Premierele săptămânii! Înfruntarea greilor: Eastwood, Jolie si Depp

Apropo.ro / 23.01.2015, 13:10



Premierele săptămânii! Înfruntarea greilor: Eastwood, Jolie si Depp
De azi, pe marile ecrane debutează câteva filme care chiar merită văzute: de la drama semnata Clint Eastwood, "Lunetistul american" la comedia "Mortdecai" cu Johnny Depp, oferta e de nerefuzat.


Publicul Walt Disney Animation Studios este obişnuit cu producţiile pline de umor şi suflet ale studiourilor, însă de această dată filmul „Cei 6 supereroi” – inspirat din benzile desenate omonime de la Marvel – este o comedie de aventuri cu multă acţiune, care se va lansa şi în format IMAX 3D, oferind o experienţă unică pentru întreaga familie. Pelicula de animaţie a debutat pe primul loc în box-office-ul american, depăşind filmul „Interstellar” şi înregistrând încasări de 56 de milioane de dolari în primul weekend al premierei. Mai mult, „Cei 6 supereroi” a fost nominalizat la Globurile de Aur 2015 la categoria Cel mai bun film de animaţie.

American Sniper, de şase ori nominalizat la Oscar şi cu Bradley Cooper în rolul principal, a făcut istorie ca cea mai bună lansare a regizorului Clint Eastwood şi premiera lansată în ianuarie cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, e trimis în Irak cu o singură misiune, aceea de a-i proteja pe fraţii săi de arme. Acurateţea ţintei sale salvează nenumărate vieţi pe câmpul de luptă şi, pe măsură ce se  duce vestea acţiunilor sale pline de vitejie, el dobândeşte porecla „Legenda”.

Charlie Mortdecai este un „connoisseur” în ceea ce priveşte mâncarea bună, libaţiile, femeile frumoase şi majoritatea tentaţiilor la care cedează cu graţie bogătaşii. Destul de frecvent, el se găseşte în situaţii şi probleme ambigue din punct de vedere legal.  MI5, Serviciul britanic de securitate îl roagă pe Charlie să dea de  urma unei picturi de Goya dispărute. Charlie speră să-şi plătească datoriile faţă de regină şi ţara mamă recuperând pictura furată.  

Producţia „De neînvins”, a doua regizată de Angelina Jolie, spune povestea lui Louis Zamperini, maratonist olimpic şi aviator în Al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit fără mâncare şi apă şi a făcut faţă unor nenumărate pericole vreme de 47 de zile după prăbuşirea avionului său în Oceanul Pacific. Ajuns pe uscat, pe una dintre insulele japoneze, soldatul american a fost capturat şi încarcerat ca prizonier de război, iar timp de doi ani a fost supus torturilor japonezilor.

Mommy este drama unei femei văduve, mama unui adolescent în vârstă de 15 ani care suferă de sindromul ADHD. Efortul disperat al mamei de a avea grijă de băiatul ei de una singură pare a primi un ajutor nesperat. Kyla, o misterioasă fată mutată recent pe strada lor, se oferă să dea o mână de ajutor şi asta ar putea readuce un echilibru în vieţile tuturor.