fi făcută cu telefonul mobil
Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) vrea să permită și firmelor să achite, prin sistemul național www.ghiseul.ro, taxele și impozitele, și să introducă și modalitatea de plată direct de pe telefonul mobil, serviciu disponibil în prezent doar pentru persoane fizice.

Propunea a fost discutată în cadrul unei întâlnirii la care au participat ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu.

„Scopul întâlnirii l-a constituit finalizarea informatizării complete a sistemului de depunere online a declarațiilor fiscale și extinderea Sistemul național electronic de plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP), disponibil la www.ghiseul.ro, în vederea asigurării plăților online a taxelor și impozitelor și de către persoane juridice”, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Societatea Informațională (MSI).

„De asemenea, au fost discutate modalitățile prin care persoanele fizice și juridice pot depune online declarațiile fiscale și impunerile de plată”, se mai spune în comunicat.

La finele lunii martie, ministrul Cotovelea a calificat serviciile furnizate populației de ANAF că fiind mizerabile și primitive, după ce în calitate de contribuabil a așteptat 45 de minute să plătească taxele datorate de familie statului.