Premierele săptămânii în cinema – Să-nceapă Halloween-ul!

De: Cătălina Matei / 30.10.2014, 14:46
Premierele săptămânii în cinema – Să-nceapă Halloween-ul!
Coarne, Boxtroli, un documentar, Keanu Reeves în acţiune – pentru fane!, romantism cu accente comice pe străzile Bucureştiului şi o dramă hollywoodiană sunt opţiuniile de pe marele ecran din acest weekend... de groază. Iată ce filme puteţi urmări din 31 octombrie în cinematografele din România.

Alfabet

Trăim într-o vreme a schimbărilor rapide, a crizelor şi-a dezorientării. Sistemul financiar, energia, clima se schimbă. Toate problemele din aceste domenii au un lucru în comun: au fost create de oameni. Multe au fost create de absolvenţi ai celor mai bune universităţi din întreaga lume. Este această nebunie un efect al educaţiei? Documentarul analizează sistemul educaţional modern şi lansează ipoteza că el reprezintă un obstacol în calea dezvoltării imaginaţiei, a creativităţii şi a gândirii libere a copiilor.

Titlul original: Alphabet. Regia: Erwin Wagenhofer. Cu: Yakamoz Karakurt, Gerald Hüther. Distribuit in Romania de Transilvania Film

 

Coarne

Ignatius Martin Perrish, fiul de 26 de ani al unui muzician faimos, are parte de o viaţă îndestulată şi plină de privilegii şi vrea să se însoare cu Merrin Williams, iubita lui din copilărie. Când Merrin este violată şi ucisă cu brutalitate, Ignatius devine principalul suspect al poliţiştilor însărcinaţi cu rezolvarea cazului, ceea ce îl umple de revoltă şi furie neputincioasă pe tânăr. La un an de la moartea lui Merrin, Ignatius se trezeşte după o noapte de beţie cu două protuberanţe dureroase pe cap şi darul de a-i face pe cei din jur să-şi mărturisească cele mai ascunse secrete.

Titlul original:  Horns. Regia: Alexandre Aja. Cu: Daniel Radcliffe, Juno Temple. Distribuit în România de InterComFilm Distribution

 

John Wick

Atunci când fostul killer este obligat de un mafiot rus să reintre în joc, el îşi vânează adversarii, nemilos şi tenace, ca în vremea când aceste trăsături îl transformaseră într-o legendă a lumii interlope. John Wick este o poveste de răzbunare şi pocăinţă care are loc într-un New York strălucitor, dar imaginar, avându-l în rolul principal pe Keanu Reeves, laureat al World Stunt Award (premiul internaţional pentru cel mai bun cascador).

După moartea subită a iubitei sale soţii, John Wick (Reeves) primeşte un ultim cadou de la ea: un pui de beagle – o căţeluşă pe nume Daisy, şi un bilet în care îi cerea să nu uite să iubească. Dar doliul şi tristeţea lui John sunt întrerupte de mafiotul rus, sadicul Iosef Tarasov (Alfie Allen), care se îndrăgosteşte irevocabil de maşina lui John, un Boss Mustang, fabricat în 1969. Fiindcă John refuză să-i vândă maşina, Iosef şi gealaţii lui îi iau Mustangul cu forţa, intră peste el în casă bătându-l până la inconştienţă şi omorând-o pe micuţa Daisy. Fără să-şi dea seama, ei l-au trezit pe cel mai crud asasin care a existat vreodată în lumea interlopă.

Căutările lui John, pentru a-şi recupera maşina, îl conduc într-o zonă a New York City pe care turiştii n-o văd niciodată şi unde se învârte comunitatea super-secretă şi violentă a interlopilor, în care John Wick fusese pe vremuri cel mai crud. După ce află că atacatorul său este fiul unic al unui fost asociat de-al său, ticălosul mafiot rus, Viggo Tarasov (Michael Nyqvist), John se hotărăşte să se răzbune. Când află că legendarul hit man îi urmăreşte fiul, Viggo anunţă că oferă o recompensă generoasă celui care va fi în stare să-l captureze sau ucide pe John.

Având o veritabilă armată pe urmele sale, John redevine maşina de ucis fără scrupule, în faţa căreia tremura întreaga lume interlopă, lansându-se într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu Viggo şi mercenarii săi.

Titlul original: John Wick. Regia: David Leitch, Chad Stahelski. Cu: Willem Dafoe, Michael Nyqvist, Keanu Reeves, Adrianne Palicki. Distribuit în România de InterComFilm Distribution

 

Dragoste & Design

Pelicula o are în rol central pe Giulia Nahmany, o vedetă autohtonă (cântăreaţă, femeie de afaceri, acum şi actriţă debutantă), ce o va interpreta pe Danielle Luca, o româncă plecată la New York, unde devine redactor de modă pentru o revistă din Manhattan. Când şefa sa, Vivien Thompson (Seymour) îşi însuşeşte creaţia lui Danielle, aceasta îşi pierde job-ul şi iubitul. Cu reputaţia distrusă, se întoarce acasă, în România, unde reia contactul cu familia, dar şi cu pasiunea sa din adolescenţă, designul de modă.

