Premierele săptămânii în cinema: George Clooney, Pasolini şi Poltergeist

De: Nicoleta Nicolae / 21.05.2015, 12:09
Premierele săptămânii în cinema: George Clooney, Pasolini şi Poltergeist
Weekend-ul acesta, debutează pe marile ecrane un SF de la Studiourile Disney o dramă românească, dar şi un remake al unui horror clasic.


Lumea de dincolo de mâine
Legaţi de un destin împărtăşit, fostul băieţel-geniu Frank (Clooney), blazat din cauza deziluziilor, şi Casey (Britt Robertson), o adolescentă inteligentă şi optimistă, foarte curioasă în legătură cu lumea ştiinţei, pornesc într-o misiune periculoasă de a dezgropa secretele unui loc enigmatic din timp şi spaţiu, cunoscut doar sub numele de „Tomorrowland” (Lumea de dincolo de mâine). Ceea ce trebuie să facă ei acolo schimbă lumea – şi pe ei – pentru totdeauna.


Poltergeist
Din cauza pierderii serviciului, Eric Bowen (Sam Rockwell), împreună cu soţia sa Amy (Rosemarie DeWitt) şi copii lor Madison (Kennedi Clements) şi Griffin (Kyle Catlett) se mută într-un altă localitate, într-o casă dintr-o suburbie liniştită a oraşului.
Acest nou început este îndată umbrit de un fenomen înfricoşător, casa lor fiind invadată de aparaţii terifiante, iar în urma atacurilor Madison, fiica lor cea mică, este luată în stăpânire de aceste spirite înfricoşătoare.

Pasolini
În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pier Paolo Pasolini a fost omorât într-un cartier din Roma.
Ultima zi din viaţă artistul şi-a petrecut-o împreună cu mama sa, apoi cu cel mai drag prieten al său. Pe seară a ieşit cu maşina sa Alfa Romeo în căutarea aventurii. Spre dimineaţă, Pasolini a fost găsit mort pe o plajă din Ostia, la periferia oraşului. Crima nu a fost elucidată nici acum.

Carmen
Într-o mică aşezare de la poalele munţilor, Mariana şi Puiu sunt o tânără familie cu doi copii: Carmen şi Mircea. Într-o dimineaţă mama şi fetiţa în vârstă de 10 ani pleacă la Bucureşti, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Însă lucrurile sunt mult mai complicate şi mai grave decât par.