Titlul original: Love by Design. Regia: Michael Damian. Cu: Giulia Nahmany, Jane Seymour, David Oakes. Distribuit în România de Forum Film România

 

Hărţi către stele

“Maps to the Stars” este o poveste de Hollywood deturnată, în care doi foşti copii-actori de succes, ajunşi la maturitate, au probleme cu drogurile şi cu piromania, iar o femeie stea de cinema este bântuită de fantoma mamei ei decedate.

Titlul original: Maps to the Stars. Regia: David Cronenberg. Cu: Robert Pattinson, Mia Wasikowska, Julianne Moore, John Cusack. Distribuit în România de Independenta Film

 

Boxtroli

Boxtroli este o fabulă comică amplasată într-un oraş cochet post-victorian ai cărui locuitori sunt obsedaţi de avere, apartenenţa la clasa superioară, dar şi de cea mai puţitoare dintre toate soiurile de brânză. Pe sub pietrele lustruite ale pavajului din oraş sălăşluiesc nişte monştri care se târăsc afară din canalizare numai noaptea pentru a le fura orăşenilor tot ce au ei mai scump: copiii şi brânza. Sau cel puţin aşa spune legenda în care cred cu toţii. În realitate, Boxtrolii sunt nişte creaturi ale canalelor extrem de blânde şi de inofensive, un pic ciudate, din cauză că poartă cutii de carton reciclate ca pe un fel de carapace.

Boxtrolii au crescut un băieţel orfan, OUŢ (voce originală: Isaac Hempstead-Wright, voce dublaj română: Cristi Neacşu) încă de când era un bebeluş, ca pe unul de-al lor. Distracţia lor preferată e să scormonească prin lucrurile aruncate de oameni, în general maşinării stricate, şi să ia cu ei ce li se pare mai interesant, pentru a le repara sau modifica după cum doresc.

Pentru că tot oraşul e convins că Boxtrolii sunt nişte dăunători periculoşi, mai-marii din înalta societate îl tocmesc pe Archibald Snatcher(voce originală: Sir Ben Kingsley, voce dublaj română: Petre Lupu), un ticălos cu două feţe, să îi eradicheze. Convins că aşa îşi va croi drum spre nobilimea din Podu-Brânzei, acesta începe un atac fără amploare împotriva nevinovatelor creaturi. În faţa pericolului exterminării, Boxtrolii au un singur aliat care poate crea o punte între lumea lor subterană, şi cea a oamenilor – Ouţ, care, împreună cu noua lui prietenă, Winnie (voce originală: Isaac Hempstead-Wright, voce dublaj română: Cătălina Chirţan) vor putea aduce o schimbare în oraşul obsedat de brânză, dar şi de răzbunare.

Titlul original: The Boxtrolls. Regia: Graham Annable, Anthony Stacchi. Cu:Isaac Hempstead Wright, Elle Fanning, Ben Kingsley, Simon Pegg, Nick Frost. Distribuit în România de Ro Image 2000

 

Aventură de două nopţi

Pentru Megan şi Alec, doi tineri newyorkezi de douăzeci şi ceva de ani, ceea ce ar fi trebuit să rămână o aventură de o noapte, fără implicaţii emoţionale, se transformă în dezastrul de a doua zi dimineaţa. Când întreg oraşul este paralizat de un viscol puternic, cei doi, rămaşi captivi în apartamentul înghesuit, brooklinez al lui Alec, sunt puşi în situaţia, oarecum forţată, de a se cunoaşte dincolo de convenţiile unei simple aventuri. Marcând debutul regizoral al lui Max Nicols, “O aventură de două nopţi” este o comedie erotico-romantică despre (re)găsirea iubirii în era digitală.

La câteva luni după absolvirea facultăţii , Megan este şomeră, fără iubit si fără niciun chef de-a ieşi din casă. Suferind din dragoste, în urma ruperii logodnei cu cel care urma să-i fie soţ, ea priveşte idilele virtuale cu destul de mult dezinteres. Dar întâlnirea întâmplătoare cu fostul ei prieten şi actuala lui parteneră, precum şi insistenţele colegei sale de cameră, Faiza, o vor determina pe Megan să-i dea o întâlnire “oarbă” lui Alec, un tip draguţ şi amuzant, pe care l-a cunoscut pe internet, autoinvitându-se la el acasă, pentru prima ei aventură de o noapte. A doua zi dimineaţa, într-o atmosferă de calamitate naturală, deloc romantică , tânăra încearcă discret să plece, dar descoperă că tot oraşul este paralizat de o cădere masivă de zăpadă, care nu dă semne că s-ar opri.

Neputând părăsi clădirea, Megan se adăposteşte cu stângăcie alături de Alec, şi el crispat. Nevoiţi să petreacă împreună încă o zi şi o noapte , prima lor conversaţie reală, faţă în faţă, oscilează între tachinare şi ciondăneală, pe masură ce chimia virtuală, apărută iniţial între ei, se reintensifică în plan real. Evaluându-şi reciproc IQ-ul erotic, cei doi conştientizează şansa unică de a trăi de fapt o lecţie de viaţă, care i-ar putea maturiza. Însă, exact în momentul în care ceva deosebit pare să se înfiripe între ei, Megan descoperă un secret şocant despre Alec, ceea ce ar putea pune punct relaţiei lor, încă înainte ca aceasta să fi depaşit uşa dormitorului.

Titlul original: Two Night Stand. Regia: Max Nichols. Cu: Miles Teller, Analeigh Tipton. Distribuit în România de PARLUX Entertainment